Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Catrouble

Sayfa: 1 ... 13 14 [15]
211
Yazarlar / Ynt: Margaret Weis
« : 05 Ekim 2011, 14:02:48 »
M.Weis'in sıralamada 2. sayfaya düşmesine körpecik yüreğim izin vermedi. Daha minicik bir çoçukken ve Weisin ilk 3lemesini bitirdiğimde deliler gibi ağlamıştım (ozamanlar benim gibi manyakların var olduğunu ve aslında TRye çevrilmemiş onlarca kitap olduğunu bilmiyordum ve herşey bitti sanmıştım).

212
Yazarlar / Ynt: J.R.R. Tolkien
« : 05 Ekim 2011, 13:58:56 »
Her nekadar eserlerinin birçok fantastik kitap karşısında daha zayıf olduğunu düşünsemde(!?!?) fantastik edebiyatı ortaya çıkardığı ve yayılmasına vesile olduğu için en çok saygı duyduğum yazardır kendisi. Zira eğer o olmasaydı belkide TSR, DnD, WotC, Weis, Salvatore, Greenwood ve diğerleri olamayacaktı. Ve yine muhtemelen bunlarla hiç tanışmamış olan bizlerde şuanki olduğumuz kişiler olamayacaktık.

O yüzden /salute Tolkien

213
Yazarlar / Ynt: R.A. Salvatore
« : 05 Ekim 2011, 13:54:08 »
Salvatore ve M.Weis'in önünde saygıyla eğilmekten başka birşey düşmez bana :)

214
UD bitmez. Salvatoreda ölene kadar yazarsa çok mutlu olurum :)

Aslında tam olarak bunu sormanın yeri mi bilmiyorum ama ben UD ve EMnin bütün serilerini toptan almak istiyorum. 20-30-40 kaç kitapsa artık. Bir süredir okumayıda bırakmıştım hepsini hem baştan okumak ama aynı zamanda kütüphanemin başlangıç taşları olarak almak istiyorum. Bunun için yardımcı olabilmeniz mümkün mü seriyi aracı kitabevleri olmadan direk olarak sizden alabilmek mümkün mü?

Diğer türlü hepsini tek bir kaynaktan bulamıyor ve sıkça dolaşmak zorunda kalacağım gibi gözüküyor.

215
Komünizm normalde bana hiç uymadığı için kapalı ekonomide uymuyordu ama nedense oyun karakteri olarak öyle başlamayı uygun gördüm. Gerekli değişikliği yaptım. Heyecanla başlamasını bekliyorum :)

216
Oyuna kabul edilip edilmediğimi bildirirseniz sevinirim.

Axenvar  Kabilesi

Ülke Hikayesi: Axenvar ailesi, her türlü yeniliğe, büyüye ve dine hoşgörüyle yaklaşan, yüzyıllar boyunca hüküm süren bir devletin yönetimini gerçekleştiren soydan gelmektedir. Anlatılanlara gore insan suretindeki tanrıların gazabı sonucunda (yazılı metinler saklanamadığı için tam olarak bilinmemektedir.) Axenvar Hükümdarlığından kurtulmayı başaranlar zamanımızdan yaklaşık 11-12 nesil once hüküm sürdüğü ovaları terk ederek o zamana kadar manzaralarını süsleyen heybetli dağın tepelerine kadar kaçmıştır. Geçen 200 yıldan fazla sure içerisinde Axenvar kabilesi çeşitli liderler yönetiminde yeniden kalkınmayı denese de belirli dönemlerde salgın olarak köyü vuran hastalıklar nedeniyle günümüze kadar gelişim göstermeyi başaramamıştır. Babasının ölümüyle liderliği devralan Cordan Axenvar, yönetim tarzı olarak komünizmi benimsemese de içinde bulunulan süreç için en uygun yönetim tarzı olduğuna kanaat getirerek komünizmi hayata geçirmiştir. Cordan’a gore Axenvar’ın geleceği çok parlak olacaktır. Atalarını kıskandıracak bir hükümdarlık kurmak için ihtiyaç duyduğu herşeye sahiptir. Bu özelliklere insanlarının çalışkan, becerikli ve dayanıklı olması, köylerine yiyecek ve su takviyesi yapılmasını sağlayan krater gölüne sahip olunması, toprağı sıksa çıkacakmış gibi bolca bulunan değerli madenlerin varlığı sayılabilir.

Ülke Karakteristiği: Çalışkan, Üretici, Dayanıklı / Tedirgin, Şüpheli, Agresif

Medeniyet tarzı: Axenvar kabilesinde; zanaat ve sanata (özellikle mimari ve taş işçiliğine) dayalı yaşam şekli benimsenmiş, Cordan Axenvar’ın ön gördüğü geleceğe ilerlemek amacıyla geçici bir süre için komünizm benzeri bir yönetim sistemi kabul edilmiş, barışcıl/savunmacı bir medeniyet tarzı hakimdir.

Yerleşim Yeri: Dağın doruklarında yaşarlar. Köylerine çok yakın mesafede bir krater gölü vardır.

Yönelimler: Axenvar kabilesi birçok tanrının varlığını kabul ederler ancak yaşadıkları gazaptan dolayı hiçbirine ibadet etmeyi kabul etmezler. Ancak zaman içerisinde Druidizmin belirli bir tanrı silüetine sahip olmaması ve dağlarda yaşarken varlığını geçmişe oranla çok daha fazla hissettikleri doğa, hava ve toprağı simgelemesi nedeniyle druidizme inanmaya başlamışlardır. Axenvar için toprak herşeyden once gelir. Axenvar kabilesi büyük gazabı yaşarken Tanrıların onları büyülerle vurduklarına inanırlar. Dolayısıyla kabilede büyü yasak ve günahtır. Herşeyin sorumlusu ve hataların başlangıcıdır. Büyü kullanan diğer canlıları yada ülkeleri kendilerine düşman olarak görmezler ancak Axenvar kanını taşıyan birisinin büyüye ilgi duyması dahi yasaktır.

Başkent: Coldstone Köyü
Lider: Cordan Axenvar

Nüfus: Coldstone Köyü:100
Yönetim: Komünizm
Eğitim: Serbest Eğitim
Ekonomik: Kapalı Ekonomi
Din: Druidizm
Seçilmiş Araştırmalar: -
Manalar: -

Puanlar: 5 Gelişim, 5 Üretim, 5 Askeri.

Ordu:
Filo:
Diplomasi:

217
Aslında FRP grubu arıyordum ama önerdiğiniz oyunuda bir inceleyeceğim çok teşekkürler.

218
Merhabalar,

Aranıza yeni katıldım. Yakın arkadaşlarımdan oluşan FRP grubum yaklaşık 4-5 yıl önce dağıldığı için uzun zamandır sevdalısı olduğum FRPden ayrı kaldım. Daha önce 7-8 yıl boyunca devamlı olarak oynadığım 2 karakterim mevcuttu. Düşünüyorumda sanırım şuanki karakterimde bile etkileri yoğun şekilde gözükmekte.

Herneyse konuya gelmek gerekirse uzun soluklu veya anlık herhangi bir grupla FRP oynamak için birçok şeyi feda edebileceğimi sitenizi görür görmez anladım :) Bir çok senaryo ve dünya ile ilgili çalışmalar okudum ancak sanırım hepsine kayıtlar kapalı yani katılamıyorum :(

Bu durumda katılabileceğim, yada yeni başlayacak bir oyuncu topluluğu varsa lütfen beni bilgilendiriniz.

Çok teşekkürler,

Sayfa: 1 ... 13 14 [15]