Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar -

Sayfa: [1] 2 3 ... 8
1
Diğer Fantastik Eserler / Ynt: Malazan Book of the Fallen
« : 20 Aralık 2017, 23:39:14 »
Ben bugün facebook üzerinden mesaj attım , çeviri yapıldı , alt yayıncılardan biri basacak , tarih belli değil dediler.
Yayınevine yazdığımdan beri neredeyse 2 yıl olacak. O zaman çevrildi, editör sıkıntısı var falan deniliyordu. Yahu bir kitap 2 yıl editör bekler mi? Millet Lehçeden çeviri yapıyor da 2-3 kitap çıkardı o arada bunlar çevrilmiş bir kitabı düzenleyip piyasaya süremediler. Çıkarmayacaksan neden başka yayınevlerine engel oluyorsun? Pegasus Doğruluk Kılıcı yerine şu seriyi çıkarabilirdi mesela. Veya İthaki alabilirdi, hatta epsilon bile alabilirdi. Şimdiye kadar 2-3 kitap çıkmıştı. Onun yerine bekliyoruz boş boş. Yeniden yayınevi kursan şimdiye çıkarmıştın, neymiş çıkmasına neden olan bu sorun anlamadım gitti.

2
The Autumn Republic fuara yetişecek denilmişti, gelişme var mı? Fuar öncesi internet alışverişine açılır mı? Yoksa tam fuara yetişecek şekilde mi ayarlandı?

3
Sinema / Ynt: "Blade Runner" Geri Dönüyor!
« : 29 Eylül 2017, 17:46:37 »
Aklıma Matrix serisi için yapılan Animatrix geldi. Hey gidi hey!
Kendisi aynı zamanda Animatrix'de de 2 bölüm yönetmenlik yapmış.

4
Sinema / Ynt: "Blade Runner" Geri Dönüyor!
« : 24 Eylül 2017, 11:19:51 »
Cowboy Bebop'un yönetmeni Shinichiro Watanabe'den Blade Runner anime filmi Blade Runner Black Out 2022 geliyor.
Ayrıntılar linkte.
https://www.animefantastica.com/blade-runner-black-out-2022-animesi

