Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - Elendil

Sayfa: [1]
1
Narnia Günlükleri / Pauline Baynes'ın Narnia Çizimleri
« : 26 Ocak 2011, 19:46:37 »
Digory - Büyücünün Yeğeni



Mr. Tumnus ve Lucy - Aslan, Cadı ve Dolap



Aravis ve Lasareleen - At ve Çocuk



Prens Cor - At ve Çocuk



Şafak Yıldızı - Şafak Yıldızının Yolculuğu



Tekayaklar - Şafak Yıldızının Yolculuğu



Edmund - Aslan, Cadı ve Dolap



Kızılkanat, Polly ve Digory - Büyücünün Yeğeni



Taş Masa - Aslan, Cadı ve Dolap



Kral Tirian - Son Savaş



Mr. Tumnus ve Lucy



Beyaz Cadı - Aslan, Cadı ve Dolap



Peter ve Miraz - Prens Caspian



Suratsız - Gümüş Sandalye



Cadı Jadis - Büyücünün Yeğeni



Reepicheep - Prens Caspian



Beyaz Cadı - Aslan, Cadı ve Dolap



Kapı - Son Savaş



Tash - Son Savaş



Eustace - Şafak Yıldızının Yolculuğu



Dolap - Aslan, Cadı ve Dolap




2
Film artık gösterime girdiğine göre izleyenlerin yorum yapması için bir bölüme ihtiyaç olduğunu düşündüm, konuyu açtım.:D Spoiler uyarısı yapmaya gerek var mı bilmiyorum.



 Filmi izlemeye giderken heyecanlıydım, az şey değil tabi her ne kadar şimdi o kadar sevmesemde bir zamanlar deli gibi peşinden koşuyordum bunun. Sinemaya vardığımda biletimi almak için gişeye gittim, biletimi aldım. Normalde öğrenciden 7 lira alıyorlardı sanırım, benden 10 lirayı aldı "Arada alırsın paranın üstünü bozuk yok." dedi. Girdim içeriye ve beklemeye başladım. Salona girdiğimde, saatin erken olmasından kaynaklanan bir durum sanıyorum, içeride on kişi ancak vardı. Güzel görebildiğim bir yere oturdum. Lâkin bir sıra arkamda oturan üç arkadaşın fısır fısır film boyunca konuşacaklarını düşünmemiştim.[*]Hepsi de kızdı, evet. [/*][*]swh[/*]

 Film başladı, bir kere dublajlar yine hiç olmamış bunu gördüm. Ev Cinlerine "Ev Elfleri" denmesi ayrı bir konu.[*]baştan ev elfleri deseydinizya[/*] Ayrıca bence sahneler arasında kopukluklar vardı. Çok hızlı ilerliyor gibiydi.[*]Kitabını okumaktan kaynaklanan bir şey[/*] Kitaptaki bazı replikleri de ekleseler daha eğlendirici olabilirdi film. Dursleyler'in vedası ve Kılkuyruk'un ölümünün çıkarılması beni kahretti o sahneleri bekliyordum. Özellikle Kılkuyruk'un ölüm sahnesi önemliydi benim için, etkileyici olabilirdi. Niye çıkarmışlar orayı merak ediyorum açıkçası. Hermione'nin Üç Kardeşin Hikayesi'ni anlattığı bölüm hoşuma gitti. Helena Bonham Carter yine iyi iş çıkarmış keşke biraz daha uzun süre rol alsaydı.[*]Film boyunca onun sahnesinin gelmesi bekledim 8D[/*]Dobby'nin öldüğü sahne hüzünlendiriciydi. Ama kesinlikle kendi hayal ettiğim şekilde daha muhteşemdi hikaye. ;D
 
Film bitti, ışıklar yandı. Arkadaki kızlar hala konuşuyorlardı, kalktım ve kapıya yöneldim. Paramın üstünü almadan gişenin önünden hızlıca geçtim ve sinemadan çıktım.

Film benim açımdan pek tatmin edici değildi ama 2. Bölümden umutluyum. Çıkış tarihi belli oldu mu onun bu arada?

3
Güncel / 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
« : 29 Ekim 2010, 10:37:57 »

Türk Halkı için en büyük bayram bugün. Hepimizin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun. :D


4
Müzik / Korpiklaani
« : 09 Ekim 2010, 21:40:46 »

Korpiklaani Finlandiyalı bir folk metal grubudur. Grubun isminin anlamı Fincede "Orman Klanı"'dır.

Önceleri "Şamaani Duo" ismiyle folk müzik yapan grup, sonraları folk-metal yapmaya başladı. Finlandiya'nın kuzey böylgerinde yaşayan Sami kökenli olan grup elemanları şarkılarında da Sami ve İngilizce  dillerini kullanmakdatır.

