Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - mit

Sayfa: [1] 2 3 ... 11
1
Filmler / Söylenti: Yüzüklerin Efendisi Dizisi Yolda
« : 04 Kasım 2017, 19:40:25 »

Amazon ve Warner Bros, Yüzüklerin Efendisi üçlemesini televizyona uyarlamak için görüşmelere başladı.

1998 yılında ülke sınırlarımızdan içeri giren ve Metis Yayınları tarafından basılan Yüzüklerin Efendisi, Türk okurlar olarak fantastik edebiyatla ilk tanışmamızdı. Yıllardır bu tür eserlerin dilimize çevrilmesini bekleyenler kadar böyle bir edebiyat türüne ihtiyaç duyan kesimin de büyük ilgisini çekmişti kitaplar. Eh, bir başyapıttan da daha azı beklenemezdi. Sonrası malumunuz; Yerdeniz ve Ejderha Mızrağı Destanı‘yla devam eden ve günümüze kadar gelen, hatta Türk fantastik yazarlarının da önünü ve ufkunu açan müthiş bir yolculuk. Tıpkı yurtdışında olduğu gibi…

Yüzüklerin Efendisi, 2001’de Peter Jackson tarafından sinemaya uyarlandığında bir kez daha çığır açmış ve fantastik romanlarda okuyup hayran kaldığımız dünyalara beyazperdede de pekâlâ oldukça etkileyici bir şekilde konuk olabileceğimizi kanıtlamıştı. Bu sayede Harry Potter‘dan tutun da Game Of Thrones‘a kadar pek çok eseri gerek sinemada gerekse de televizyon ekranlarında izleyebilir olduk. Gel gelelim Hobbit‘in gereksiz yere üçlemeye dönüştürülmüş uyarlaması için aynı övgü dolu cümleleri kurmak zor. Zaten o zamandan beri de bu önemli külliyattan başka bir film ya da dizi haberi alamıyorduk.

Ancak görünüşe göre Warner Bros., Amazon ve Tolkien Derneği seriyi bir kez daha, bu kez dizi film formatında karşımıza çıkartmaya hazırlanıyor. Variety‘de yer alan bir habere göre Game Of Thrones dizisinin sona ermesiyle oluşacak boşluktan yararlanmak isteyen Warner Bros. yetkilileri uzun zamandır davalık olduğu Tolkien Derneği’ni dizi projesi için bir şekilde ikna etmeyi başarmış. Yayıncı arayışları sırasında da Amazon ön plana çıkmış.

Yüksek Şatodaki Adam ve Kene gibi kaliteli dizilerle ön plana çıkan Amazon’u bu projede görmek sevindirici bir haber doğrusu. Öte yandan Yüzüklerin Efendisi karakterlerini kumar makinelerinde ve alakasız oyunlarda, asıllarına hiç de sadık kalmayacak şekilde kullanmak istediği için Tolkien Derneği’yle davalık olan Warner Bros.’u yeniden bir arada görmek ilginç doğrusu… Bu akıllara “Aslına çok sadık bir uyarlamam mı olacak acaba?” sorusunu getiriyor.

Bununla birlikte şimdilik kesinleşmiş ya da imzalanmış hiçbir şey yok ve henüz resmi bir açıklama da yapılmadı. Yurttan yeni haberleri size iletmek için takipteyiz.

***

Bu haberi yayınladığımızdan beri insanlar çok değişik tepkiler veriyor. Kimisi inanılmaz heyecanlı ve Yüzüklerin Efendisi'ni dizi olarak görmek için sabırsızlanıyor. Kimileri de "Ne gerek vardı? Bir bunu sakız gibi uzatmamışlardı. Üçleme film yeterliydi. Mahvedecekler, yapılmasın!" şeklinde veryansın ediyor.

Siz ne düşünüyorsunuz? Şahsen benim aklımda tek bir soru var: Acaba bu sefer Tom Bombadil'i görebilecek miyiz?

2

Kayıp Rıhtım okurlarına fırsatlar sunmaya devam ediyor! Bugün sizlere yeni bir kitap servisini tanıtacağız. Başka Bi’Kitap adlı bu proje, okuma deneyimini zenginleştirmek isteyen okurlar için bulunmaz fırsat! Abonelik sistemiyle çalışan Başka Bi’Kitap okuduğunuz ve okuyacağınız kitaplarda farklı pencereler açacak yan okumaları da sağlamayı amaçlıyor.

