Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Ira Arel

Sayfa: [1] 2 3 ... 20
1
Diğer Fantastik Eserler / Ynt: Ira Arel ve Anka Mabedi
« : 01 Haziran 2016, 00:18:26 »
Her ikinize de teşekkür ederim...

2
Diğer Fantastik Eserler / Ynt: Ira Arel ve Anka Mabedi
« : 29 Mayıs 2016, 14:53:13 »
Yeni bir Türk Fantastik *-* Anatolya Efsaneleri'nden sonra kıvranan hücrelerime ilaç gibi görünüyor bu kitap. Bu arada kaç kitaplık bir seri olacak???

3 kitaplık bir seri olacak :)
Peki siz Anatolya Efsaneleri'ni önerir misiniz?

3
Diğer Fantastik Eserler / Ira Arel ve Anka Mabedi
« : 29 Mayıs 2016, 13:40:49 »
Merhaba arkadaşlar.
Uzun süre önce başladığım romanımı nihayet bitirip yayınlatabildim. (Bu konuda bilgi almak isteyenler öm ile bana ulaşabilirler)

Kitabım fantastik macera türünde, aşağıda kısa bir tanıtım yazısı mevcut.
Biliyorsunuz, ülkemizde fantastik romanlar sevilmiyor, üstüne fantastik okuyanlara, "Daha yararlı bir şeyler oku." "O sana ne katacak?" gibi sorular soruluyor. Bu konuda sizden destek istiyorum. D&R gibi sitelerde kitabım mevcut, kitap alırken sepete benim kitabımı da ekletirseniz sevinirim.
Ve eğer beğenirseniz (veya beğenmezseniz) yorumlarınızı da beklerim.



Alıntı
Ira Arel üç uzuvla doğan bir ölüm perisidir. Birkaç asır öncesine kadar, ölüm perileri hatta büyücüler içinde dahi o dönemin en güçlü insanı olduğu düşünülen üç uzuvla doğanlar, son üç uzuvla doğanların rehavet, kibir ve insanların sorunlarına çözüm bulamama gibi sebeplerin ardından insanların gözünden düşmüş ve kötü ünle anılan bir efsaneye dönüşmüştür.
   Ira’nın üç uzuvla doğan olduğu diğer insanlardan saklanmış sadece eğitmenleri bu gerçeğe vakıf olmuşlardır. Bir de en yakın iki arkadaşı; Mirza Kadem ve Sare Asya. Ira’nın üç uzuvla doğan olduğunun gizlenmesinin diğer sebebi ise huzur içinde yaşayan ölüm perileri ve büyücülerin arasını açan ve kendisine katılmayan ölüm perilerine dahi işkence ederek onları öldüren Barbaros’un, ölüm perilerini kendi çatısı altında toplayabilecek başka bir ölüm perisinin yaşamasına izin vermeyeceği gerçeğidir.
   Ira hem üç uzuvla doğanların lekelenen ününü hem de köylerini basıp içinde Ira’nın ve Sare’nin ailesinin de olduğu köy sakinlerini öldüren Ecellerden intikamını alabilmek için tüm vaktini kendini geliştirmeye adamıştır. (Eceller, Barbaros’un müritlerine verdiği isimdir.)
   Ira, Mirza ve Sare nihayet Barbaros’un peşine düşmeye karar verip yola koyulduktan kısa bir süre sonra korkunç bir çatışmanın izlerini taşıyan bir evde kadim dilde yazılmış bir parşömen bulurlar. Kendilerinin okuyamadığı bu parşömeni büyücülerin yurdu olan Hümredan’da okuyabilecek birilerini bulabileceklerini ümit ederler ve böylece Büyücüler İmparatorunu görmek için gitmeyi düşündükleri Hümredan’a gitmek için yeni bir sebepleri daha olur.
   Hümredan yolunda küçük bir kavganın ardından gruba, kendi yaşlarında bir büyücü olan Azra Güliz de katılır. Azra tek boynuzlu bir ata sahiptir.
   Hümredan’a vardıklarında grup Büyücüler İmparatoru Nasuh ile görüşür. Ira’nın üç uzuvla doğan olduğunu öğrendiğinde tüm dikkatini ona veren Nasuh, Ira’nın Barbaros’la düello edip hayatta kaldığını bildiği tek kişidir. Ira, Nasuh’tan Barbaros hakkında bilgiler alır.
   Sare ise Büyücüler İmparatoru’nun ellerindeki parşömeni okuyabileceğini düşünerek, Ira’dan parşömeni ona vermesini ister. Büyücüler İmparatoru parşömeni alıp inceledikten sonra Sare’yi onaylayarak, parşömenin içeriğini onlara aktarır.
      **
   Nasuh’tan  aldıkları bilgiler doğrultusunda çöle giren grup, orada daha önce hiç duymadıkları türün bir üyesiyle karşılaşırlar…
   Çölde geçirdikleri bir sürenin ardından küçük sayılamayacak bir Ecel grubuyla rast gelirler ve dövüşmek zorunda kalırlar. Bu olayın ardından yolları çölün dışına çıksa da nihayetinde çölde tekrar Ecellerle karşılaşırlar. Hem de bu sefer sayıları çok daha fazladır ve başlarında da Barbaros vardır.

