Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - mbdincaslan

Sayfa: [1] 2 3 ... 17
1
Oyunlar / Ynt: Crusader Kings 2
« : 09 Kasım 2015, 00:06:56 »
Horse Lords oynamayan bizden değildir bayanlar baylar. GoT modunun nihayet v1 olarak çıktığını duymak ayrıca sevindirici.

2
Radyo Kulesi / Ynt: Son Gulyabani'nin Yeri
« : 18 Eylül 2015, 20:08:15 »
Arkadaşlar, Berk'in interneti kesilmiş, yayın yapamayacakmış duyurmamı istedi.

3
Mitolojiler / Ynt: Mitolojide Atlar
« : 02 Mayıs 2015, 00:41:45 »
Gemuda, Karaçay Nart Destanlarında kahraman Karaşavay'ın atı.

Karaçay mitolojisine göre, Mingitav (Bengü Dağ, ebedi dağ. Elbruz.) çift zirvelidir, zira Gemuda dağın üzerinden zıpladığında toynağı zirvesine çarpmış ve orayı parçalamıştır.

Sleipnir, Odin'in sekiz bacaklı atı.


4
Mitolojiler / Ynt: Yada Taşı Efsanesi
« : 02 Mayıs 2015, 00:37:40 »
Yada taşı, yağmur yağdırdığına, gök güçlerini kontrol ettiğine inanılan bir taş.

"kimin bile kaşın bolsa yaşın yakmas" atasözüne göre, yada taşı içeren yüzüğü olan kimseye ateş-yıldırım işlemez de denir. tepegöz öyküsünde bu motif karşımıza çıkar.

etimolojik kökeni eski Türkçeye mi, yoksa Soğdca'ya mı dayandığı hep tartışılan "cadı-cadu" sözcüğü muhtemelen yada taşı ile etimolojik olarak bağlantılıdır. yada - cata - sata sözcükleri yada taşının farklı ağızlarda söylenen biçimleridir.

5
selamlar, doğrudur, kopyaladığım yerden alırken bir sıkıntı olmuş sanırım, düzenleyeyim :) teşekkür ederim.

6
Radyo Kulesi / Ynt: Ryuk'un Radyosu
« : 25 Ekim 2014, 00:28:16 »
geç de olsa katıldığıma memnun olduğum bir program oldu. tebrikler, başarılar :)

7
Kitaplar / Ynt: Sigurd ve Gudrún Efsanesi
« : 25 Ekim 2014, 00:20:30 »
Başlığı görünce aklıma geldi. Tolkien Ne Yaptı yazı dizisi esasında bu kitabı okuduktan sonra yazma kararı verdiğim bir diziydi. Mutlaka okunması gereken bir kitaptır, hem Tolkien'i anlamak için, hem de fantastik edebiyattan bağımsız olarak, mitolojiye ilgi duyuyorsanız eşsiz kıymette bilgiler edinmek için.

8
Eğlence & Mizah / Ynt: Laf Yetiştirme Savaşları
« : 25 Ekim 2014, 00:11:53 »
Bugün üst üste iki defa tahtım sarsıldı, önce Ryuk Rıhtım Ocak Başkanlığı'nı elimden aldı, şimdi forumun en donanımlısı sıfatım gaspedildi. Sağlık olsun, kızlar beni eklesin.

Okur tipleri irdelenirken herkesin kendini de bir "tip"e dahil etmesi, verilenler arasında yoksa kendini ifade eden tiplemeyi de tarif etmesi ilginç olacaktır. "Başkaları"nı kategorize etmek kolay ve acımasız olabiliyor, bakalım kendimize dair ne diyeceğiz.

9
Yüzüklerin Efendisi / Ynt: J. R. R. Tolkien'den Sözler
« : 23 Ekim 2014, 12:55:26 »
"every tree has its enemy, few have an advocate."

Gezi olaylarını hatırlatır aklıma düştükçe.

