Hissiz hareket eden çocukları anlatsanız da, çocukların derin duygular içerdikleri yazının genelinden anlaşılıyor. Fantastik öğe göremediğim için, Kurgu İskelesi değil de Düşler Limanı'na yazmalıydınız diye düşünüyorum. Belki ikinci bölüme bir şeyler sıkıştırırsınız, orasını bilemem.

Gelirsek yazım biçiminize;
Oldukça yoruldum okurken. Satırlar arasında hiç aralık vermemişsiniz. Tamam hikaye bir bütün, paragraf yapmaya müsait değil ama araya keşke başka betimlemeler sokup (mesela biraz olayların tarihinden bahsederek) okuyucunun gözünü ve anlama kapasitesini rahatlatsaydınız. Böyle, yazının bir acelesi varmış gibi duruyor. Güzel tasvirleriniz, akıcı anlatımınız satırların arasında boğulmuş. Siz ne kadar güzel yazarsanız yazın, okuyucunun anlayacağı ve sıkılmayacağı kadar güzel yazmış olursunuz. Okurken bir yandan da saydım, koskoca yazıda sadece beş tane virgül kullanmışsınız. Nerede durup, nerede nefes alacağımı bilemedim, çoğu satırı iki kere okumak zorunda kaldım. İmzanızdaki dörtlükte bile biri noktalı olmak üzere üç tane virgül var.