Bu arada, ilgilenen arkadaşlardan ikisine kitabımı hediye edeceğim. Hediyeyi kazanan arkadaşları çekilişle belirleyeceğim.

4
Bunlar yerine Dumbledore'un hayatını anlatan bi üçleme çıkarsa...

5
Aynı şekilde Fantastik Canavarlar Nelerdir Nerede Bulunurlar da 2.baskıya girmiş.
Yıllar sonra ikisine de kavuştum :)

6
Benim hoşuma gitmedi açıkcası.
Kendini okutuyor ama içerik yok bana göre.
Yazarın da dediği gibi illaki içinde gizemler var asıl seriyle ilgili ama beni sarmadı. Bir daha açıp okumam ömrüm boyunca.

7
28 Ekim'de "The Slow Regard of Silent Things" adlı  "Auri" yi anlatan kitap çıkacak.

8
Harry Potter / Ynt: Rowling’ten yeni bir Harry Potter hikayesi!
« : 18 Ağustos 2014, 21:25:06 »
Teşekkürler.

9
The Doors of Stone olacakmış 3. kitabın ismi ve 2014 veya 2015 te çıkacakmış Ama Pat'ın gönlünden 2014 geçiyormuş :D

10
“En büyük ego bile fark edilmeyi ister.”

SAVAŞ, DEHŞET VE KORKU…

DERZULYA’DA GÜÇSÜZLERE YER YOK!!!



Sarp alaylı bir ifadeyle güldü. "Anlamıyorsun değil mi? Milyarlarca insanın ölümünden bahsediyorsun. Öyle bir düzenden bahsediyorsun ki, insanların zalim yöneticilere ve korkunç, küçük tanrılara taparak yaşayacağı dehşet çağı... Sürgündeki var veya yok, kendi kafandaki çarpık bir fantezi dünyası oluşturuyorsun. İyi ama benim farkım ne olacak o zaman John. Herkes avcı olacak. Kötülük sıradan olacak. Oysa biliyor musun belki de ben kötülüğü, avcılığı farklı olmak için seçmişimdir. Çoğunluk olan şey sıradandır John. Ben şu anda farklıyım, olağanüstüyüm, hâkim olan ahlakın, iyi ve kötü kavramlarının dışındayım. Bu dünyanın kendi yarattığı yaşam stilinin tek temsilcisi olan bir türüm. Asiyim. Oysa senin düzenin beni sıradan yapacak. Dejenere olmaya, çürümeye ve çürütmeye mahkûm iktidar yapacak.
Ben bu olamam.

"Ben sıradan olamam."

Yeni basımdan sonra kapak değişiyor.






Mabedin derinliklerindeki daire şeklindeki bir odada Sin’in gördüğü en şaşırtıcı yaratık vardı. Cavlaklar onu insan sanıyordu, çünkü tıpkı robot gibi gerçeğinin üzeri örtülmüştü. Sin’in gördüğü ise bütün vücudunu kaplayan dövmelerinden alevler çıkan canlı bir ateşti.

“Sen ve ben”, diye fısıldadı… “Levh-i Mahfuz.”

Bedenindeki dövme harfler yavaş yavaş ortaya çıkmıştı. Hepsi mora yakın alevler içindeydi.

