Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Newarre

Sayfa: [1]
1
Tartışma Platformu / Ynt: Ödünç Kitap Verme Sorunsalı
« : 26 Aralık 2017, 16:56:19 »
Bence buna nesneye fazla değer vermek olarak bakılmamalı. Her ne kadar cebimden veya çantamdan e-kitap okuyucumu ayırmasam da basılı kitap okumaktan vazgeçemiyorum. Bu nedenle son 1.5 senedir sürekli aynı anda en az iki kitap okuyorum. Ama kitaplarımın başkasında olma fikri bile beni irrite ediyor. Bu biraz da travmatik bir durum; lisede neredeyse en sevdiğim kitap olan Rüzgarın Adı'nı tutmaya bile kıyamadan okurken dil ve anlatım hocası yanıma geldi ve "Ne okhuyon la sen ver bakham!" dedi (Aynen böyle dedi :( ). Ve kitabı almasıyla kıvırıp rastgele bir sayfa okuması bir oldu. Kuzenlerimden ve arkadaşlarımdan geri gelmeyen kitaplardan sonra edebiyatla az buçuk iç içe olan birinin bu tavrı artık bardağı taşıran son damla olmuştu. Yaklaşık her 2 ayda bir kulaklığı kopan, telefonu yerlere düşmekten bir hal olmuş, maddi konularda oldukça tutarsız davranan, çoğu şeye karşı umursamaz davranan benim bile bu konuda tavrım sert bir hale dönmüşken bence hepimiz haklıyız onlar haksız :D .

2
Yayınevleri Soru Hattı / Ynt: İthaki Yayınları Soru Hattı
« : 26 Kasım 2017, 13:17:39 »
Yakın zamanda sorulduğunu göremediğimden soruyorum, Sandman'in yeni ciltleri hakkında gelişme var mı?

3
Yayınevleri Soru Hattı / Ynt: İthaki Yayınları Soru Hattı
« : 11 Kasım 2017, 14:46:57 »
Son basılan Vakıf kitabının ve basılacak olanların bir önceki İthaki basımlarıyla arasında ciddi bir fark var mı veya olacak mı? Yoksa çeviri düzeltmeleri ve akışa uygun basım sırasından mı ibaret olacak?

4
Kara Kule / Ynt: Kara Kule ile İlgili Aklınıza Takılan Sorular
« : 28 Ağustos 2017, 19:03:26 »
2. kitabı okuyorum aklıma takılan ise Roland hangi zaman diliminden geliyor?

Cadillac'ı biliyor ama Newyork'un bilmiyor, Martini'yi biliyor ama Pepsi'yi bilmiyor, Hamburgeri bliyor ama Asprin'i bilmiyor?

Değişik.

Spoiler vermek de istemiyorum ama günümüzden yıllar sonrası veya paralel evrende farklı bir varyasyon olarak düşünebilirsiniz. Ben daha çok bir felaket olmuş da uzun yıllar geçmiş ve Roland'ın bildiklerinin onca yıla rağmen insanlığa kalan miras olduğunu düşünüyordum. Kara Kule'nin en güzel yanı bu gibi karmaşalara kafa yordurması ve bunları her ne kadar başlarda tam anlamıyla bilmek isteseniz de seri sonlarına doğru açıklanmasına gönlünüzün razı olmamasıydı benim için. Nedense biraz düşük ve düzensiz cümleler kullandım ama umarım demek istediğimi anlatabilmişimdir. uzun günler, hoş geceler dilerim.

5
Yayınevleri Soru Hattı / Ynt: İthaki Yayınları Soru Hattı
« : 03 Haziran 2017, 15:00:35 »
Sandman 4. cilt hakkında bir gelişme var mı? Yaklaşık olarak ne zaman satışa sunulur?

6
Haftaya İzmir'de olmayacağımdan dün fuardaydım. Fuar klişelerine ek olarak sadece China Miéville severler ya da okumak isteyenler için Yordam Kitap'a uğramalarını tavsiye ederim şahsen New Croubzon serisini %50 indirimle aldım. Eğer pazarlık konusunda ısrar ederseniz seri olmayan kitaplarda da indirim yapacaklarını düşünüyorum. Kayıp Rıhtım toplantısındakilere ve diğer forumdaşlara şimdiden keyifli fuarlar dilerim.

7
Liman Kütüphanesi / Ynt: İndirimler
« : 13 Nisan 2017, 00:48:02 »
Ben bugün İzmir Optimum şubesine uğramışken bir ümit vardır diye Lanark'ı sordum fakat daha dün gece internet sitesinde stok kalmadı diyen dnr çakalı yeni fiyattan tekrar stok ekleyip 9.90 kampanyasından etik olmayan bir hareketle paçayı kurtarmış. Yine de insanın bazı kitaplar için içi gitmiyor değil. Örneğin Karl Ove Knausgaard'a bir yerden başlamak isteyenler ilk iki kitap şu an 9.90'dan satılıyor.

