in

En İyi Süper Kahraman Araştırmasında Batman “Sonuncu” Çıktı!

“En iyi süper kahraman kim?” sorusu yanıt buldu. Yapılan araştırmaya göre son sıra Batman karakterinin oldu.

en iyi süper kahraman
- Reklam -
- Reklam -

Leicester Üniversitesi’nin fizik kurallarına dayanarak gerçekleştirdiği bir araştırmanın sonucunda Batman “en iyi süper kahraman” listesinde en son sırada yer alarak en kötü olarak tarihe geçti. 

Marvel ve DC Comics karakterlerinin baz alındığı ve üniversite öğrencileri tarafından yürütülen araştırmada süper kahramanların özel güçleri gerçek dünyaya ve fizik kurallarına göre değerlendirildi.

En iyi süper kahraman, kimsenin şaşırmayacağı üzere, DC Comics’in Kriptonlu süper adamı Superman oldu. Gücünü güneşten aldığının, bu nedenle pratikte sınırsız bir kuvvete sahip olduğunun altı çizilen Çelik Adam dünyadaki hiçbir şeyin zarar veremediği teni, ısı ışınları ve her bir hücresindeki tüm enerjiyi açığa çıkaran Super Flare saldırısıyla rakiplerini geride bıraktı.

- Reklam -

Wolverine Avengers Marvel

Onu takip eden isimse, ne ilginçtir ki, X-Men’in hırçın ve inatçı savaşçısı Wolverine oldu. Kendini iyileştirme yeteneği, hastalıklara bağışıklık ve adamantiyum iskeleti ikinci sırada yer almasının en önemli etmenleri.

Bu ikiliyi Mystique, Thor, Flash, Spiderman, Iron Man ve Blackbolt izledi. Inhumans’ın lideri olan ve sonik sesi sayesinde şehirleri yerle bir edebilen Blackbolt için “bir seferde tek başına en çok hasara yol açabilecek karakter” teşhisi koyularak ayrı bir paragraf açılmış.

- Reklam -

En İyi Süper Kahraman Listesinin Son Sırasında Kara Şövalye Var

Sıralamanın sonunda yer alan isimse Gotham’ın koruyucusu Batman oldu. Hiçbir süper güce sahip olmayan Kara Şövalye’nin Joker ve Bane gibi karakterleri yenmesi şöyle dursun, pelerinini kullanarak çatılardan süzülmesinin bile fizik kuralları açısından imkânsız olduğu, böyle bir inişten sağ kalamayacağı belirtildi.

Araştırmanın amacı ciddi bir sonuç sunmaktan ziyade eğlenmek ve öğrencilere çalışmalarını yayınlama alışkanlığını aşılamak elbette. Bununla birlikte io9 Gizmodo’daki editörler bu konuya esprili bir yaklaşım getirmiş ve “İstediği takdirde Batman’in tüm Justice League üyelerini haklayabileceğini herkes bilir. Beklenmedik durum planını dinlemeniz yeterli,” diyerek Justice League Doom çizgi filminden bir kare paylaşmış.

Hak vermemek mümkün değil. Çünkü… biliyorsunuz ya… O Batman!


Yeni haberler için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Monsters ust

Guatemalalı Çocukların Çizimleri Ülkemiz Çizerlerince Yeniden Yorumlandı!

surgun gezegeni ursula k le guin

Kraliçeye Selam Durun! “Sürgün Gezegeni” Bizlerle