İndirim kodu ve çekilişten bahsetmeden önce, gelin tanıtım bültenlerine gelin hep birlikte göz atalım:

Her ay bir başka yazarın/sanatçının seçtiği en az üç kitabın, abone olduğunuz Başka Bi’Kitap sayesinde evinize, üstelik her ay sabit bir fiyata gelmesi için yapmanız gereken tek şey Başka Bi’Kitap’a abone olmak. Okuma deneyiminizi zenginleştirecek kitapları bulmaya, almaya ve bir kütüphane oluşturmaya yeterli vakit ve enerji ayıramıyorsanız, baskabikitap.com tam size göre bir servis. Üstelik her ay evinize gelecek paketlerde sizi sürpriz hediyeler de bekliyor olacak.

Başka Bi’Kitap, bireysel okuma deneyimlerinizi paylaşabileceğiniz etkinlikler düzenleyerek topluluğun diğer üyeleriyle ve yazarlarla tanışabileceğiniz, okuduğunuz kitaplar üzerine sohbet edebileceğiniz platformlar ve etkinlikler de sunuyor. Ayrıca abonelikleriniz sayesinde köy okullarına da destek oluyorsunuz. Başka Bi’Kitap’a abone olarak köy okullarına bu kitapların gönderilmesini sağlayabilirsiniz.

Başka Bi’Kitap aylık abonelik ücreti olarak 49.90 TL gibi sabit bir ücret sunuyor. Kasım ayının kitapları ise Murat Gülsoy tarafından seçildi.

Daha fazla bilgi, abonelik, iletişim ve diğer her şey için bilgi@baskabikitap.com üzerinden Başka Bi’Kitap’a ulaşabilirsiniz.


Kayıp Rıhtım okurları ise bu güzel sistemden, ödeme ekranında “İndirim Kodu” kutusuna KAYIPRIHTIM yazarak %10 ekstra indirimle faydalanabilecek. Bu kampanyanın 10 Kasım 2017′ye kadar geçerli olduğunu hatırlatalım.

Ayrıca Twitter sayfamızdan başlattığımız çekilişle 1 okurumuza ücretsiz Başka Bi’Kitap abonelik hakkı tanıyacağız.

Kayıp Rıhtım ekibi olarak güzel projelerin yanında olmaya devam ediyoruz. İndirim kodunu iyi günlerde kullanın, çekiliş için de bol şans!


3

Önümüzdeki aylarda televizyon ekranlarımıza ve sinemalara konuk olacak tüm fantastik-bilimkurgu dizi ve film uyarlamalarını tek bir dosyada topladık!

Gün geçmiyor ki fantastik veya bilimkurgu romanlarından sinema ve televizyona uyarlanan yeni bir dizi ya da film haberi almayalım. Bundan sadece birkaç yıl önce bizim için sadece bir hayalden ibaret olan çoğu diziyi ve filmi artık neredeyse her gün izler olduk. Hatta bunu normal karşılamaya bile başladık. Bunda Yüzüklerin Efendisi üçlemesinin ve Game Of Thrones dizisinin muhteşem başarılarının payı büyük elbette…

Ve görünen o ki önümüzdeki birkaç yıl boyunca daha bu hayalimizin gerçekleşmesinin keyfini doya doya süreceğiz. Çünkü ufukta birbirinden harika eserlerin birbirinden umut verici uyarlamaları var bizleri bekleyen. Hatırlarsanız geçen sene de buna benzer bir dosya hazırlamış, Gelecek Tüm Fantastik ve Bilimkurgu Dizi/Film Uyarlamaları başlığı altında sizlere sunmuştuk. İşte şimdi de onun 2017 modeliyle karşınızdayız. Sadece listeye şöyle bir göz atmak bile yapımcıların nasıl da bu türe iyice ağırlık verdiğini bir kanıtı âdeta. Çünkü geçen sene yapım aşamasındaki film ve dizilerin sayısı 20 kadarken bu yıl bu sayı 70’i geçiyor! Neyse… Lafı fazla uzatmıyor ve sizleri projemizle baş başa bırakıyoruz. Keyifli okumalar…

