Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Sindella

Sayfa: [1] 2
1
Tartışma Platformu / Ynt: Hangi dünya hangi kişilik?
« : 28 Haziran 2017, 21:24:03 »
Berserk dünyasındaki Griffith

   Nietzsche'nin bahsettiği üst insana en uygun örnek. Kendisiyle aynı hayalleri paylaşıyorum ve malesef aynı zaafları da. Bir evrende bir kişinin yerine geçebilme şansım olsaydı tereddüt bile  etmeden Griffith derdim :))

2
Radyo Kulesi / Ynt: Ryuk'un Radyosu - Çarşamba 21.00
« : 22 Şubat 2017, 18:53:22 »
Merakla bekliyoruz.  ;D

3
   One Piece'te

Spoiler: Göster
Ussop'un köyden gidişinden sonra Ussop'un çocuk dostlarının geleneği devam ettirerek 'Korsanlar!' diye bağırarak köyü ayağa kaldırması

4
      ~Red Kit

 Gölgesini vurabilmesini çocukken bir türlü anlayamazdım.  ;D
 "Ben evinden uzakta yanlız bir kovboyum."

      ~Cedric

   Çen'i bir türlü tavlayamazdı ve her gece aya bakarak yatardı yatağına.
 " Eğer 8 yaşındaysanız hayat gerçekten zor."

5
Tartışma Platformu / Ynt: Vurucu Giriş Cümleleri
« : 18 Şubat 2017, 20:04:55 »
    Hemen değiştireyim o zaman  :)

   "İki gün ve bir gecedir süren yağmur az evvel dindi, gerçi muhtemelen geçici bir süre için ama yine de kutlamaya değer bir olay, şimdi benim size yazmakla yaptığım gibi."

   ~ Franz Kafka - Milena'ya Mektuplar

6
Tartışma Platformu / Ynt: Vurucu Giriş Cümleleri
« : 18 Şubat 2017, 17:30:49 »
    "İşte, yer yüzünde yanlızım; kendimleyim. Artık ne kardeşim var, ne benzerim, ne de dostum. İnsanların en seveceni, en cana yakını, bu insanlar arasından söz birliğiyle çıkarıldı. Bunlar, düşmanlıklarını hainliğin son sınırına götürerek, duyarlı ruhuma hangi üzüntünün daha çok dokunabileceğini araştırdılar ve beni kendileriyle birleştiren bağların hepsini kesip attılar. Kendileri istemeseler de, onları sevebilecektim; sevgimden ancak insan olmaktan çıkmak yoluyla kurtuldular. Öyle istediklerine göre, şimdi benim için yabancı, adı sanı bilinmeyen insanlar onlar; birer hiçler! Ama onlardan ve herşeyden sıyrılmış bulunan ben neyim? Bana bunu araştırmak kalıyor."
                                                          ~Jean Jacques Rousseau - Yanlız Gezenin Düşleri

7
Genel Kültür / Ynt: Bu cümle üzerine tartışalım ?
« : 18 Şubat 2017, 11:20:12 »
    Böyle bir ilişki varsa bu ters orantıdır. İnsan olgunlaştıkça böyle bir çabanın anlamsız olduğunu anlayacaktır.

   Srnimble'ın da dediği gibi bu çaba tartıştığımız insanın tutumuna da bağlıdır. Bazı insanlar tartışmaya bilgi edinebilmek, sonuca varmak ve doğruya ulaşmak için girerken bazıları sadece kazanmak ve karşı çıktığı kişiyi küçük düşürmek için girer. Bunun ayrımını da yapabilmek lazımdır. Doğruya ulaşmak isteyen kişi sesini yükseltmez ve karşı çıktığı kişinin sözlerini düşünerek cevap verir. Kazanmak için tartışanlar bağırarak konuşur ve kaba bir dil kullanır. Bundan dolayı tartıştığımız kişiyi de bilerek tartışmaya girmeliyiz. Bazı insanların fikirlerinin asla değiştirilemeyebilineceğini bilmeliyiz.

    Son olarak bu konuyla ilgili Bill Murray'ın sözünü yazmak istiyorum.
 "Zeki biriyle tartışmayı kazanmak zor olabilir. Aptal biri ile yapılanı ise neredeyse imkansızdır."

