Steven Spielberg: “Asla Bir Star Wars Filmi Çekmeyeceğim”

steven-spielberg-star-wars

Ünlü yönetmen Steven Spielberg kariyeri boyunca hiçbir zaman bir Star Wars filmi çekmeyeceğini söyledi.

Roald Dahl’ın The BFG (The Big Friendly Giant; Doom hayranları yanlış anlamasın) kitabından uyarlayarak animasyon şeklinde beyazperdeye aktardığı aynı adlı filmi için gazetecilerle bir araya gelen Steven Spielberg, sorulan bir soru üzerine hiçbir zaman bir Star Wars filmi çekmeyeceğini açıkladı.

Toronto Sun’da yer alan habere göre Spielberg serinin hayranı olduğunu, ancak bu tür filmler çekmeyi sevmediğini belirtti.

Hiçbir zaman bir Star Wars filmi çekmeyeceğim. Bu tür filmler bana göre değil. Kesinlikle dostuma, bilimkurgunun Thomas Edison’ı ve tüm serinin yaratıcısı olan George Lucas’a göreler. Ama hiçbir zaman bana göre olmadılar. Ben sadece serinin bir hayranıyım; onları izleyen seyircilerden biriyim.

İlginç bir açıklama, değil mi? E.T. ve Üçüncü Türden Yakınlaşmalar düşünüldüğünde Spielberg’ün uzay filmlerine hiç de yabancı olmadığını biliyoruz hâlbuki. Belki de George Lucas’ın filmlerden uzaklaştırılmasının ardından dostuna bir nevi sadakat gösteriyor ve onun boşalttığı koltuğu doldurmayı reddediyordur. Ya da belki de uzay operaları ona göre değildir sadece. Siz ne dersiniz?