Not: Marvel ve DC çıkışlı süper kahraman çizgi roman uyarlamalarını hem sizin hem de bizim akıl ve ruh sağlığımız açısından bir-iki istisna haricinde listeye dahil etmedik. İçinden çıkılacak gibi değil…


Hazırlayanlar: Bayram Sarıkaya, M. İhsan "mit" Tatari

4
Röportajlar / Scott Lynch Röportajı
« : 25 Eylül 2017, 19:11:10 »

Centilmen Piç Serisi'nin yazarı Scott Lynch'le yapılmış çok ilginç bir söyleşiyi sizler için çevirdik. Locke Lamora karakteri nasıl ortaya çıktı? Jean Tannen'ın adı nasıl okunuyor? Sanza ikizlerinin büyük sırrı ne? Hepsi ve daha fazlası bu çok keyifli röportajda!

Fantastik edebiyat dendiğinde akla ilk gelen isimler daima bellidir: J.R.R. Tolkien, Ursula Le Guin, C.S. Lewis, Margaret Weis… Bu yazarların her biri hayatımızın farklı farklı dönemlerinde bizleri birbirinden harika diyarlara konuk etmiş, unutulmaz maceralar yaşatmıştır. Gel gelelim bu başarıları sayısız kez taklit edilmelerine de neden olmuştur. Öyle ki neredeyse son yirmi-otuz yıl içerisinde yazılan fantastik eserlerin neredeyse tamamı birbirinin kopyası hikâyeler ve karakterlerle dolup taşmaktadır: köyü basılan ve bir anda yetim kalan seçilmiş kişi; iyilik ve zarafet timsali elfler; sakallı, küfürbaz cüceler; ak sakallı, bilge büyücüler; durdurulması gereken karanlık bir varlık…

Neyse ki son yıllarda bu türün artık iyice kalıplaşmış geleneklerini bir kenara bırakıp özgün işlerle karşımıza çıkan yeni yazarlar da görür olduk. Örneğin China Mieville ve Brandon Sanderson. Ve tabii ki Centilmen Piç adlı fantastik-kalpazanlık serisiyle gönlümüzü “çalan” Scott Lynch. Locke Lamora’nın Yalanları adlı muhteşem romanıyla bizleri Camorr topraklarına götüren ve Locke, Jean, Sanza ikizleri ve Peder Zincir’le tanıştıran yazar, sonrasında seriye Kızıl Gökler Altında Kızıl Denizler ve Hırsızlar Cumhuriyeti ile iki kitap daha eklemiş, bizleri bu sıra dışı kalpazanlar ekibinin maceralarına konuk etmişti.  Gelgelelim çoğumuzun aklı hep Camorr’da, Ata Camı gibi cevapsız bırakılan gizemlerde kaldı. İşte biz de merakınızı gidermek için Scott Lynch’in bir süre önce Maude Garrett’s Geek Bomb adlı bir Youtube kanalında dört arkadaşla gerçekleştirdiği söyleşinin ilginç başlıklarını sizler için çevirdik. Keyifle okuna!

Çeviri: Muhammed "Quid Rides" Emre
Düzelti: M. İhsan "mit" Tatari


5

Fantastik edebiyatın üretken ismi Brandon Sanderson, ölümünün onuncu yılında üstat Robert Jordan’ı unutmadı.

Hani derler ya, Yüzüklerin Efendisi söz konusu olduğunda dünya ikiye ayrılır: okumuş olanlar ve okuyacak olanlar. Aynı söz fantastik edebiyatın bir başka muazzam külliyatı olan Zaman Çarkı için de geçerlidir. Okuyanlar bir daha başka bir eserden kolay kolay keyif alamadıklarından yakınır, okuyamayanlarsa göz korkutucu sayfa sayısından (ve ülkemizde de fiyatından).

Ama ne olursa olsun her iki kesimin de büyük saygı duyduğu bir isimdir Robert Jordan. Öyle ki 16 Eylül 2007’de hayata gözlerini yumduğunda taraflı tarafsız herkes büyük üzüntü yaşamış, eşit derecede de endişe duymuştu. Çünkü seri yarım kalmıştı, hikâyenin sonunu görememiştik. Fırtına Toplanıyor’u kim tamamlayacaktı? Peki ya sonraki iki cilt? Kim Jordan gibi büyük bir ustanın yarım bıraktığı işi tamamlayabilecek kadar iyi bir yazardı? Cevabı Jordan’ın eşi ve editörü Harriet McDougal vermişti: Sissoylu ve Warbreaker ile muazzam bir çıkış yapan Brandon Sanderson.

