Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - emuk

Sayfa: 1 ... 13 14 [15]
211
Zaman Çarkı / Ynt: Zaman Çarkı
« : 05 Mayıs 2011, 21:57:02 »
İlk kitabı okudum henüz ve çok beğendim.Daha önceki yorumları da okudum,neredeyse herkes iyi bir görüş belirtmiş.Ama kitabın zeka seviyesine değinilmemiş.Bence Tolkien'dan sonraki en zeki yazar kendisi.Bazı kitaplarda büyü yaptı, der geçer ama bu kitapta büyünün(Tek Güç'ün)nasıl yapıldığı,büyü gücünün nerden geldiğine de değinilmiş.Ayrıca müthiş mitolojisi var.İsimler ve olaylar,ki özellikle olayların çok ve heyecanlı olması, kitabın mitolojisine kadim bir hava vermiş.

Son olarak ilk kitap büyük şeyler vaat ediyordu umarım beklediğimi bulabilirim devam kitaplarında.

212
     Arkadaşlar ben twilight i okudum ve berbat ötesi buldum.Öncesinde anlatımın orjinal dilindeki gibi iyi çevrilmediği söylenmiş.Ama benim sorunum çeviri ile değil.Konu berbat.Son kitapta HİÇ BİRŞEY olmuyor desem yalan olmaz.Bu kadar yavan bir kitap okuduğumu hatırlamıyorum.Yazar resmen 570 sayfa boyunca 'hiç birşey'i anlatmış.

    Şimdi bu kitap gelir de death gate cycle i nasıl geçebilir arkadaşlar?Meyer yeni bir evren yeni bir mantık kuralı bile yaratmamış.Olay Amerika'da geçiyor.Hiç bu kitap bir Death gate cycle ın zekasıyla yarışabilir mi?O koparılış olayı,4 dünya ayrımı,Haplo gibi derin bir karakter bu kadar kolay mı atılır?
    Ve silmarillion.Bence dünyada gelmiş geçmiş en büyük zeka örneklerinden birisidir.Kesinlikle ilk 3 te olmalıydı.Üstat yeni bir dünya,yeni diller,yeni ırklar,yeni soylar,yeni bir tarih ve yeni bir coğorafyayı KENDİ hayalgücü ve zekasıyla yazmıştır.Tolkien üstata,böylesi bir zekaya inanmak mümkün değil.Kitapta hiç bir şey sallama değil.Her isim düşünülerek yazılmış,arkada soy ağacı var ve bir çok kuşağı anlatıyor.Ve sen gel Edward'la bunları alt üst et.Olacak iş değil.Yani yazara saygısızlık etmek istemiyorum.Sonuçta tutulan bir kitap oldu ve benim Hiç Birşey dediğim kitapta anladığım kadarıyla insanlar birşeyler
buldu.Ama göz var nizam var,emek var zeka var.bunları bir kenara atmmak lazım.

Bunlar hissettiklerimin binde biri bile değil.

213
Unutulmuş Diyarlar / Ynt: Drizzt Do' Urden
« : 01 Mart 2011, 17:58:10 »
Drizzt-Tanis

regis-Tasshelof

breunor-Flint

wulfgar-Caramon

Bruenor ile Regis arasındaki ilişki de Flint le Tas arasındaki ilişkiyi andırıyor.
Ayrıca Drizzt ve tanis in iç çatışmaları bana salvatore nin margeret ve hickman dan biraz etkilendiğini gösteriyor.

214
Aman Tanrım ağlamak istiyorum.Arkadaşlar nerdeyse bu listeyi yapanların death gate cycle i okumadıklarını düşüneceğim.Bu kadar özgün bir seri var mıdır?Death Gate Cycle da resmen büyü yapmayı öğretmiş, büyüyü daha somut anlamamıza yol açmıştır.Konusu da süperdi.Bence ilk 10 da olmalıydı.Dragonlance de beni hayal kırıklığına uğrattı.Zaman çarkı ben 2 olmalıydı ama 4 de fena değil.Neyseki Toliken amcam başta duruyor.

Bunların dışında -ve tabiki twilight- dışında ilk 30 fena değil.

215
Ejderha Mızrağı / Ynt: Raistlin Majere
« : 18 Kasım 2010, 00:48:48 »
evet lütfen

216
Ejderha Mızrağı / Ynt: Raistlin Majere
« : 16 Kasım 2010, 18:27:41 »
raistlinin ruhlar savaşındaki rolü ne?

217
Gediksavaşları Efsanesi / Ynt: GedikSavaşları Efsanesi
« : 15 Kasım 2010, 01:35:43 »
Yalnız en başta kral gibi "temel" terimlerin kullanılmasını benim de benimsediğimi söylemiştim.Zaten bu fantastik kitaplar (tabiki bilim kurgu hariç)ilkel zamanlarda geçiyor diyebiliriz.Ve bu ilkel zamanlarda monarşinin örneği pek tabi doğaldır.