    

8
Yazarlar / Ynt: Francis Scott Key Fitzgerald
« : 18 Şubat 2017, 10:53:40 »
   Zelda Fitzgerald'ın Scot Fitzgerald'a engel olduğunu ve yavaşlattığını duymuş olsam da pek katılmadığım bir söylenti bu. Zelda Fitzgerald ne kadar eğlence düşkünü birisi olsa da Scot Fitzgerald'a yaşama hevesi ve zevk pompaladığından eminim. Enerjik ve eğlenceli yapısıyla Scot Fitzgerald'ı partiden partiye sürükleyip Scot Fitzgerald'ın değerli yazma zamanını harcasa da bu Scot'un yazılarını azaltmış fakat değerlileştirmiştir. Scot Fitzgerald'ın yazılarına derinlik, zevk ve farklılık katmıştır.        
    
     Zelda Fitzgerald'nın böyle eleştirilmesini zaten anlamsız buluyorum çünkü Zelda Fitzgeral dolmasa belki Scot Fitzgerald'ın sıradan bir hayatı olacaktı bu da yazılarına yansıyıp sıradanlaştıracaktı.

9
Oyunlar / Ynt: League of Legends
« : 17 Şubat 2017, 22:58:26 »
    2.Sezonunda 1 oyun oynamışsam da asıl 3.sezonda başlamıştım bu oyuna. İlk seviyeler eğer bir arkadaşınız yoksa çok sıkıcı gelicektir. Ama 30 seviye olduysanız bir kere bu illete bulaşmış olursunuz ve kurtulmak epey zor ;D.

   Yaklaşık 5 senedir oynuyorum ve hala bıkmadım. Oyunun güzel bir aurası var ve ne doğru düzgün bir hikayesi ne de etkileyici grafikleri olmasa da oynatıyor kendini. Son yamalarda (son 1 yıl desem daha doğru olur)
oyun zorlaştırılmaya gidildi. Eskiden pek kafa yormadan rahat bir oyun oynayabilirken şimdi yetenekleri tahmin etmek, stratejileri görebilmek, saldırıları iyi zamanlayabilmek derken oyun sonu başımızı ağrıtacak kadar düşünmek gerektiriyor. İlk oyunlarımda Aram oyun modunda takım bulamazken şimdi herkes Aram oynamakta. Bunun bariz sebebi de Aram'ın strateji ve stresten yoksun herkesin birbirine şuursuzca saldırdığı bir mod olması ;D. Tabii takım oyunu stratejisini saymıyorum çünkü o her online takım oyunlarında var.

    Riot, oyunu geliştireyim eksikleri kapatayım derken karakterleri karmaşıklaştırdı, totemleri değiştirdi, canavarların bile bir farklı hareketleri oldu son zamanlarda. Yaptığı en büyük hata bu oyunu satrançla karıştırması oldu. İnsanlar bu oyuna günün stresini atabilmek, kafa dinlendirmek ve rahatlamak için girerken artık bu oyunu oynadıktan daha da stresli ve yorgun hale dönüşüyorlar. Oyuncuların yaş ortalaması malesef 15 civarı iken oyunu bu kadar karmaşıklaştırmak bence saçmalık oldu. Umarım yeni yamalarda daha sade ve güzel bir League of Legends'le karşılaşırız.

10
Tartışma Platformu / Ynt: Okuduğunu Anlayamama
« : 17 Şubat 2017, 22:38:23 »
   Herkesin başına gelen bir durum. Kelimeleri okurken aklın başka bir konuda olmasının sonucu diyebilirim. Bence normal bir şey. Bu konuda kendi önlemimi uzun bir süre önce almıştım. Okuduğum romanları zihnimde film olarak canlandırıyorum. Bu hem okuma zevkini katlıyor hem de okuduğun kitap kendi kitabın oluyor. Yani o kitabı okuduğunda aklında oluşan film sadece senin için çekilmiş ve bir kere izleyebileceğin bir film oluyor. Bu da ayrı bir tat tabii ki.

   Bunun dışında romana bulduğum bu yöntem malesef olay örgüsü çevresinde gelişmeyen metinlerde işe yaramıyor. Okuduğum felsefe kitaplarında sayfaları 2 3 kez okumak zorunda kalıyorum. Kitabı birirsem bile rastgele bir sayfa açtığımda yazılanları hatırlayamıyorum ve okuyup okumadığım konusunda tereddüt ettiğim bile oluyor. Bunun bir çözümünü bilen birisi varsa gelse de söylese  ;D

  

11
Yazarlar / Ynt: Francis Scott Key Fitzgerald
« : 17 Şubat 2017, 18:37:15 »
    Midnight in Paris filminde çok iyi anlatılmış bir yazar kendisi. Paris'te altın çağda yaşaması, partiden partiye koşması bunu da eğlence ve zevk düşkünü biraz da şımarık bir kadın olan Zelda Fitzgerald'la yapması beni kendisine bağlamıştı. Kitaplarının da farklı ve güzel olduğunu düşünüyorum.