Sanderson sadece seriyi tamamlamakla kalmamış, aynı zamanda Jordan’ın mirasını hakkıyla kâğıda dökerek hem Zaman Çarkı hayranlarının takdirini hem de fantastik edebiyatseverlerin büyük ilgisini kazanmıştı. Ve şimdi, üstat Jordan’ın ölümünün 10. yılında, Sanderson hem büyük ustayı anıyor hem de ondan öğrendiklerini anlatıyor bize, yazdığı bir blog yazısında. Sizin için çevirdi(m)k, keyifli okumalar.


6

Bugünlerde müzik klibi dendiğinde akla pek iyi şeyler gelmese de şarkıcıların gerçek sanatçılar olduğu yıllarda klip demek çoğu zaman bir sahne gösterisine, hatta bazen iyi bir kısa filme bile bedeldi. Öyle ki filmlerde ve kitaplarda görmeye alışık olduğumuz bilimkurgu ve fantastik konulu hikâyeler, aslında müzik olarak da defalarca kez işlendi. Led Zeppelin veya Queen gibi dünyaca ünlü müzik grupları bazen aşina gelen kurguları şarkılarına taşıdılar.

İki türün de sevenleri, düşler dünyasına kapılmak için bu tür şarkılardan listeler oluşturmuştur mutlaka ama aşağıda listelenen 10 parça, sadece bilimkurgu ve fantastik temalardan esinlenmiyor, aynı zamanda kendi hikâyelerini de anlatıyorlar. İşte David Bowie’den Michael Jackson’a, filmlere taş çıkaran hikâyelere sahip 10 klip.

Bilimkurgu veya Fantastik Roman Tadındaki 10 Şarkı

7
Röportajlar / J.R.R. Tolkien’in 1968 Röportajı
« : 27 Ağustos 2017, 19:15:17 »

Tolkien'in Hobbit'in ortaya çıkışıyla, kitaplarının filme çevrilmesiyle ve benzetildiği diğer yazarlarla ilgili fikirleriyle dolu 1968 tarihli röportajının çevirisi huzurlarınızda!

Hatırlıyorum da, üstat Tolkien’in hepimizin gönlünde ayrı bir yeri olan Yüzüklerin Efendisi üçlemesinin sinemaya uyarlanacağını ilk duyduğumda çok heyecanlanmış, ekip üyelerinin bir bir kadraja girdiği o ünlü ilk fragmandaysa resmen sevinçten çıldırmıştım. İnternetin henüz yeni yeni yaygılaştığı, Lost Library‘li yıllardı. Zaten haberini de oradan almıştım. Gandalf’ı, Aragorn’u, Legolas’ı ve diğerlerini kanlı canlı, hem de böylesine başarılı oyuncu seçimleriyle görmek muazzam bir duyguydu. Zira Tolkien’in hayal gücü o kadar kuvvetliydi ki böyle bir eserin hakkıyla sinemaya uyarlanabileceğini hayal etmeye dahi cesaret edemiyordum. Dedim ya, 2000’li yıllardı… Şimdiki CGI teknolojisi falan hak getire.

Peki o zamanlar bizim için bir rüya olan bu konu hakkında Tolkien ne düşünüyordu dersiniz? Eserlerinin sinemaya uyarlanmasına nasıl bakıyordu? Bunun mümkün olduğunu düşünüyor ya da istiyor muydu? Cevabı az sonra okuyacağınız, 1968 yılında İngiltere’nin The Telegraph gazetesine verdiği röportajda gizli. Sadece bu değil elbette. Yüzüklerin Efendisi macerasının nasıl başladığını, şu meşhur “sınav kâğıdı” olayını anlatışına da şâhit oluyoruz satırlar arasında. Eserinin popülerliği, modern masallarla ilgili fikirleri, diğer yazarlarla ilgili düşünceleri… daha neler neler.

Lafı fazla uzatmıyor ve sizi Bayram Sarıkaya'nın çevirdiği röportajımızla baş başa bırakıyoruz. Pedo mellon a minno!