Grup Elemanları

    * Jonne Järvelä – Vokal, gitar
    * Jaakko "Hittavainen" Lemmetty – Keman, gayda, tahta nefesli çalgılar
    * Kalle Savijärvi – Gitar
    * Matti "Matson" Johansson – Davul
    * Jarkko Aaltonen - Bas gitar
    * Juho Kauppinen – Akordiyon

Kaynak



5
Yıldız Savaşları / Ataşehir'deki Darth Vader Camii
« : 15 Temmuz 2010, 19:40:41 »
Spoiler: Göster


İmamı Sith Lordu olsa gerek.:P

Ayrıca açılışı dualarla yapılmış :P

Spoiler: Göster

6
Norse Mitolojisi hakkında kitap önerebilecek biri var mı? Şu an bu konu hakkında kitap bulmadım aslında şu Edda'ların çevrilmesi iyi olurdu. Keşke çevrilseler.

7
Genel Kültür / Astral Seyahat
« : 16 Mayıs 2010, 22:45:41 »
Bu konuyu buraya açmam doğru olur mu bilmiyorum lakin aşırı bir şekilde merak ediyorum bu şeyi eğer bu konu hakkında bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim

8
Mitolojiler / Balder'a Dair
« : 29 Nisan 2010, 20:29:31 »

Balder Aesir'den (1) biridir. İsminin anlamı "Muzaffer"dir. O Tanrıların Kralı ve en kudretlisi Odin ve Eşi Gök Tanrıçası Frigg'in oğludur. Onun hakkında denir ki; O Tanrıların en güzeli idi. Işık, neşe, saflık, güzellik, masumiyet, adalet ve barış tanrısıdır.

Balder'in Ölümüne Dair

Balder, ölümü hakkında kabuslar görmeye başlamıştı. Bu yüzden Odin, Ölülerin Krallığı Hel'e (2) gidip şüphelenilmesi gerekilen birşey olup olmadığına bakmaya gitti. Orada bir kadın ile konuştu kadından duydukları ise fena idi kadın ona Balder için hazırlık yapyıklarını söylemişti. Fena haberi duyan annesi Frigg tüm varlıklara Balder'e zarar verilmemesi için yemin ettirdi. Balder artık hiçbir şekilde yara almıyordu. Bu durum onu Tanrıların hedef tahtası haline getirmişti. Artık tüm tanrılar atıcılık becerilerini Balder üzerinde deniyorlardı. Lâkin Gök Tanrıçası Frigg, bütün varlıkları yemin ettirirken birini untmuştu "Ökse Otu". Bu detay Loki'nin (3) gözünden kaçmadı. Ve Balder'in ikiz kardeşi, Kör Tanrı Hod'a Ökse Otu'ndan yapılmış bir ok verdi. Hod Balder'e nişan aldı ve ok Balder'in kalbine saplandı ve Balder hemen öldü. O sırada keder ve hüzün Dünya'yı kuşattı çünkü Balder sadece Aesir tarafından değil bütün canlılar tarafından çok sevilirdi. Odin, Tanrıların Ulağı Cesur Hermod'u ve kendi atı Sleipnir (4) ile birlikte Hel'e yolladı. Ondan Balder'i geri getirmesini istiyordu. Hel tüm yaşayan canlıların Balder için göz yaşı dökmesi durumunda onu geri gönderebileceğini söyledi. Ve tüm canlılar ağlamaya başladı. Ama sadece Dişi Dev Thokk (5) ağlamadı. Balder bu yüzden geri dönemedi.

Balder gömülürken eşi Nanna kederinden öldü.

Ragnarök'ün (6) ardından, yeni dünya küllerden yeniden kurulduğunda, Balder'in yeniden doğacağına inanılır.

NOTLAR

1 Norse Mitolojisinde başlıca tanrı topluluğunun genel adı. Lideri Odin'dir.
2 Hel, Ölülerin Krallığıdır aynı zamanda Kraliçesi'nin de adı Hel'dir.
3 Norse Mitolojisi'nde Kötülük Tanrısı'dır
4 Gri renkli ve sekiz bacaklıdır. Kara ve denizin üstünde havadan gezebilir. Tüm atlardan daha hızlı ve akıllıdır.
5 Thokk, Loki'nin şekil değiştirmiş haliydi.
6 Norse Mitolojisi'nde Kıyamet.

9
Oyunlar / Klanlar
« : 13 Nisan 2010, 19:11:15 »
Klanlar herhangi bir internet tarayıcısı üzerinden oynanabilen; metin tabanlı, online ve ücretsiz bir oyundur. Oynayabilmeniz için herhangi bir program yüklemenizi gerektirmez. İnternet erişimi olan herhangi bir bilgisayar yeterlidir.

Saat 00.00'dan sona köyde gece grafikleri belirir ve heryer meşaleli olur. Yenilenen grafikler oyuncular tarafından beğeniyle karşılanmıştır. Ayrıca serverlarda sürekli yeni şeyler eklenmektedir ya da yenilenmektedir. Bu oyunda başarılı olunmak için puan ve askerlerin paralel artırılması gerekmektedir.

Birimler

Mızrakçı: Mızrakçılar, en basit birimdir. Süvarilere karşı savunma yaparken çok etkilidirler.

