in

Kick-Ass Siyahi Bir Kadın Olarak Geri Dönüyor

Kick-Ass serisine tekrar başlamaya karar veren Mark Millar, yeni karakterinin siyahi bir kadın olarak geri döneceğini açıklayıp çizgi roman sektöründe ırk ve cinsiyet çeşitliliğinin önemine dikkat çekti.

Kick-Ass Siyahi Kadın
- Reklam -
- Reklam -

Dave Lizewski’nin pabucu dama atıldı! Kick-Ass olarak görmeye alıştığımız, çizgi roman sevdalısı 16 yaşındaki ergen ve sıradan süper kahramanımız Dave, yerini siyahi bir kadına bırakıyor. Bunun arkasındaki neden ise serinin yaratıcısı Mark Millar’ın ırk ve cinsiyet çeşitliliğinin çizgi roman sektöründe ve popüler kültürde daha çok temsil bulmasını istemesi.

Otuz yaşlarındaki sarışın ve beyaz erkeklerin bir film seyrederken ya da bir çizgi roman seçerken kendilerini yetersiz temsil edilmiş hissettiğini zannetmiyorum. Daha yaşlı, daha genç, kadın ya da afroamerikan olmak bir yazar olarak çok daha fazla ilgimi çekiyor, çünkü bu tarz bir karakter oldukça eşsizler ve süper kahraman kurgularında 80 yıldır denenmemiş yeni hikaye olanakları yaratıyorlar.
Kick-Ass olarak karşımıza çıkacak yeni ana kahraman sadece karakter olarak değişmekle kalmayıp “Kick-Ass’a yepyeni bir soluk” getirecek. Yine geçmiş ciltlerde de imzasını bulunan John Romita Jr. tarafından çizilecek olan hikayede karşımıza yeni bir şehir ve yeni yan karakterler çıkacak.

Hatta Mark Millar daha da ileriye giderek Kick-Ass karakterinin sadece bu seferlik değil, James Bond veya Doctor Who gibi sürekli değişmesinden yana olduğunu ifade ediyor. Kick-Ass evrenine geri dönüş yapmasının sebebinin de basitçe özlemden kaynaklandığını da ekliyor.

- Reklam -

Yaklaşık dört ciltte bir maskeyi takan yeni bir yüz görmek istiyorum. Bazen bu tek bir cilt, hatta tek bir sayı bile olabilir. Gerçekten yalnızca Kick-Ass’i özledim. Oldukça eğlenceliydi çünkü herhangi bir süper gücü ve alet edevatı olmayan, ortalama bir adam hakkındaydı ve yine de patladı gitti. İlk beş yılımızda iki tane film çektik, oyun sektörüne girdik ve bunlar gibi işlerle uğraştık. Üç yıl oldu ve Johnny de ben de bu konsepti gerçekten özledik.

- Reklam -

Aslında Kick-Ass’deki bu değişim çizgi roman dünyasındaki ilk format değiştirme denemesi değil. Daha önce Thor’un bir kadın olarak karşımıza çıktığı, Spiderman kostümünün melez ırka sahip bir ergen olan Miles Morales’e devredildiği ve Iceman ile Green Lantern’in eşcinsel olduğu gibi pek çok yeni yaklaşıma şahit olmuştuk. Bakalım yeni Kick-Ass bize neler vaat edecek?

Beyza Taşdelen

1996 yılının Ekim ayında İstanbul’da doğdum. Sainte Pulchérie Fransız Lisesi’nde başladığım eğitim hayatımı Galatasaray üniversitesi Karşılaştırmalı Dilbilim bölümünde sürdürmekteyim. Fantastikle Harry Potter sayesinde tanışıp, okuma sevgisi kazanmış çocuklardanım. Aktif olarak Kayıp Rıhtım’da yer almaya ve irili ufaklı yazılar yazmaya devam ediyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Çevirmenin Çemberi: Yıldız Gemisi Askerleri

Koca Bir Esin Kaynağı: Yıldız Gemisi Askerleri

John Wyndham - Triffidlerin Günü

Bilimkurgu Klasiği “Triffidlerin Günü”ne Dair Her Şey