Geist the Sin-Eaters Kuralları 1: Karakter Yaratmak ve Avantajlar

Tt0Tk

Temel

Bütün nWoD sistemlerinde olduğu gibi, karakterimizin özelliklerini, tıpkı normal bir karakter yaratır gibi yaratmaya ve seçmeye başlıyoruz. Bunları şuradaki yazımda daha önce belirtmiştim. Buradaki şeyler uygulanırken, elbette ki Sin-Eater olduğu için karakterler, bir takım ekstra şeyler yapmalılar.

Bunlardan en asitleri, Archetype ve Threshold’dur. Bu ikisinden, karakter yaratımı sırasında birer tane seçilir.

Archetype

Sin-Eater ölüm hakkında düşünmeye çok zaman ayırır. Hayatını ve yaşamını kutlayanlar bile, bunu ölümün bir etkisi olarak yaparlar. Archetype, karakterin ölümle ilişkilerini ve ona dair felsefesini sembolize eder. Ayrıca belirtmek gerekir, aynı Archetype’e sahip iki Sin-Eater’ın, yaklaşımları oldukça farklı olabilir.

Advocate: Avukat, ikinci hayatlarını ölülere yardım etmeye adamıştır.

Bonepicker: Kemik Toplayıcı, güçleriyle kazandıkları materyal komforu düşünürler.

Celebrant: Papaz, ikinci hayatında verilenleri kucaklar ve hayatlarını dolu dolu

Gatekeeper: Kapı Bekçisi, Yaşam ile ölüm arasındaki sınırı korumakla görevli olduğuna inanır.

Mourner: Ağıtçı, öldükleri gerçeğine takılmış ve bunu takıntı yapmışlardır. Bir kısmı ölü olduklarını düşünür.

Necromancer: Ölümbüyücüsü hayaletleri kullanır ve bazen Underworld’e inip bilgi ve bilgelik edinmeye çalışırlar.

Pilgrim: Yolcu, ölümün spiritüel kısmı ile ilgilenir ve insanların Underworld’den uzak durmasını kolaylaştırırlar.

Reaper: Hasatçı, dünyayı daha iyi bir yer yapmaya çalışır; mesela suçluyu öldürerek veya yolundan döndürerek.

Threshold

Threshold, karakterin nasıl öldüğü ve bu ölümün ona getirdikleriyle alakalıdır. Her ölüm, farklı bir gücü çekecek, farklı bir Geist ile anlaşma sağlayacaktır. Sonuçta, her ölüm kendi eşiğine sahiptir.

The Torn: Şiddetle ölen kişiler. Torn istemsizce, zorla öldürülmüş ve ölürken acılar çekmiştir. Takma Adları: The Bleeding Ones, Victims of Malice, Chosen of the Red Horseman. Key: Stigmata, Passion

The Silent: Yoksunlukla ölenler. Silent aç, susuz veya uyuşturucudan ölmüş olabilir. Takma Adları: The Starved Ones, Victims of Neglect, Chosen of the Black Horseman. Key: Stillness, Cold Wind

The Prey: Doğa tarafından öldürülenler. Tsunamiler, yangınlar veya hayvanlar tarafından öldürülenler. Takma Adları: The Eaten, Victims of the Elements, Chosen of the Pale Horseman. Key: Primeval, Grave-dirt

The Stricken: Hastalıktan ölenler. Herhangi hastalığa yakalanıp bununla savaşamayan ve ölen kişiler.Takma Adları: The Ravaged Ones, Victims of Plague, Chosen of the White Horseman. Key: Phantasm, Tear-Stained.

The Forgotten: Şans eseri ölenler. Gerçekleşme ihtimali çok küçük şeylerden dolayı ölenler. Takma Adları: The Lightning-struck, Victims of Misfortune, Chosen of the Grey Horseman. Key: Industrial, Pyre-flame.

Meritler

Ceremonies (●+): Karakterin öğrenebileceği Ceremony sayısını gösterir. Karakter eğer bu özellikte 3 dot’a sahipse, 3 tane bir dotluk veya bir tane 3 dotluk veya bir tane 2 dotluk yanında bir tane 1 dotluk Ceremony alabilir. Experience harcayarak alınan Ceremonyler buna dahil değildir, onları almak için eğer bir öğretmen varsa dot başına 2 xp, yoksa yine dot başına 3 xp harcanır.

Haunt (● ile ●●●●● arası): Sin-Eater’ın sahip olduğu veya ininde bulunduğu bir Haunt’u temsil eder. Haunt, ölüm enerjisinin çok yoğun olduğu bölgelerdir. Oldukça nadirdir.

Memento (●+): Sin-Eater’ın sahip olduğu Memento’yu temsil eder. Her Memento farklı bir merit olarak yazılır.

Sin-Eater Avantajları

Keystone Memento: Her karakter oyuna bir Keystone memento ile başlar. Bu keystone’lar karaktere Geistler tarafından birleşmelerinin en başında verilir. Detaylı bilgi için şuraya girin.

Plasm: Plasm, Sin-Eater’ların güçlerini açığa çıkarmak adına harcadıkları hayaletsel bir güçtür. Sin-Eaterlar, maksimum Plasm seviyelerinin yarısı kadar Plasm ile başlarlar. Plasm, 5 şekilde edinebilir. Birincisi, Hauntlardan. İkincisi Deathmask Mementolarından. Üçüncüsü, Hayaletleri yiyerek. Dördüncüsü, kendi Threshold’larına benzer bir ölümün görüntüsü, etkisi veya ortamda bıraktığı kokudan. Sonuncusu ise, bir Hayaleti tüm Anchorlarından serbest bırakmakla. Sonuncusu hariç diğerleri hep durumun yoğunluğuna bağlı Plasm kazandırırken, sadece sonuncusu, Sin-Eater’ın depolayabileceği tüm Plasm’ı verir.