8
Liman Kütüphanesi / Ynt: İndirimler
« : 11 Nisan 2017, 00:06:38 »
Aylardır Kudret belki 9.90 kampanyasına düşer diye bekliyordum ama %50 de iyi oldu. Sabahtan görebilseydim de Lanark'ı da alabilseydim diye üzülmedim de değil hani :(

9
http://kayiprihtim.com/haberler/oduller/2017-hugo-odulleri-adaylari-aciklandi/ haberinde The View From the Cheap Seat'in telif haklarının İthaki'de olduğundan bahsedildi. Bu roman veya Norse Mythology hakkında çalışmalarınız var mı?

İkisi de şu an çeviri aşamasında.

Süper haber!

10
http://kayiprihtim.com/haberler/oduller/2017-hugo-odulleri-adaylari-aciklandi/ haberinde The View From the Cheap Seat'in telif haklarının İthaki'de olduğundan bahsedildi. Bu roman veya Norse Mythology hakkında çalışmalarınız var mı?

11
Tartışma Platformu / Ynt: Fantastik Kitaplar gereksiz mi?
« : 17 Şubat 2017, 04:18:46 »
Yaklaşık 5 yıldır fantastik edebiyat ile iç içeyim ve şu an 21 yaşındayım. Pek çok fantastik kurgu okuru gibi bu söylemleri arkadaşlarımdan öğretmenlerime kadar birçok insandan ben de duydum. Hatta bazen bu kadar vakit ve bir miktar maddi kaynak harcadığım bu okuma eyleminden ne fayda gördüğümü kendim de sorgulayarak başka tür kitaplara yönelme eğiliminde bulundum. Ama her defasında "Öncelikle bu hayat benim hayatım ve ben fantastik edebiyattan gerçekten keyif alıyorum." diyerek önce bu bedbaht düşünceleri Moria madenlerinin karanlık dehlizlerine yolladım ve bu türü okumayı bırakmak için değil de bu türden en iyi şekilde nasıl faydalanırım gibi daha işime gelen ve olumlu olduğunu düşündüğüm bir bakış açısıyla nispeten daha kaliteli ve ortalamanın üstünde kitapları seçmeye çalıştım.

mit'in söylediklerine kesinlikle hak veriyorum her türde olduğu gibi, her ne kadar yazarlara emeklerinden dolayı saygısızlık etmek istemesem de, fantastik edebiyatta da mevcut olan bir kirlilik var. Elbette fantastik edebiyatta temel hayal gücüdür ve iyi kurgu önemlidir fakat eser alt metinlerle, sosyal mesajlarla beslenmiyorsa; insanı doğanın zıt ama temel kavramları hakkında sorgulamaya, düşünmeye itmiyorsa kısacası okura okumaktan ve hayal etmekten başka bir seçenek sunmuyorsa -bunu söylemek belki haddime olmasa da- böyle eserler gerçekten de zaman kaybı olabilir.

Tüm bunlara çözüm olarak verebileceğim öneri ise öncelikle kült fantastik roman ve serilerden başlamanızdır. Bunun için Kayıp Rıhtım Türkçe kaynak olarak oldukça iyi eğer İngilizce biliyorsanız sffworld.com gibi çok güzel blog ve forumlar da mevcut. Kaliteli edebiyata ulaşmak artık çok kolay ve eğer tüm bunlara rağmen siz Ursula K. Le Guin, J.R.R Tolkien gibi üstadları okuyorken biri halâ gelip de "Yahu ne okuyorsunuz şu zırvaları, bunlar zaman kaybı." diyorsa en son tavsiyem kulaklarınızı tıkamanız olacaktır.

12
Vakıf Serisi / Ynt: Vakıf Serisi Soru Hattı
« : 08 Temmuz 2016, 02:16:43 »
Vakıf serisi Türkçede özellikle İthaki baskısıyla anılıyor. Altın Kitaplar baskısına erişebiliyorum oradan başlasam çok acı çeker miyim?

13
Duyurular / Ynt: Bizimle Haber Yazmak İster misiniz?
« : 09 Mart 2015, 17:36:30 »
Ben denemek isterim. Bir şekilde Kayıp Rıhtım'ın bize sunduğu hizmetler ve sağladığı ortam karşılığında hissettiğim minnet borcunu ödeyebilmek de güzel olur. Çok iyi yazarım, yazdıklarımın değiştirilmeden yayınlanmasını isterim şeklinde bir tavır tutmuyorum. Hatta gönderdiğim haber/makale/inceleme beğenilmemişse bana geri dönüş yapılıp bu metnin hiç yayınlanmasına da razıyım. Ama öğrenciyim ve düzenli bir şekilde içerik sağlayabileceğimi sanmıyorum. Elimden geldiğince katkıda bulunmaya çalışacağım. Haber konusu gönderebilirseniz sevinirim.

Sayfa: [1]