Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - bayramallanpoe

Sayfa: [1]
1
Tartışma Platformu / Kitap Tanıtımlarındaki Tekdüzeleşme
« : 30 Aralık 2017, 00:15:57 »
Başlığa destan yazmamak için anafikri yazdım. Artık neredeyse sürekli görür hâle geldiğim için "yangın var," diye bağırmak istedim. Örnek, "Dünyaların Savaşı'nı beğendiyseniz bu roman tam size göre!" Ya kitap tanıtımı değil de sanki Google'ın arama motoru gibi. Şunu beğenen bunu da beğendi, hele bunu beğenen şuna bayıldı. Game of Thrones sevenlerin seveceği bir kitap tarzındaki söylemlerin biraz da samimiyetsizleştiğini düşünüyorum. Olay iyice Spotify, Youtube'a bağlanıyor ama işin tuhaf tarafı bir şarkı, vidyoya üç beş dakika harcarken kitaba günlerimizi gömüyoruz. İçeriğini anlatıp, kısa bir eleştiri yapılsa, en azından kendim yazarken buna dikkat ediyorum, okurun ne bekleyeceğini söylese daha mantıklı. Veya "Ben şu, bu, o kitapları beğendim ama bu nedense beni sarmadı," diyerek ortak beğenisi olan insanlara yönelmek daha mantıklı olabilir. Yordu beni bu kategorileştirmeler, bir de artık tür olarak Game of Thrones sevenler ya da Stranger Things sevenler çıkacak diye korkuyorum. Ne de olsa postmodernist çağda yaşıyoruz.

2
Şişedeki Mısralar / The Forest, William Morris - Çeviri
« : 27 Aralık 2017, 12:32:04 »
Şiire gereken önemi kelime dağarcığım yettiğince vermeye çalıştım. Son dizede bir sıkıntı oldu gibi ama... artık... şey...

Orijinali:
The Forest

Pear-tree.

By woodman’s edge I faint and fail;
By craftsman’s edge I tell the tale.

Chestnut-tree.

High in the wood, high o’er the hall,
Aloft I rise when low I fall.

Oak-tree.

Unmoved I stand what wind may blow.
Swift, swift before the wind I go.

Ve Türkçesi:
Orman

Armut ağacı.

Oduncunun elinde bayılıp düşerim;
Marangozun elinde öykümü söylerim.

Kestane ağacı.

Yükseklerde ormanın, daha yükseğinde konağın,
Göğüne çıkarım düştüğümde alçağın.

Meşe ağacı.

Nasıl eserse essin kımıldamadan dururum.
Rüzgarın önünde hızlı, hızlı giderim.

3
Sinema / Bright
« : 25 Aralık 2017, 11:18:00 »
Yahu şu filmi beğenmedim. Tam da orklar, elfler, insanlar ve ırk savaşları ve mülteci sorunları işlenecek diyordum. Gittim bunun alternatifi -aslında Bright ona alternatif olur da neyse- Yasak Bölge 9 'u seyrettim. Aralarındaki fark YB9 bilimkurgu filmi ve mockumentary tarzında. Film eleştirisini yazmadan önce hiç film izlemeyip sadece YB9 'u bile izlemiş olsam fikrim değişmeyecekti. Ama insanlar, "Çok güzeldi, sen de abartmışsın he, bırak hele bırak bırak," gibisinden şeyler diyorlar. Üzülüyorum. Yapmayın. Etmeyin.
Ps. Forumdaki ilk konu açışım, yanlış bir şeyim olduysa lütfen banlamadan önce konuşup anlaşalım 😇  İyi forumlar efenim.

Sayfa: [1]