Attığım Mesaja Nasıl Resim Ekleyeceğim?Attığınız mesaja resim eklemek için emin olmanız gereken ilk şey resmin internette mevcut olmasıdır. Bu yüzden önünüzde iki seçenek var. Birincisi; internette mevcut olan bir resmi mesajınıza eklemek. İkincisi; bilgisayarınızdaki bir resmi mesajınıza eklemek. İkisinde de temelde aynı işlemler mevcut. Ancak bilgisayarınızdaki resmi eklemek biraz daha uzun. Şimdi sırayla gidelim:
1- İnternette Mevcut Bir Resmi Mesajıma Nasıl EklerimBir resmi mesajınıza eklemek için yapmanız gereken tek şey, resmin url(bulunduğu adresi)sini
img kodları arasına yazmak. Bir örnekle anlatalım.
Eklemek istediğiniz resim
şu linkteki Kayıp Rıhtım'a ait banner olsun. Resmi açtıktan sonra, adres çubuğunda yazan adresi kopyalıyoruz.
Daha sonra bu adresi
[img][/img]
kodları arasına yazıyoruz. Sonuçta şöyle bir görüntü ortaya çıkması gerekiyor:
[img]http://www.kayiprihtim.org/portal/wp-content/themes/wptp-chocolate/images/banner.gif[/img]
Ve işleminiz tamamdır!
2 - Bilgisayarımdaki Bir Resmi Mesajıma Nasıl EklerimBilgisayarınızdaki bir resmi mesajınıza eklemek için ilk yapmanız gereken şey, resmi internete yüklemektir. Bunun için çeşitli siteler mevcut. (Örn:
Photobucket,
Imageshack) Şimdilik daha kullanışlı ve basit olan
Imageshack üzerinden gidelim.
Öncelikle Imageshack'i açıyoruz. Ulaşmak için
Tıklayın.
Karşınıza anasayfa gelecek ve anasayfada resim yükleyeceğiniz adres çubuğu gelecek. Burda
"Browse" yazan bir buton var. Oraya tıkladığınız zaman bilgisayarınız görüntülenir. Buradan yükleyeceğiniz resmi bulup seçeceksiniz.

Resmi seçtikten sonra "Tamam" butonuna tıklayın. Ve daha sonra anasayfada hemen alt tarafta bulunan "Şimdi Yükle" butonuna tıklayın. Ve resminizin yüklenmesini bekleyin.
Resminiz yüklendikten sonra size bir kaç link verecektir. Bunlardan Doğrudan Link veya Direct Link seçeneğinde yazan adresi kopyalayıp. 1. Adım'daki işlemi tekrarlarsanız resminizi yüklemiş olursunuz.
Eğer resim boyutu büyükse burada yazan "Forum Küçük Resmi" ya da "Thumbnail for Forums" seçeneğindeki linki direk kopyalayıp forumdaki mesajınıza yazarak yollayabilirsiniz.