8
Duyurular / Kayıp Rıhtım, Flipboard'ta
« : 24 Nisan 2017, 18:21:33 »
Kayıp Rıhtım bundan böyle Flipboard semalarında da dolaşıyor. Haberleri mobilden takip etmeyi sevenlere... Siz yeter ki ulaşmak isteyin, demirlenecek bir liman elbet bulunur :)

Takip etmek için: https://flipboard.com/@KayipRihtim

9

Ünlü yazarlar ve okurları en sevdikleri kitabın ikinci cümlesini “Sonra Cinayetler Başladı” olarak değiştirmeye başlayınca bakın ortaya neler çıktı?

Konuları kadar, romanların açılış cümleleri de çok önemlidir. Hele akılda kalıcı, etkileyici bir giriş cümlesi eserlerinizin uzun yıllar boyunca tek bir satırla bile anılmasını ve saygıyla hatırlanmasını sağlayabilir. Vurucu Giriş Cümleleri projemizin de kanıtladığı gibi…

Ünlü bilimkurgu yazarı ve dünyaca meşhur video oyunu serisi Half-Life’ın senaristi Marc Laidlaw, geçtiğimiz haftalarda attığı bir tweet ile bu kuralı bir adım daha ileri taşıdı… ve farkında olmadan bir fenomen başlattı.

Alıntı
Hemen hemen her hikâyenin giriş cümlesi, ikinci satırın, “Sonra cinayetler başladı,” şeklinde devam edeceği garanti altına alınarak geliştirilebilir.

Laidlaw’un rastgele, hatta belki de sırf oyun olsun diye yazdığı bu satırlar kısa süre içinde önce Twitter’ı, sonra sosyal medyayı, ardından da tüm interneti hızla sardı. Dünyanın dört bir yanındaki kitapseverler en sevdikleri eserlerin ikinci satırını değiştirerek ortaya oldukça ilginç, kimi zaman düşündürün, çoğu zaman da kahkaha atmanıza neden olan paragraflar çıkmasına neden oldu. Hatta Neil Gaiman bile kendisini bu eğlenceden mahrum bırakmadı ve… Ve sonra cinayetler başladı.

Neil Gaiman:
Alıntı
Catherine Morland’ı küçüklüğünde gören hiç kimse onun bir kahraman olmak üzere doğduğunu düşünmezdi. Sonra cinayetler başladı.
(Northanger Manastırı – Jane Austen)

Alıntı
Irmağın kıyısında ablasıyla oturmaktan Alice’in canı sıkılmaya başlamıştı, üstelik yapılacak hiçbir şey de yoktu. Sonra cinayetler başladı.
(Alice Harikalar Diyarında – Lewis Carroll)

Alıntı
Körfez akıntısında küçük teknesiyle yalnız başına avlanan yaşlı bir balıkçıydı ve seksen dört gündür tek bir balık bile tutamamıştı. Sonra cinayetler başladı.
(Yaşlı Adam ve Deniz – Ernest Hemingway)

Alıntı
Pırıl pırıl, soğuk bir nisan günüydü ve saatler on üçü vuruyordu. Sonra cinayetler başladı.
(1984 – George Orwell)

Alıntı
Privet Drive 4 numarada oturan Bay ve Bayan Dursley son derece normal olduklarını söylemekten gurur duyarlardı. Sonra cinayetler başladı.
(Harry Potter ve Felsefe Taşı – J.K. Rowling)

Alıntı
Güneşli bir pazar günü minicik bir yumurtadan bir tırtıl çıktı. Karnı çok açtı. Sonra cinayetler başladı.
(Aç Tırtıl – Eric Carle)

Alıntı
“Babam o baltayla nereye gidiyor?” diye sordu Fern annesine, birlikte kahvaltı masasını kurarlarken. Sonra cinayetler başladı.
(Charlotte’un Sevgi Ağı – E.B. White)

Alıntı
Gregor Samsa bir sabah bunaltıcı düşlerden uyandığında, kendini yatağında dev bir böceğe dönüşmüş olarak buldu. Sonra cinayetler başladı.
(Dönüşüm – Franz Kafka)

Alıntı
Başlangıçta Tanrı önce göğü ve yeri yarattı. Sonra cinayetler başladı.
(İncil)

Alıntı
Piglet’ın ne yaptığını merak ediyorum,” diye düşündü Pooh. Sonra cinayetler başladı.
(Winnie The Pooh – A.A. Milne)

Bunlar sadece buzdağının görünen kısmı. Çünkü Laidlaw ve diğer yazarlar ilk tweetleri 3 Mart’ta atmasına rağmen sosyal medya bugün bile hâlâ bu üç meşum kelimeyle biten giriş cümleleriyle dolup taşıyor.