5
     2. kitabı birkaç gün önce bitirdim ve hayal kırıklığına uğradığımı söyleyebilirim.
-Spoiler içeriyor-
     1.kitap giriş kısmıydı. Dili akıcı ve güzeldi. Ana karakterimiz çocuk olduğundan ve onun gözünden anlatıldığından karakterlerin derin işlenememesi, karakterimizin bulunduğu ortamın dışında nelerin yaşandığı ve asıl hikaye hakkında çok az şey öğrenmemizden şikayette bulunmamıştım. Ama aynı durumun 2.kitapta da devam ettiğini görünce hayal kırıklığına uğradım. Yaşananlara rağmen karakterinde değişiklik görmediğim -2. kitabın sonlarına doğru olan kamptaki katliamı resmen fanservis- Kvothe bir yandan, uzunca bahsedilen ama ilerleyen kısımlarda hiç umrumuzda olmayacak bir sürü karakterler ise diğer bir yandan hikayeyi zedeliyor. Hikayede gereksiz ne varsa uzunca bahsedilirken önemli şeyler birkaç cümleden ibaret olup unutulup gidiyor.  80-100 sayfa boyunca Kvothe'in de içinde bulunduğu bir grup paralı askerin haydut kovalamacası ve bunun hikayeye sadece birkaç cümlelik katkısının bulunması, hemen sonrasında belki 50-100 sayfalık Kvothe'in cinsellik maceralarını okumak, hadi Felurian ile olanları geçtim, oradan ayrıldıktan sonra yine handan hana gidip kadınlarla yatan bir karakter haline gelmesi beni hikayeye karşı tamamen umursamaz bir hale getirdi. Mağdem Kvothe böyle bir karakter haline gelecekti neden yüzlerce sayfa Denna ile aralarındaki romantizmi okuduk? Bu ve bunun gibi şeyler hikayeye olan samimiyetimi bitirdi. Kvothe hiçbir zaman Geralt gibi derin bir kişiliğe sahip bir karakter haline de gelemeyecek. Gelmesi için en az 10 kitap daha sürmesi lazım böyle sakızmışçasına uzatılırsa. Sakızmışçasına diyorum çünkü tadını kaybetti.
     2.kitap beni sadece Kvothe'e karşı değil neredeyse tüm karakterlere karşı umursamaz bir hale getirdi. Örneğin Kvothe'in üniversite arkadaşları olabildiğince silikleşti. Chandrialılar bahsedildiğinde anlıyoruz ki 200 sayfa daha Chandrialılar muhabetti dönmeyecek ve bizi doldurma peşi sıra olay örgüsü bekliyor olacak. Kvothe'in yardım ettiği karakterler veya Kvothe'e yardım eden karakterlerin büyük bir kısmı muhtemelen bir daha görülmeyecek. Elde bir tek Elodin kalıyor. Umarım o da silik bir karakter haline gelmez.
     Kralkatili hikayesi ile ilgili bir diğer sıkıntım hiçbir şeyin özgün gelmemesi. Ailesi öldüren çocuğun kahraman yolculuğu, okulun zenginin sürekli sataşmaları ve sonrasında küçümsenecek hallere düşmesi, kötü aşk ilişkileri gibi şeyleri okumamız bitmeyecek.  Bu tarz eserleri hep göreceğiz ama bu yaşananları tekrardan Kvothe gibi bir karakterle okumak istemem. Sürekli "Ben zekiyim, yakışıklıyım, dilim çok iyi, gülümsemem çok tatlı." gibi muhabbetleri sıktı artık. Okuldan atılsada hikaye ilerlese artık.
     Aslında daha bahsedecek çok şey var ama Kvothe'in hikayesi bitmeden o konulara girmek istemiyorum.
Yakın zamanda gene hızlı bir okuma yaptım, yazar bazı yerleri ciddi ciddi uzatmış, kitabın Rüzgarın Adına kıyasla çok daha uzun olmasının nedenlerinden biri bu. Ormanda gezi ve Felurian çok uzatılmış resmen. Gene sıkıntı değil ama Severen'e gidiş ve Üniversiteye dönüşün ikişer sayfa olması olmamış. Oraları uzatacağına çok az da olsa buraları anlat bari. Denna'ya diyorsun kutun hayatımı kurtardı, anlat da öğrenelim nasıl kurtarmış. Havada kalıyor.

Yazar mesela bir röportajında kitap uzun olduğu için yolculuk kısımlarını kestiğini söylemişti sanki, mesela bu bölümleri yayınlasa da okusak, en azından bu kadar yıl bekleyen insanlar için birazcık teselli olurdu.

6
Game of Thrones / Ynt: Game of Thrones
« : 30 Ağustos 2017, 11:42:46 »
Spoiler: Göster
Hem bu Rhaegar Targaryen ne diye iki çocuğuna  birden aynı ismi koyuyor? Mal mı bu adam? Çocukları Aegon 1 Aegon 2 diye mi çağıracak?

Jon doğduğunda Rhaegar ve ilk oğlu Aegon ölmüştü. Lyanna'nın bundan haberi var mıydı bilmiyoruz tabii.


Rhaegar Targaryen Üç Dişli Mızrak'ta öldükten sonra ölmedi mi Elia ve çocukları? Adam ölmeden önce bilmiyordu sanki, ben de yanlış hatırlıyor olabilirim kitaba bakmak lazım. Lyanna'nın bilmesi mümkün olabilir çünkü Ned'in konuştuğu Kral Muhafızları biliyor kralın öldüğünü zaten. Rhaegar en başından beri belirlemiştir zaten, adam vadedilmiş prens kehanetine ve ejderin üç başlı olmasına kafayı takmış gibiydi, son bölümdeki isim olayı saçma duruyor o yüzden.

7
Yayınevleri Soru Hattı / Ynt: Pegasus Yayınları Soru Hattı
« : 18 Ağustos 2017, 12:44:26 »
Witcher için Eylül deniyordu galiba,nereden okuduysam aklımda öyle kalmış, var mıdır herhangi bir gelişme?

