in

G.R.R. Martin, Robert Kirkman’ı Hayal Kırıklığına Uğratmış

G.R.R. Martin, Game of Thrones dizisinin gidişatı konusunda The Walking Dead’in yaratıcısı Robert Kirkman’ın eleştirilerine maruz kaldı.

G.R.R. Martin - Robert Kirkman - game of thrones
- Reklam -
- Reklam -

The Walking Dead’in yaratıcısı Robert Kirkman, Buz ve Ateşin Şarkısı Serisi’nin hikâyesini anlatma işini dizinin devralmasına izin veren G.R.R. Martin’in kendisini hayal kırıklığına uğrattığını açıkladı.

24 Nisan’da 6. sezon bölümleri ile ekranlara geri dönen, HBO’nun izlenme rekortmeni dizisi Game of Thrones, bu sezon itibariyle G.R.R. Martin’in kaleme aldığı Buz ve Ateşin Şarkısı serisini geride bırakarak daha yazar tarafından bile yazıya dökülmemiş bir hikaye akışını anlatmaya başladı. Seriyi yazmaya devam etmesine rağmen Martin’in hikaye anlatıcısı rolünü dizinin üstlenmesine izin vermesi, Robert Kirkman’ı hayal kırıklığına uğratmış.

The Walking Dead çizgi romanının yazarı ve aynı adı taşıyan televizyon dizisinin yapımcısı olan KirkmanRolling Stone’a verdiği bir röportajda kendi eserinin nasıl, en kötü ihtimalle de ne zaman biteceğini bildiğini açıkladı. Kendisine bu bilgiyi dizi yapımcılarıyla da paylaşıp paylaşmayacağını soran muhabire ise kesin bir “hayır” yanıtı verip G.R.R Martin’in dizi yapımcılarına hikayenin nasıl devam edeceğini söylemesini örnek vererek bu durumdan duyduğu rahatsızlığı da laf arasında dile getirmiş oldu.

- Reklam -

Robert Kirkman, G.R.R. Martin’in Game of Thrones Kararını Eleştiriyor

Asla yapmazdım. G.R.R Martin’in beni hayal kırıklığına uğratan tek davranışı da bu oldu. Onlara, “Hadi oradan, bunu (bu diziyi) artık siz yaratıyorsunuz, ben de hazır olduğumda kendi işime (kitaplara) devam edeceğim,” demesi gerekirdi. 

Dizi yayınlanırken, kitapları okumak için hala bir sebep olup olmadığını merak eden hayranlara ise bunun cevabını Game Of Thrones’un yapımcılarından David BenioffEntertainment Weekly ile yaptığı röportaj vasıtasıyla verdi.

- Reklam -

İnsanlar kitapların sürprizinin kaçıp kaçmayacağı hakkında tartışıyorlar, ki bu doğru değil. Şu noktada yaptığımız çoğu şey kitaplarla uyuşmuyor. Temel noktalar kitaplarla aynı olacak olsa da onlar hakkında çok fazla konuşmayacağız. İnsanlar diziyi izledikten sonra kitapları okuyunca oldukça şaşıracaklar. Çünkü pek çok açıdan dizinin geri kalanından oldukça farklılar.

Kirkman cephesinde toplar ateşlenmiş olsa da henüz G.R.R. Martin’den bir yanıt gelmiş değil. Bakalım kitap uyarlamaları tarihinin karanlık ve pişmanlıklarla dolu sayfalarında yerini alacak olan bu tartışma nasıl devam edecek?

Kaynak: Entertainment Weekly

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

locus award

2016 Locus Ödülü Galipleri Belli Oldu

Haftanın Kitabı #45 – Baba Yaga'nın Yumurtası

Haftanın Kitabı #45 – Baba Yaga’nın Yumurtası