10
Bir hevesle roman yazdığını iddia edip çuvallayan gençler hep olacaktır, ecnebilerin tongue-in-cheek dediği yorumları yapıyoruz biz de, gülüyoruz falan ama, şunu da unutmamak lazım: bildiğim kadarıyla Nazım Hikmet meşhur "Herkes Gibisin" şiirini 16 yaşında yazıyor. Rimbaud, ilk şiir kitabını 19 yaşında yayımlıyor.

O yüzden "kesinlikle olmaz" ya da "her ergenin içinde Rimbaud saklı" demek sıkıntılı bence :)

11
Liman Kütüphanesi / Ynt: Beğendiğiniz Alıntılar
« : 16 Ekim 2014, 00:33:13 »
Bernard Cornwell'in "Kutsal Kase'nin Peşinde" üçlemesinden, Hıristiyanlıktaki kutsal emanetler motifine ve dönen şarlatanlıklara dair, bir piskoposun ağzından:

"Peder Agustine bana bir defasında İsa efendimizin üç farklı sünnet derisini gördüğünü söylemişti. Onu herşeyin ötesinde aziz tutan ben dahi onun böyle cömertçe donatılmış olduğunu sanmıyorum."

12
Şişedeki Mısralar / Ynt: Pia Koyu, Tierra Del Fuego
« : 16 Ekim 2014, 00:26:44 »
Kayıp topraklarda, Sweeney Todd müzikalinde Sweeney'i tarif eden şu dizelere benzer biçimde bekliyor o ruhlar:

"hugging the blade, waiting the years / hearing the music that nobody hears"

Bir nevi o sürgüne gitmeye sebep olanı da sürgünün kucağına çekerek intikamı ve vuslatı tevhid etmek :)

Pek eski bir şiirdi, tekrar aklıma düşürdüğün için sağ olasın :)

13
Radyo Kulesi / Ynt: Kuzgundan Dinlediğim
« : 23 Eylül 2014, 18:15:27 »
arkadaşlar, yayını yaparken çok zevk alıyorum. Gerçekten güzel geçiyor benim zamanım, dinleyici bol olduğunda hele.

Ama benden kaynaklanmayan nedenlerden ötürü, "akşam program var" deyip yapamamak olmuyor. Program yapıyorum deyince düzenli olmaması da yakışmıyor. Bir avuç dinleyicime saygımdandır böyle demem.

Bu akşam her zamanki saatte, 21.30'da beklerim. Çalışıyorum, bildiğiniz gibi siyasi olarak da aktifim. Onun ötesinde, bir roman çevirisi aldım, onla uğraşıyorum, üstelik çıkarttığım bir dergi var. Bütün bunlar birleşince, her hafta aynı gün program saati bilgisayar başında olmak imkansıza yakınsıyor maalesef. İlginiz için çok teşekkür ederim, her zaman iltifat olarak gördüm dinleyicinin bana bir kaç saat ayırmasını. Sağ olun.

14
Radyo Kulesi / Ynt: Kuzgundan Dinlediğim
« : 23 Eylül 2014, 11:01:47 »
Bu akşam Kuzgundan Dinlediğim'i yapıyoruz kısmetse. Konumuz şamanizm. Bu programdan sonra yine tatil edeceğim maalesef. Dinleyiciye ayıp oluyor zira.

Gezi zamanı yaptığımız gibi arada bir korsan yayın yapabiliriz. Onun dışında, Kuzgundan Dinlediğim bitmiştir arkadaşlar.

15
Radyo Kulesi / Ynt: Kuzgundan Dinlediğim
« : 16 Eylül 2014, 14:51:26 »
Akşam maç olduğundan Kuzgundan Dinlediğim'i yine iptal ediyoruz. Yalan oldu gibi duruyor yine düzenli program yapma hayalim. Bir daha sözümde durmamazlık etmiş olmamak için tarih vermiyorum. Konumuz şamanizm olacak.

Sayfa: [1] 2 3 ... 17