Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Evis

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 21
16
Full metal alchemist'i izleyenlere selamlar.

Efsane Nina bölümünde yaşadığım duyguları bana halen hiçbir anime yaşatamadı. Sahneyi anlatamayacağım, izleyin görün.




Bu sahne bazen gereksiz aklıma gelir. Nina imge gibi birşey oldu sanırım benim için.

17
Eğlence & Mizah / Ynt: İtiraflar
« : 17 Şubat 2017, 14:39:37 »
İstanbul'u sevmiyorum. Bundan ve başka nedenlerden dolayı okuluma devam etmeyeceğim.  Büyük ihtimal hayatım önemli ölçüde yön değiştirecek.

İstanbul'u sevmiyorum. Sevenin de sorunları olduğunu düşünüyorum. Araştırmalar devasa şehirlerde yaşayanlar mutsuz oluyor diyor. İnsan ne için yaşıyor ? Mutluluk. Durma kardeşim İstanbul da başka şehir yok mu ? Korkma bu kadar. Lütfen !

Bu düşüncemin altında da insan sevgisi yattığını görüp gurur duyuyorum.

Okulu, İstanbul'u bırakalı epey oldu. Gitmiyorum daha doğrusu. Ama iki nedenden biri İstanbul, biri bölümümün umduğum hayatı veremeyecek olması. Güzel küçük bir şehirde yaşıyorum. 1 saat uzaklıkta İstanbul'da olmak üzere üç büyükşehire gidip gelebiliyorum. Ama İstanbul'un kaos'undan eser yok burada. Memnunum şimdilik. :)

18
Televizyon / Ynt: Hangi dizileri seyrediyorsunuz?
« : 08 Aralık 2016, 00:01:53 »
Westworld

Jonathan Nolan'ı gördüğümde dikkatimi çekti bu dizi, sonra Anthony Hopkins'i öğrendim. İnsan meraklanıyor tabi bu isimleri duyunca, ben de meraktan izledim. Gayet güzel. Oluru olmazı bilemem, çokta ilgimi çekmiyor. Benim için önemli olan içerisinde çelişmemesi ve şimdilik bunu sağlıyor. 2. sezonun 2018'de geleceğini duyduğumdan beri son bölümü izlemiyorum.

Lucifer

Biraz aklınız dağılsın istiyorsanız izlenir. Kafa karıştırıcı, yorucu bir senaryosu yok, Lucifer'ı izlemekte keyif veriyor. Yani bu da tavsiyemdir.

Once Upon a Time

Son sezonu izlemedim. Eski tadı vermiyor. Döndürüp döndürüp aynı hikayeler, karakterlerin aynı döngüde devam etmesi sıkıyor.

19
Eğlence & Mizah / Ynt: İtiraflar
« : 06 Aralık 2016, 03:20:27 »
İstanbul'u sevmiyorum. Bundan ve başka nedenlerden dolayı okuluma devam etmeyeceğim.  Büyük ihtimal hayatım önemli ölçüde yön değiştirecek.

20
Oyunlar / Ynt: The Last of Us
« : 05 Aralık 2016, 14:35:54 »
Ben ilk oyunu oynamadım. Bu trailer için neden bu kadar vagon vagon hype treni kaldırıldığını da anlamadım. Şarkı çalan kız var işte dümdüz. Belki ilk oyunu oynamak gerekiyordur bilmiyorum. Zombili falan bir survival oyunu olarak kafamda yer etmiş, konusu gerçekten böyle mi bunu da bilmiyorum :D

Biraz anlatsanıza, çok överseniz gaza gelebilirim belki. Genç kız - yaşlı adam dinamiği hikaye anlatıcılığı açısından güzel bir şey çünkü. Başarılı örnekleri de var Leon, Witcher, Dishonored 2 gibi. Merak da ediyorum bu nedenle.

   Bir filmde ince detaylar gördüğümüzde o filmi daha çok sevmez miyiz? Kaptan Amerika'daki "Bütün gün dövüşebilirim." ayrıntısı mesela. Bu ayrıntılardan bir oyunda bir kaç tane olduğunu düşün. Gitar sahnesi de o ayrıntılardan. Sana bir gitarla bütün o ilişkiyi özetleyebilecek bir hikaye sunuyorlar ilk oyunda. Bunu yaparken sıkılmanın aksine heyecan duyarak, gerilerek, üzülerek, korkarak ve eh, çoğu zaman sessizce sıvışarak seni hikayeye dahil ediyorlar.

   Naughty Dog'un asıl özelliği hikaye olsa da, bunu sinemasal bir dille anlatmayı da çok iyi beceriyorlar. TLoU'da bu yine bir noktadaydı. Son sahneleri hatırlayanlar bilirler. Bunu Uncharted 4 ile ne kadar ilerlettiklerini de gösterdiler ve TLoU Part 2'ye bu kadar hype yapılmasının da bir nedeni.

   Bu oyunu diğer oyunlardan ayıran ve bize daha en başında "Ne oluyor birader?" dedirttiği sahnesi var ki... Ne kadar anlatsak boş, açıp oynaman veya hiç yoktan izlemen gerekiyor.

21
Oyunlar / Ynt: The Last of Us
« : 04 Aralık 2016, 16:22:34 »
Şuraya bir yere Hype'ımı bırakıyorum.

Oyunla ilgili teorileri okurken bile heyecanlanıyor insan. Bir teori var ki,  Neil Druckmann'ın "Ta ki, o hikayeyi bulana kadar"  diye açıkladığı oyunu yapma sebeplerinin hakkını verecek cinsten. Tabi bunu TLOU hikaye anlatımıyla yapacaklarını düşünerek söylüyorum.

