in

Orphan Black 5. Sezon ile Final Yapıyor

Orphan Black 5. sezon ile final yapacak. BBC America dizisi, yeni bölümler için onayı aldı. Hikâye sona ermeye hazırlanıyor.

Orphan Black 5. sezon final
- Reklam -
- Reklam -

Orphan Black 5. sezon ile final yapmaya hazırlanıyor. Dördüncü sezonu geçen hafta noktalanan yapım son bölümler için onayı aldı.

BBC America kanalının ünlü aksiyon ve bilimkurgu dizisi Orphan Black çok popüler olmasa da zamanla sağlam bir izleyici kitlesi edindi. Özellikle başroldeki Tatiana Maslany’nin birbirinin klonları olan beş farklı karakterde gösterdiği başarılı performans diziyi sırtlayan en büyük etmenlerden birisi. 16 Haziran’da yayınlanan bölümüyle dördüncü sezon finalini yapan dizinin beşinci sezon onayı alması zaten bekleniyordu. Ama kanaldan yapılan açıklamaya göre dizi bu sezonla beraber sona erecek.

BBC America başkanı Sarah Barnett’ın açıklaması şu şekilde:

- Reklam -

“Orphan Black, hayranlarımızın hayallerini ve kalplerini diğer hiçbir şovun yapamadığı şekilde esir eden, heyecan verici bir yolculuktu. Oyuncular, yazarlar ve yapımcılardan oluşan dahi ekibimiz bizi tekrar tekrar hayranlık uyandıran, keyif veren ve şok edici yerlere götürdüler. Tatiana tam bir esin kaynağı oldu ve olmaya devam ediyor, olağanüstü bir kadroyla beraber televizyondaki en dikkat çekici performanslardan birini sergilemekte. Tutkulu izleyicilerimizi hayretler içerisinde kalacakları son bir klon macerasına çıkarmak için sabırsızlanıyoruz.”

Orphan Black 5. Sezon ile Sona Erecek: Final Zamanı

Dizinin yaratıcıları John Fawcett ve Graeme Manson ise şunları söylediler:

“Sarah ve klon kız kardeşlerinin hikayesine destansı bir son getireceğimiz için çok heyecanlıyız. Son dört sezon harika bir macera oldu ve küçük tuhaf dizimizin dönemeçlerini ve heyecanlarını seven sadık hayranlarımıza ebediyen minnettar kalacağız.

- Reklam -

Orphan Black, Sarah isimli bir kadının kendisine çok benzeyen birisinin intiharına tanık olmasıyla başlıyor. Hayatı yolunda gitmeyen Sarah, intihar eden kadının kimliğini alır. Ancak daha sonra bu kadının aslında kendisinin birçok kopyasından biri olduğu ve birilerinin tüm bu klonları öldürmeye çalıştığı ortaya çıkacaktır.

Diğer sezonlar gibi yine on bölümden oluşacak beşinci sezonun 2017 yılında ekranlara gelmesi bekleniyor.

Güncelleme: Orphan Black dizisi şu sıralar Netflix üzerinden izlenebilir.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

margaret atwood

2016 PEN Pinter Ödülü Margaret Atwood’un Oldu

Roland Emmerich, Stargate Film

Roland Emmerich, “Stargate”te Başa Dönmeyi Düşünüyor