12
Tartışma Platformu / Ynt: Fantastik Kitaplar gereksiz mi?
« : 17 Şubat 2017, 00:27:18 »
@Oliver_  Zamanında iyi ki takmamışım  ;)   ;D
   Ben de kesinlikle gereksiz olmadığını düşünüyorum. Çünkü bu tür kitaplar olmasaydı belki hiç bir zaman "Suç ve Ceza" veya "Tutunamayanlar" gibi klasiklere ilgi göstermeyecektim. Kitaplara bir bütün olarak baktığımızda her kitap bir şey anlatır ve düşüncelerimizi biz istemesek bile değiştirir. Her kitap bir diğerinden farklıdır çünkü farklı bir düşünce ve fikirle yazılmıştır. Bundan dolayı kitap okumak kesinlikle boş veya gereksiz değildir çünkü bize hiç olmassa bir bakış açısı katar.

  Fantastik kitaplar ne kadar bilgi vermekten uzak bir yazılış amacının ürünleri olsalar da satır aralarında dersler verirler.
  
  Ülkemizde kitap okuma oranının düşük olmasının sebebi de okuma ilgisini öğrencisine veremeyen öğretmenlerdir (belki onlar da bundan yoksundurlar). Kitap okumak hiçbir zaman zaman kaybı olarak görülmemelidir.

  Gereksiz kitaplar konusunda @mit'e sonuna kadar hak veriyorum. Herşeyin paraya bağlandığı günümüzde ne yazık ki edebiyat da para kazanma yolu olarak algılanmaya başlandı. Sonuç ortada, görünen köy kılavuz istemezmiş. En sonunda kitapçımda "Sosyopat pislik - Karanlık sırlar" isimli kitabı görünce illallah ettim.

  Kayıp Rıhtım'ın kitap incelemeleri kısmında alacağım kitapları araştırdığım için edebiyat katli kitapları alma tehlikesinden kurtuluyorum az da olsa. (Reklam yapayım da @mit e özentilik olsun)   :xD

  

13
Duyurular / Ynt: Proje: Öykülere İlan-ı Aşk
« : 16 Şubat 2017, 23:58:29 »
Projeye geç kalsam da yazmadan edemeyeceğim. Friedrick Nietzsche'nin Taş ustası öyküsünü (öykücüğünü) çok sevmiştim. Nietzsche'nin ustalığını konuşturduğu kader sevgisini anlatan bir öykü bu. İnsanın maymun iştahını ve değer bilmezliğini eleştirmiş. Öykünün genel konusu 'Kaderini sev, belki seninki en iyisidir.' sözüyle özetlenmiş. Öyküyü bitirdiğim an çok etkilenmiş ve hemen arkadaşımı arayıp okumasını istemiştim ( zorlamış da olabilirim :xD). Bir öyküye aşkımı ilan edicek olsam bu öykü Nietzche'nin Taş ustası olurdu.  <3

14
Tartışma Platformu / Fantastik Kitaplar gereksiz mi?
« : 16 Şubat 2017, 23:37:50 »
  Ortaokulda kitap okuma saatlerinde okuduğum fantastik kitapları öğretmenlerim  eleştirir, bu tür kitapların bir işe yaramadıklarını ve sadece zaman kaybı olduklarını söylerlerdi. Bundan dolayı böyle bir soru sorma gereği duydum. Fantastik kitaplar gereksiz midir? Bu kitapları okumak sadece zaman kaybı mıdır?
 
   

15
Tartışma Platformu / Ynt: Hangi kitabı, Neden seviyoruz?
« : 16 Şubat 2017, 01:22:24 »
Epic -
   Kılıçlı kalkanlı bilgisayar oyunlarına düşkün olduğum zamanlarda okumuştum. Kitap da böyle bir yerde geçtiği için beni kendine bağlamıştı.Kitabı  asıl sevme nedenimse kitapta kardeşlikten daha güçlü bir dostluk, yanlış bir sisteme cesur bir başkaldırı, azim ve kararlılığı görebilmemdi.

Peter Nimble ve Sihirli Gözler -
   Sürekli felsefe kitapları okuduğum zamanlarda yardımıma koşup düşünsel dinlenmeme olanak vermiş bir fantastik çocuk kitabı. Çocuk kitabında olmasını beklemediğim mükemmel bir kurguyla, yeri geldiğinde verdiği derslerle, karakterlerinin orjinalliğiyle, destansı bir dostluk ve yol arkadaşlığıyla beni epey etkilemişti.

Sayfa: [1] 2