Peki bizim neyimiz eksik? Bu haberi okurken sizin de aklınıza gayet çarpıcı ya da bir o kadar komik varyasyonlar gelmiştir mutlaka. O hâlde hadi başlayalım!

(Ve sonra cinayetler başladı…)

10
Yayınevleri Soru Hattı / Pegasus Yayınları Soru Hattı
« : 03 Mart 2017, 18:49:47 »

Ülkemizin önde gelen, sevilen yayınevlerinden Pegasus da bundan böyle Yayınevleri Soru Hattı köşemizde bizlerle olacak. Aklınıza gelen tüm soruları kendilerine bu başlık altından iletebilirsiniz.

Yayınevi yetkilisi: Kemal Küçükgedik (Everfever)

11

Ülkemizin son yıllarda korku ve tarihi kurgu alanlarında yetiştirdiği en yetkin isimlerinden biri olan, forumlarımıza "Wyern" takma adıyla musallat olan Mehmet Berk Yaltırık, çok yakında kendi adını taşıyan ilk romanı “Yedikuleli Mansur” ile okurlarıyla buluşmaya hazırlanıyor.

Daha önce Anadolu Korku Öyküleri 2, Gio Ödülleri 2013 Seçilmiş Öyküler, Güçoburlar  ve Aşkın Karanlık Yüzü adlı kısa hikâye derlemelerinde yer alan yazar, tarihçi ve tiyatrocu Mehmet Berk Yaltırık, bunun yanı sıra Aylık Öykü Seçkisi başta olmak üzere çeşitli sitelerde, dergilerde ve fanzinlerde de öyküleriyle yer almıştı. Yedikuleli Mansur ise kendisinin ilk uzun soluklu romanı olarak önemli bir adım teşkil ediyor. Yaltırık, Kayıp Rıhtım ekibimizin de sevilen ve vazgeçilmez bir parçasıdır aynı zamanda.

Romanın çıkış kaynağı, 8 Ekim 2016’da kaybettiğimiz Giovanni Scognamillo’nun “İstanbul Gizemleri” adlı araştırmasındaki tarihi bir rivayete dayanıyor. Bu kısa rivayet önce “Kanlı Pençe” adlı bir öyküye, sonra da “Yedikuleli Mansur” romanına dönüşmüş.

Romanın yazılışı sırasında kabadayıların kökeni ve tarihçesine ilişkin yapılan araştırmanın notları, daha sonra “Eski İstanbul Kabadayısı Figürü ve Bir Şehrin Yaşadığı Değişimler” başlıklı bir bildiriye dönüştürülerek 2015’te Sakarya’da Uluslararası Osmanlı Araştırmaları Sempozyumu’nda da sunulmuş.

İthaki Yayınları bünyesinden çıkan ve editörlüğünü Yankı Enki‘nin üstlendiği kitabın arka kapak yazısına ve ön okumasına haberimizden ulaşabilirsiniz.

Mehmet'i can-ı gönülden tebrik ediyor, daha nice romanlara diyoruz!

12
Korku & Gerilim Eserleri / Yaklaşan Dip - Onat Bahadır
« : 02 Mart 2017, 11:47:23 »

"Boşluğa Gülümsemek" ve "Deliliği Beklerken" kitaplarıyla ülkemizin önemli korku ve gerilim yazarlarından Onat Bahadır'ın yeni öykü kitabı "Yaklaşan Dip", İthaki Yayınları etiketiyle raflardaki yerini aldı.

Psikolojik gerilim ve korku edebiyatının Türkiye’deki sayılı yazarlarından biri olan Onat Bahadır, içinde yaşadıkları zamana ve mekâna yabancılaşmış insanların öykülerini anlatıyor Yaklaşan Dip‘te.