8
Ekşide bakınırken bir teoriye rast geldim, güzel yerlere temas etmiş gibi duruyor yazar.
https://eksisozluk.com/entry/60359610

9
Game of Thrones / Ynt: Game of Thrones
« : 15 Ağustos 2017, 10:46:08 »
İBow, belki de altıncı kitabın çıkmamasının sebebi -zaten diziye yetişemediğinden ve bir karın tokluğu yaratamayacağından son iki kitabı birden çıkarmak istemesidir. Benimki sadece bir temenni ve umarım haklı çıkarım.

Aslında dizinin kötüye gitmesi bir yandan iyi bile olabilir, Martin bu kadar saçma yazmaz biz hikayeyi kitaptan okuyalım düşüncesi oluşabilir. Sıkıntı oyunu kimin kazanacağını bilecek olmamız. Ama her türlü diziden daha fazla keyif alacağım kesin. Çünkü savaşı 3 haneye kadar indiremeyecektir Martin dizinin yaptığı gibi; Martell, Tyrell gibi büyük hanedanları kolayca aradan çıkaramaz.

Bir de bir şey soracağım, Cersei'nin kehanetinde onu öldürecek olan the valonqar olarak geçiyor. Küçük kardeş anlamına geliyor olsa da Maggy'nin bu kelimeyle Cersei'nin kardeşlerinden birini kastettiğinden kesin emin miyiz? Herhangi bir küçük kardeş olamaz mı? Millet Cersei, Tyrion onu öldürsün bekliyor, ama Jaime olacak Deli Kral-Deli Kraliçe ikilemesi olacak diye teori kasıyor. Sonra bir bakmışsın Euron Greyjoy ,en küçük Greyjoy kardeş, Cersei'yi öldürmüş. Adam nasılsa bütün Westorosu kıyıp geçiyor, belki de en büyük isteği kadınla evlenmek falan değildir de onu öldürmektir.

10
Game of Thrones / Ynt: Game of Thrones
« : 14 Ağustos 2017, 22:23:05 »
Kitabı geçtiği anda seriden soğuyup diziyi izlemeyi bıraktım. Şu aralar eski serileri yad ederken seriye ilgim yeniden artıyordu ki, dizi iyice saçmalamaya başladı. Hayır izlemiyorum ama yapılan eleştirileri okuyorum da bu kadar güzel yapılan bir uyarlamanın gittikçe kitap serisinden olabildiğince uzaklaşmasına, son sezondaki mantık hatalarına anlam veremiyorum. Bu olay bana kitap serisinin sonu hakkında umut vermiyor. Euron Greyjoy'un  bu kadar rahatlıkla Westoros'un altını üstüne getirmesine anlam veremiyorum. Martin kitabı şu gün çıkarsa bile zaten algoritmaya göre diğer kitap 8 yıl sonra çıkacak.(4. kitap 5yıl, 5. kitap 6 yıl arayla çıktı, 6. kitap da 7 yıla yaklaşmak üzere)

11
Yayınevleri Soru Hattı / Ynt: İthaki Yayınları Soru Hattı
« : 09 Ağustos 2017, 22:03:09 »
Acaba hangi seriler olacak merakla bekliyoruz. The Faithful anda the Fallen serisi bunlardan biri olabilir mi acaba internette gezinirken görmüştüm yorumları da fena değil, çok uzun bir seri de değil 4 kitap.

12
Kaderin Kılıcı ilk kitaptan daha güzel bir kitap. Kitabın çevirisi düzeltisi falan da ilk kitaba göre çok daha iyi olmuş, ilk kitapta göze batan bazı şeyler vardı. Kitap insanı çok melankolik, depresif bir havaya sokuyor, roman serisini merakla bekliyorum bakalım onlar nasıl?

Kitapta bir yerde hayal kırıklığına uğradım.
Spoiler: Göster
Benim bütün atlarımın ismi Roach'tur ne demek? İlk iki oyunu oynamış biriyim ben, son oyunda atın ismi Roach olup kitap çevirisinde de bu kadar tantana kopunca Düldül gibi özel bir at sanmıştım. Meğersem adam her atına Roach ismini koyuyormuş.

13
Yayınevleri Soru Hattı / Ynt: İthaki Yayınları Soru Hattı
« : 13 Haziran 2017, 20:06:44 »
Beren and Lúthien kitabı ile ilgili bir plan var mı? İngilizce epub edindim eğer yakın bir zamanda basılmayacaksa oradan okuyacağım.

Var dediler önceki sayfalarda.