Key & Manifestation: Karakter başlarken iki key seçer. Bu Keylerden birisi seçtiği Threshold’a bağlı olanlardan olmalı, birisi ise tamamen serbesttir. Karakter aynı zamanda 3 dot dağıtma hakkına sahiptir Manifestationlara. Bunlar tamamen serbest bir şekilde seçilebilir. Şuradaki yazıdan detaylı bilgi alabilirsiniz.

Psyche: Karakterin genel gücünü temsil eder. Bu güç Sin-Eater’ın kendi Geist’i ile olan güç anlamındaki bağıdır. Bağ ne kadar kuvvetliyse, karakter Geist’inin sahip olduğu şeyleri o kadar rahat kullanır. Bütün Sin-Eater’lar bir dot ile başlarlar. Psyche arttığında, bir Sin-Eater’ın sahip olabileceği ve turda harcayabileceği maksimum Plasm değeri artar.

Psyche çok arttığında bir kaç etki ortaya çıkar. Bunlardan birincisi, karakter özelliklerinin -yani Attribute Skill ve Manifestation değerlerinin- 5. seviyenin üzerine çıkabilecek olmasıdır. Bu özellik, Psyche değerinin 6. seviyenin üzerine çıkmasıyla başlar.

İkincisi, Karakter eğer 6. seviyenin üzerine çıkarsa, tıpkı hayaletlerin sahip oldukları gibi, Anchorlar ortaya çıkmaya başlar. Bu Anchorlar Mementolara bağlıdır. Bir karakter eğer Anchor bağlayacak mementoya sahip değilse, Psyche değerini yükseltemez. Eğer bir Sin-Eater’ın Anchor’u yok edilirse, Psyche değeri de anında düşer buna bağlı olarak.

Üçüncüsü, 6. seviyeden itibaren, karakterin zaman zaman Underworld’e girmesi ve orada kalmasını gerektirir. Her ay (Ay Takvimine göre), belirli bir süre Underworld’de kalmak zorunda kalır Geist.

Bu ve benzer bilgiler aşağıdaki tabloda özetlenmiştir.

Seviye Maks. Özellik Maks Plasm/
Turda Harcanabilir
Anchor Underworld’de
Zaman
1 5 14/1 Yok Yok
2 5 18/2 Yok Yok
3 5 22/3 Yok Yok
4 5 26/4 Yok Yok
5 5 30/5 Yok Yok
6 6 40/7 1 1 Gün
7 7 50/10 1 3 Gün
8 8 60/15 2 5 Gün
9 9 75/20 2 1 Hafta
10 10 100/25 3 2 Hafta

Synergy: Synergy, Geist ile Sin-Eater arasındaki bağın ne kadar uyumlu olduğunu temsil eder. Bu bağ, Sin-Eater eğer Geist’in istemediği şeyler yaparsa azalacak ve sorunlar oluşturacaktır. Bu seviye azaldığında Sin-Eater bazen kontrolünü kaybetmeye ve Geist’in onu ele geçirmesine sebep olmaya başlar. Kendi Geist’i ile çatışma haline girer. Eğer tamamen Geist ile uyumsuzlaşırsa ve sıfıra düşerse, tüm kontrolünü kaybeder ve Wretched ismi verilen, nadiren bilinci yerine gelen yaratıklara dönüşürler.

Seviye Günah Zar
10 Avernian Kapısı açmak, Underworld’e girmek. (5 zar)
9 Deathmask’dan plasm almak, Old Law’ı çiğnemek. (5 zar)
8 Avernian Kapısı kapatmak. (4 zar)
7 Charm veya Fetter yok etmek. (4 zar)
6 Ghost veya Avernian Kapısı yok etmek. (3 zar)
5 Vanitas yok etmek, Ölü diriltmek. (3 zar)
4 Memorabilia veya Deathmask yok etmek, kasıtsız cinayet. (3 zar)
3 Keystone yok etmek, Geist yok etmek. (2 zar)
2 İşkence, Seri Katillik. (2 zar)
1 Toplu katliam, intihar, kendi Geist’ini yok etmeye çalışmak. (2 zar)

Synergy Getirileri

Eğer Sin-Eater 8 veya daha fazla Synergy’e sahipse:

– Avernian Kapısı açarken +1 bonus.

– Kerberoi veya diğer Geistlerle konuşurken atılan Sosyal zar atışı sırasında, atılacak zarlar 7’den fazlaysa, 7’nin üstündeki tüm zarlar için +1 ekstra bonus.

– Ceremony yaparken atılan zarlardan, atılacak zar sayısı 7’den fazlaysa, 7’nin üzerindeki tüm zarlar için +1 bonus.

– Underworld’de dolaşırken, yol ve yön bulmak için atılacak zar sayısı 7’den fazlaysa, 7’nin üzerindeki tüm zarlar için +1 bonus.

Synergy Götürüleri

Eğer Sin-Eater 5 veya daha az Synergy’e sahipse:

– Avernian kapısı açarken -1 ila -3 penaltı (4-5 arası -1, 3 ve altı için -3)

– Kerberoi veya diğer Geistlerle konuşurken atılan Sosyal zar atışı sırasında, atılacak zarlar 6’dan azsa, 6’nin altındaki tüm zarlar için -1 ekstra penaltı.

– Ceremony yaparken atılan zarlardan, atılacak zarlar 6’dan azsa, 6’nin altındaki tüm zarlar için -1 ekstra penaltı.

– Underworld’de dolaşırken, atılacak zarlar 6’dan azsa, 6’nin altındaki tüm zarlar için -1 ekstra penaltı.

#
Yiğit Levent | Baal Adramelech