Alıntı
“Işık tümden kaybolur ve gövdem yosunların arasına karışırken orada başka bir şey fark ediyorum. En başından beri orada olduklarını biliyordun duygusu eşlik ediyor bu gördüğüme. Sağa sola dalgalanıp duran yeşil uzantıların arasından bana bakıyorlar. Ne dehşet ne de merak hissettiğim… Bildiğini hatırlamanın, ya da belki dipte olmanın, serinliği çöküyor üstüme.”

Bu dünyanın sakinleri, yalnız kalmanın ve kalabalığa karışmanın, canlı ve ölü olmanın, intikamın ve kabullenmenin ikilemleriyle dolu kahramanlar olarak karşımıza çıkıyor. Kimi göğe varıyor bu kahramanların, kimi dibe…

Derinlerde yatan dehşetle hesaplaşmak için yapılabilecek tek şey var: Dalmak, daha da derine dalmak…

Tuhaf kurgu, gerçeküstü gerilim ve korku öykülerinden oluşan ve toplamda 112 sayfadan oluşan kitapta 10 öykü bulunmakta. İsimleri ise şöyle:

    Sinek
    Tanrı Misafiri
    İki Balık Bir Adam
    Kalabalık Oda
    Havada Yüzen Tabutlar
    İsimsiz
    Av
    Sakinler Sitesi
    Yaklaşan Dip
    Kaybolduğum Yer


Başta da belirttiğimiz gibi kitap İthaki Yayınları etiketiyle raflardaki yerini aldı. Yayına hazırlanma sürecini Yankı Enki üstlenmiş. Onat Bahadır, ilk iki kitabıyla oldukça etkileyici bir dili olduğunu bizlere zaten kanıtlamıştı ve haliyle bu yeni kitabı okuyup yorumlamak için sabırsızlanıyoruz!

Haber: Hakan "magicalbronze" TUNÇ

13
9. Yıl / “Keşke Geri Dönse” Dediğimiz Çizgi Filmler
« : 17 Şubat 2017, 20:30:29 »

9. Yıl Şenliklerimiz yepyeni bir projeyle devam ediyor!

Kayıp Rıhtım ekibi farklı yaşlardan, pek çok kişiden oluşuyor. Buna rağmen bir sürü ortak noktamız var. Bunlardan biri de çizgi filmler! İşte 7'den 70'e geri dönmesini dilediğimiz, bugün olsa yine izleriz dediğimiz o çizgi şaheserler!

Projeye ulaşmak için buraya tıklayın.

14
9. Yıl / Hatıraların Ağırlığı – Cixin Liu
« : 04 Şubat 2017, 19:23:45 »


Hatıraların Ağırlığı – Cixin Liu

9. Yıl Şenliklerimize bir bilimkurgu öyküsüyle devam ediyoruz! Ülkemizde "Üç Cisim Problemi"yle tanınan, Hugo Ödülü'nü kazanma başarısı gösteren ilk Çinli yazar unvanına sahip Cixin Liu'dan hamile bir annenin karnındaki bebekle konuşabildiği, doğumun saflığı ve yaşamın zorlukları üzerine ilginç bir hikâye: "Hatıraların Ağırlığı"

Çevirisi "Burak 'zehir' Mermer"e, düzeltisiyse "Bülent 'Periyodik Neşriyat' Özgün"e ait. Keyifli okumalar dileriz!

15
9. Yıl / Ursula K. Le Guin: Yazmaya Nasıl Başladım
« : 01 Şubat 2017, 19:06:18 »


Ursula K. Le Guin: Yazmaya Nasıl Başladım

9. Yıl Şenliklerimize çok özel bir yazarın çok özel bir yazısıyla devam ediyoruz! Fantastik ve bilimkurgunun kraliçesi Ursula K. Le Guin, yazarlığa nasıl başladığını kendi kaleminden anlatıyor!

Geçtiğimiz günlerde ünlü edebiyat dergisi The Paris Review, Ursula Le Guin’in LOA etiketiyle yayınlanan ilk eseri The Complete Orsinia için kaleme aldığı giriş yazısının bir kısmını bizlerle paylaştı. Burak "zehir" Mermer de Le Guin’in yazmaya nasıl başladığını ve Orsinya’yı nasıl yarattığını anlattığı yazısını sizler için çevirdi.

Okumak için buraya tıklayın!

Sayfa: [1] 2 3 ... 11