Forumu takip etmiyorum kitap da daha çok taze son birkaç sayfada da göremedim o yüzden sorayım dedim. Neyse güzel haber o zaman beklerim.
Var demekten çok neden olmasın demişlerdi, daha yeni çıktığı için kesinleşmemiştir, ama büyük ihtimalle çıkarırlar.

14
Biraz düşününce aslında bu olayların o kadar da kötü olmadığını düşünmeye başladım. Mesela şu ortamda bir kitabın Hugo alması genel kesimin hepsinden oy alması ile mümkün. Bu zamana kadar az kişi ile sadece sosyal düşünceye önem veren kitaplara ödül giderken şimdi bir bütün olarak ele alınıyor. Sad Puppies amacına ulaştı, zaten onlar en başından beri sadece belli konulara yoğunlaşan eserlerin oy almasından yakınıyorlardı ki artık bu mümkün değil. Hugo ödüllerinin geleceği için artık tek olması gereken Rapid Puppiesin ve genel olarak gruplaşmanın yok olması. Ben Rapid Puppiesin azalarak biteceğini düşünüyorum. Zaten Locus ödül adaylıkları da Rapid Puppies'e bir tokat gibi olmuş, onların seçmesi iyi eserleri gölgeleyemiyor. Bana kalırsa bu yıl olacak seçimlerde yapılacak en büyük hata, Rapid Puppies'i kaale alıp ona göre oy vermek olur.

15
Kaladin Jasnah olayi illa biseyler olsun diye zorlama ortaya atilmis bir teori. Arada buyuk yas farki var.  Belki yeni biri cikar yada belki hic ask hikayesi gormeyiz Kaladin icin. Illa biri mi gerekiyor. Var mi hikayeye bi katkisi.
Aşk mevzuları kurguyu güzelleştiren şeyler, hem Kaladin'i yola getirecek bir hatun kişisi de fena olmaz hani. :)

katılıyorum, o kişininde çok yüksek ihtimal Shallan olacağını düşünüyorum. Uçurumda ikisinin başbaşa geçirdikleri vakitleri ve bariz birbirlerinden etkilenmelerini sevgili yazarımız sırf kitabın gidişatına heyecan katsın ve kitap uzadıkça uzasın diye yazmamıştır diye tahmin ediyorum :)
Zannetmiyorum ki yazar o bölümleri Shallan-Kaladin ilişkisi için yazsın. O bölümün yazılma sebebi Heleran veya Amaram ile alakalı gerçekler olabilir, Kaladinin biraz yontulması ve kitabın sonunda ettiği yemin için biraz karakter gelişimi, karakterin açıkgözlere karşı yumuşamasını sağlamak için olabilir. Shallan Kaladin için çok ters bir kişiliğe sahip. Sadece ana karakter üzerinden veya sadece Parlayanlar üzerinden aşk hikayeleri üretmek bence iyi değil, ben yazarın kurguyu genişletmesini ve Parlayan olmayan ilgi çekici karakterler üretmesini bekliyorum. Kaladin de böyle bir kişi ile yaşayabileceği bir ilişki, onun karakterini yansıtması açısından daha iyi olur. Kaladin önyargıları kırmaya çalışan bir karakter. Hatta farklı ırktan biriyle yaşayacağı bir ilişki bile daha iyi olabilir bence.  Shinler, hatta belki parshmenler. Ana karakterlerin sadece Alethkarla bağlantılı olması sırıtıyor şimdiden zaten.

Jasnah çok olgun, sağlam bir karaktere sahip. Kötü yönleri tamamen silinip atılmış bir Aes Sedaiye benziyor ki bu benim kesinlikle görmek istediğim bir şeydi. Bu kadını Kaladine falan yamamaya çalışmayın, olmaz çünkü. Jasnah için daha olgun bir karakter gerekiyor, yoksa çok sırıtır. Zaman çarkındaki gibi herkese hava atıp, erkekler karşısında 15 yaşına dönen karakterler gibi olur bu da Jasnaha hiç gitmez, kafamdaki Jasnah imajı paramparça olur.

Bir de biz buraya yazıyoruz ama bu yazılanlar sürprizbozana giriyor, spoiler başlığı yok muydu bu serinin?

Sayfa: [1] 2 3 ... 8