22
Biz Harry Potter'ı niye sevdik sorusuna bir sürü cevap verebiliriz, çocukluğumuzu Harry'e benzetmemiz, imrenmemiz,  onunla büyümemiz, ilk defa gördüğümüz ve içine girmek için can attığımız büyülü bir dünya. Peki bunların hangisi F.C'da var ya da  kendi nedenlerini sunabildi mi?

Ben filmi beğenmedim. Nedenlerini bilgisayara geçince uzunca yazacağım.

23
Duyurular / Ynt: Kayıp Rıhtım Kitap Ayraçları
« : 25 Kasım 2016, 18:01:06 »
Aslında Kayıp Rıhtım'ın yüksek çözünürlüklü png veya direk logo tasarım dosyasını atarsanız rahat tasarım yapabilir herkes. Tabi var ve ben bilmiyorsam şimdiden kusura bakmayın. :D

Düzenleme:

Bunlar da benden gelsin.
Spoiler: Göster

Spoiler: Göster

24
Kurgu İskelesi / Ynt: Kıpkısa Kulübü
« : 24 Temmuz 2016, 16:26:00 »
Toprağı kazdı; yürüdü.
Sonsuzluğa doğru bir yolculuk bu.

25
Oyunlar / Ynt: The Last of Us
« : 09 Temmuz 2016, 22:48:02 »
Left Behind ek paketi de aynı derecede mükemmeldir. Şahsen normal oyun sırasında duygulandığımdan daha fazla duygulandım. Altı dolu karakterler ile bu kadar iyi iş başarmaları ikinci oyun için umut oluyor.

Oyunun başarısı hikaye ve oynanışın samimi olması ve yalandan uzak olması, karakterlerin oyun ilerledikçe değişen ve aynı zamanda sizin de düşüncelerinizi paralel şekilde değiştiren yapısı diye düşünüyorum.

Neil Druckmann abimizin daha fazla oyununu görmek istiyoruz. Uncharted 4'ü de yönetti. Diğer Uncharted'ların hikaye olarak kat kat üstü oldu oyun. Gözümün dolduğunu bilirim.

Naguhty Dog'la daha nice oyunlara.

26
Oyunlar / Ynt: Thief
« : 23 Haziran 2016, 22:44:11 »
Thief, Steam indirimlerinden nasibini almış. Baldur's Gate ve Pillars of Eternity de aynı şekilde indirimdeler. Oynamak isteyenlere duyurulur. :)

27
Oyunlar / Ynt: Thief
« : 17 Haziran 2016, 21:40:13 »


Şu zamanki oyunlar sanırım kitaptan ziyade, bir filmi deneyimlemeyi vadediyorlar. Bazıları dandik, bazıları kaliteli filmler oluyor ama aralarından nadir olanlar güzel bir kitap okumaya denk oluyor.

Thief'in son oyunu benim de ilgimi çekmemişti, 1 ve 2'yi eğer türkçe yama varsa (malesef ingilizcem yok denecek kadar az)  bir deneyeyim. Baldur's Gate 'i denemiştim ama becerememiştim.

Aslında oyun kültürü yüksek biri, her fantastik-bilimkurgu severin oynaması gereken oyunları liste yapsa. Mesala Ryuk, mesela İhsan abi. :)

28
Duyurular / Ynt: Kayıp Rıhtım İnceliyor! - (Video)
« : 14 Haziran 2016, 20:07:39 »
Canavarın Çağrısı, kesinlikle okunmalı. Çocuklar ise bir süre uzak dursun. Nedenini, niyesini, nasılını okuduktan sonra siz karar verirsiniz. Bana kalırsa ergenliğe girmeden, ergenlik evresinde veya daha sonra istenilen aralıkta okunması gereken bir kitap. Sansür olarak algılamayın söylediklerimi, kitap mükemmel.

Son ile ilgili ağır spoiler içerir;
Spoiler: Göster
Çocuklarda anneyi kaybetme korkusu olabilir bu kitap okunduktan sonra, abartmıyorum bu durumu. Hatırlıyorum, Tavuk Suyunda Çorba adlı kitaptan, bir hikaye okumuştu öğretmen, ilkokul 1 veya 2, annesi yeni ölen bir kızı anlatıyordu hikaye. Sonrasında kaç gece kabuslarda annemin öldüğünü görmüştüm. Ki bu durum ilerde de sıkıntıya yol açabilir, zira kişi ebeveynlerini kaybetme korkusuyla onların yanından hiç ayrılamayıp, kendi hayatını kurma evresinde sekteye uğrayabilir. Çok uzak ihtimaller gözüküyor biliyorum ama, ben çocuklar için değil, 14 yaşından büyükler için bir kitap olduğunu düşünüyorum, hatta kesinlikle okunması gereken bir kitap.


İncelemeler için tekrar teşekkürler bu kadar güzel bir kitapları, özel olarak ise bu kitabı bizimle tanıştırdığınız için.  :D

29
Oyunlar / Ynt: Genel Oyun Tartışmaları
« : 14 Haziran 2016, 19:51:20 »
E3'ü ilk takip ettiğim senede, bu mu abartılan E3 diyecekken, Sony geldi. Oyun fuarında olduklarını hatırlattı insanlara. Heyecanı kaçmasın diye, sadece, güzel şeyler olduğunu söylemekle yetiniyorum. Buradan izleyebilirsiniz.  :)

30
Genel Kültür / Ynt: Brandon Sanderson'dan dersler
« : 05 Haziran 2016, 18:31:19 »
Kayıp Rıhtım'ı sevme nedenlerimden biri de bu; kimse yardımını esirgemiyor. Elinize, emeğinize sağlık.

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 21