Kendin de dedin her ülkenin temsili kitapta var diye.İşte benim canımı sıkan noktada bu.Neden kendi bir ırk bulup veya millet, onların gelenklerini göreneklerini işlemiyor yahut dinlerini, sosyal durumlarını?Alıntı yapması -hadi yaptın bir de o dük barones gibi terimleri kullanması benim son damlamdı diyebilirim.Dediğim gibi ben fantazide asgari gerçeklikleri severim.Sizin takdirinize de saygı duyarım.

218
Gediksavaşları Efsanesi / Ynt: GedikSavaşları Efsanesi
« : 15 Kasım 2010, 00:24:46 »
Arutha ve Jimmy ile ilgili diğer kitapları okumadığım için daha fazla yorum yapmayayım.

Demişsinki dük düşes ingiltere de kullanılır bunda da kullanılması mantıklıdır.Yalnız bir şeyi atlıyorsun:Fantastik kitaplar farklı bir evrendir, dünyadır, mantık düzenidir.Bir fantastik romanın kalitesini belirleyen şey Yaşadığımız Dünya dan asgari seviyede kalıp taşımaktır.Ne kadar çok hayal gücü, okadar kalitedir.Zaten tolkien amcamın dünyada sevilmesi bu sebeptendir.Çünkü adam farklı bir dil, farklı ırklar, farklı inançlar ve farklı bir tarih koymuştur önümüze.Beni uyuz eden de, feist neden hükümdarlık mevkilerini Dünyamızdan hazır alıyor da kendi bir sistem yaratıp işleri daha kaliteli bir hale getirmiyor.Umarım daha iyi anlatabilmişimdir.

219
Ejderha Mızrağı / Ynt: Ejderha Mızrağı Okuma Rehberi
« : 15 Kasım 2010, 00:14:52 »
evet özel mesaj iyi olur.

220
Ejderha Mızrağı / Ynt: Ejderha Mızrağı Okuma Rehberi
« : 14 Kasım 2010, 20:43:08 »
Okumayacağım ki.Ben yaz alevinde bıraktım.Bir de sizden bir spoiler istedim.Bayağı sert çıktın ;D

221
Gediksavaşları Efsanesi / Ynt: GedikSavaşları Efsanesi
« : 14 Kasım 2010, 20:38:53 »
Sanırım derdimi tam ifade edemedim.Ben "kral,kraliçe,prenses,prens"kelimlerine karşı değilim.Ki tüm dünya tarafından kabul edilen ve kullanılan kelimelerdir bunlar.Fakat "dük,baron,düşes,kont vs" ünvanlarıdır beni kıl kaptıran.Ve tabiki arutha.
Spoiler: Göster
Adam murmandamusu yendi!Ve o sıradan bir insan.


Bence Macros bölümünde yanılıyorsun.Çünkü binlerce yıl yaşamış birinin Bilgeliğini ve Büyüsünü artırma fırsatı pek çok kez olacaktır.Pug konusunda da sana katılmıyorum çünkü tolkien amcamızında dediği gibi, "Yazarın dünyasında olan şeyler doğrudur."yazar demiş ki pug da üstün büyü gücü var.Demiş ki valherular dağıtır.bunlar o dünyada doğrudur.Ama jimmy e sen bir insansın demiş.Aruthaya sen bir insansın demiş.

Sanırım senle şu cümlemde anlaşamadık."bir de eli uzun jimmy karakteri abartılmış bayağı.sonuçta o bir insan ve yaptıkları şeyler akıl almaz." burda jimmy nin yeteneğine lafım yok.sadece "hırsızlık yeteneğiyle" hırsızlık dışında yaptıkları akıl almaz demek istiyorum.

Gedik savaşları serisinden bahsediyorsan 4 kitaplık, onu okudum.
Ayrıca kitap tavsiyen için teşekkürler en kısa zamanda okuyacağım.


bir de sana özel bir soru sormak istiyorum.pug ın anne babası kim? ;D

222
Ejderha Mızrağı / Ynt: Ejderha Mızrağı Okuma Rehberi
« : 14 Kasım 2010, 20:16:15 »
sizden spoiler vermenizi rica edeceğim.minanın tek tanrısı kim ve raistlin ruhlar savaşında var mı varsa görevi ne?

223
Gediksavaşları Efsanesi / Ynt: GedikSavaşları Efsanesi
« : 14 Kasım 2010, 00:14:41 »
bu kitabı sevemedim bir türlü.o ingiliz kraliyet mevkileri beni soğuttu(dük,baron vs).bir de eli uzun jimmy karakteri abartılmış bayağı.sonuçta o bir insan ve yaptıkları şeyler akıl almaz.

224
Diğer Fantastik Eserler / Ynt: Ölüm Kapısı Serisi
« : 13 Kasım 2010, 14:18:08 »
Özgünlükte sınırları zorlayan ,ilk kitabının başları ne kadar sıkıcı olsa da 2. kitapla hızı artan,3.kitapta coşan bir seri.haplo for ever ;)

225
Gediksavaşları Efsanesi / Ynt: GedikSavaşları Efsanesi
« : 13 Kasım 2010, 14:08:24 »
pug ın anne babası kim?

Sayfa: 1 ... 13 14 [15]