Kılıç ustası: Kılıç ustaları, piyadelere karşı savunma yaparken çok etkilidirler. Ancak oldukça yavaş hareket ederler.

Baltacı: Baltalı savaşçılar, güçlü bir saldırı birimidir. Bu vahşi savaşçılar korkunç çığlıklar atarak düşman birliklerinin arasına dalar.

Okçu: Okçu çok etkili bir savunma birimidir. Ok yağmuru en güçlü zırhları bile delebilir.

Casus: Casuslar, farkedilmeden düşman köylerine sızıp bilgi toplar.

Hafif atlı: Hafif süvariler, özellikle düşman köylerine sürpriz saldırılar yapmaya yarar.

Atlı okçu: Atlı okçular, özellikle etkili atışlarla düşman okçularını surlardan indirmeye yarar.

Ağır atlı: Ağır atlılar, ordunun seçkin birliklerini oluşturur. Çoğu asil olan bu şövalyeler, güçlendirilmiş silahlara ve dayanıklı kalkanlara sahiptir.

Şahmerdan:Şahmerdanlar, surlara zarar vererek saldırılarda sana destek olur.
Mancınık: Mancınıklar, özellikle düşmanın binalarını yıkmaya çok uygundur.

Şövalye: Asil şövalye senin köyünü ve müttefiklerini düşman saldırganlardan korur. Her oyuncunun yalnızca bir şövalyesi olabilir.

Misyoner: Misyonerler, saldırılarıyla rakip köy halkının desteğini azaltır. Ardından köy fethedilebilir. Misyoner yetiştirme ücreti, aldığınız köy sayısıyla ve mevcut olan ya da yetiştirilen misyoner sayısıyla aynı oranda artar.


-(Ordan Burdan) Alıntıdır-

http://www.klanlar.org/



Bu oyunu sadece Howard Shore'un "Uruk-Hai" adlı parçasını dinlerken köy fethetmek acayip olduğu için oynuyorum.   

10
Kitaplar / Unfinished Tales
« : 30 Mart 2010, 22:29:55 »

Bildiğiniz gibi Unfinished Tales isimli kitap daha dilimize çevrilmedi ama içimizde ingilizcesini okumuş olanlar olabilir. Okumamış olanlar yani benim gibiler buradan o kitap hakkında yuzuklerinefendisi.com'un çok eskilerde düzenlediği "Bitmemiş Öyküler Çeviri Projesi" sayesinde az da olsa bilgi sahibi olabilirler. Bu projeyi bilenler vardır bilmeyenler vardır ancak ben bilmeyenlerin işine yarayacağını düşünüyorum.     

11
Yüzüklerin Efendisi / Dagor Dagorath
« : 07 Şubat 2010, 14:11:11 »
Bu adreste şöyle bir yazı buldum onlarda buradan yararlanmışlar sanırım.

Dagor Dagorath

Dagor Dagorath;elfçede savaşların savaşı;son savaş anlamına gelir.Tolkien mitolojisindeki Dünyanın sonu kurgusudur;Tolkienin planlarından bir tanesi de Silmarillionun sonuna Mandosun bu savaş hakkındaki kehanetini koymak idi.
Melkor Morgoth Gecenin Kapılarını kırmayı başaracak;boşluktan kurtulacak ve Güneş ile Ay’ı yok edecek.Güneş ve Ay’ın aşkına Earendil göklerden geri dönecek ve Güreşçi Tulkas;Eönwe ve Turambar Turin ile Valinor düzlüklerinde buluşacak.Orta Dünyanın tüm hür halkları bu savaşa katılacak;İnsanlar,elfler ve cüceler.Valar ordusu;tüm hizmetkarlarını Sauron dahil olmak üzere diriltmiş olan Melkor ile çarpışacak;Tulkas Melkoru devirecek fakat kesin ölüm ve yıkım Melkora Turin tarafından gelecek.Turin kara kılıcı Gurthang’ı Melkorun kalbine saplayacak böylece Hurinin çocuklarının ve tüm insanların intikamı alınmış olacak.Pelori Dağları yıkılacak;Üç Silmaril,topraktan,havadan ve denizden alınacak.Feanorun ruhu Mandosun salonlarından Silmarilleri onları kırarak Ağaçların ışığını yeniden yakacak olan Yavannaya sunması için bırakılacak.Savaş bitecek ve Arda yenilenecek:Elfler uyanacak ve Güçler(Valar) kudreti yeniden genç ve büyük olacak.Cüce efsanelerine göre cüceler yaratıcıları Aule ile birlikte Ardayı tüm ihtişamıyla yeniden yaratacaklar.Silmarillerin yapımında kullanılan hammadde sonunda açığa çıkacak.
Bundan sonra Ainurun ikinci Müziği olacak.Bu şarkı yepyeni bir dünya yaratacak;fakat eski ırklar ile eski dünyanın ne olacağı bilinmez.Tek bilinen İkinci Müziğin İlkinden çok daha görkemli olacağı.

Bu ne kadar doğrudur sizce?

Sayfa: [1]