Bir şarkı mırıldanıyordu. Odadaki meşaleler sönmüştü, tek ışık kaynağı onun bedeniydi. Sin Sufi adına büyü denen bir gücün harekete geçtiğini anlamıştı.

“Ağır bir yüküm var,” dedi. “Binlerce yıldır taşıyorum onu. Paylaşmam gerekiyor. Heykel kadar hareketsiz ve bebek kadar çaresiz görünsen de çok güçlüsün. Sin, binlerce yıldır beklediği ilahım. Sende onun damgası var.” Yakıcı parmakları, derisinin üzerindeki Sin yazısı üzerinde geziyordu. Bu harfleri tanıyordu.

“Ama önce sana bir hikâye anlatmalıyım.”



Asi hakkındaki eskimiş düşüncelerim.
2005 yılında çıkan bir kitap Asi, o zaman Sarı İstila'nın çıkış tarihi 2007 olarak ilan edilmiş ama yıllardır sürekli ertelenmenin sonucunda nihayet 2013 yılında Sin : Sarı İstila adıyla bize bağışlandı. O yüzden kitap içeriğine pek giremeyeceğim, çünkü birkaç kez okumama rağmen içeriği unuttum ve kitabı da verdiğim arkadaşım kaybetti.
Şuan için söyleyeceğim, pek Türk Romanı okumayan ben, o zamanlar tesadüf eseri aldığım bu kitabı çok ama çok beğenmiştim ki okuyan nadir kişiler de benimle aynı görüşü paylaşmışlardır hep. Bir Türk yazardan Fantastik bir kitap olması da cabası. Kısaca yeni bir dünya yaratılıyor ve bu dünyayı yaratanlardan biri, onlara karşı çıkıyor, dünya geriye gidiyor, büyü, daha önce hiçbir romanda bahsi geçmeyen yaratıklar, kılıçlar, oklar... Lotr kadar olmasa da anlatımı o şekilde ve Orta Dünya kadar olmasa da, geniş bir dünyası ve farklı ırkları var. Umalım ki, Sin de bize o tadı versin.

Not: Bu iki kitap Derzulya Serisi Habis Üçlemesi'ne aittir. Diğer üçlemelerden iki kitap çıkmıştı ve isimleri Kızıl Vaiz ve Zifir'dir ki onların okumaya değer bir yanı yoktur.

11
Senaryoyu kendinin yazacak olması bir avantaj.
Malum içine edilmiş Harry Potter filmerini tam sekiz kere izledik.

12
Harry Potter / Ynt: Azkaban Hapishanesi
« : 28 Eylül 2013, 22:10:47 »
Alıntı
Kuzey Denizi'nin etrafında bulunmaktadır. 1717'den beri sadece Affedilmez Büyü yapan büyücüleri almaktadır.

Hagrid?

13
Okuyan var mı daha önceden? Yorum yapabilecek var mı?

14
Harry Potter / Ynt: Harry Potter Haberleri
« : 03 Eylül 2013, 20:09:18 »
Düzenleme.

15
Okumadım bu seriyi, okumayı düşünmüyorum ve tiksiniyorum bu ve bunun gibi serilerden. Vampirler ve güzel kızlar-yakışıklı erkekler-yasak aşk vs. vs. yan yana görünce midem kalkıyor. Sevenlere bir lafım yok ancak vampir romanı diyince aklıma Drakula, Korku Ağı, Carmilla gibi eserler geliyor. Kitapçıların Korku bölümündeki raflarda vampir akademisi serisi, gece evi serisi vs. serileri Stephen King, Dean Koontz, Peter Straub, Cliver Barker gibi yazarların kitaplarıyla yan yana görünce beynime kan sıçrıyor. Korku desen değil fantastik desen değil. Korku romanlarını çok sevdiğimden dolayı bu kadar nefret doluyum bu romanlara. Korku romanlarının görünürlüğünü azalttılar sanki, rafları işgal ettiler. Etsinler, ettikleri gibi yok olurlar. Kısa sürede umarım. Yayınevlerinden daha fazla vampirli kurtlu aşk romanı değil korku romanı talep ediyorum(z).

İnan zamanı geri alabilsem ben de okumazdım, Lakin kız arkadaşlarım çok övdüğü için tüm seriyi aynı anda aldığım için geri dönüşüm olmamıştı, mecbur okumak zorunda kalmıştım.

Sayfa: [1] 2 3 ... 20