Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Scyther

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 11
16
Kurgu İskelesi / Ynt: Çift Bıçak Zaroc
« : 20 Haziran 2013, 14:10:21 »
Sonunda yeni bölüm. :)


"Soruya şaşırmadı Zaroc. Cevabın önemsiz olduğunun farkında, sadece bir şeyler yapıyor gibi hissetmek istiyorlar. Sonsuz döngülerinde neredeyse her olayı tecrübe edip belli alışkanlıklara sahip oldular.  Bir yerden sonra yenilikle karşılaşmaz hale gelince, her olaya hazır bir çözümleri olunca düşünme yetilerinden vazgeçtiler. Farkında olmadan. Yavaş yavaş. Bu onları ahmaklaştırdı. Artık düşünmeye cesaret dahi edemiyorlar. Tartışmaları dahi tartışmış olmak için var. Neden sorusu anlamını yitirmiş onların katında. Cevabı umursamıyorlar, her cevabı aldıklarına dair keskin bir inançları var. Onları şaşırtması gerektiğinin farkında Zaroc. Anlamlı olması gerekmiyor diyecekleri. Sadece şaşıracakları bir şey söylemeli." bu bölümde çok güzel anlatmışsın lordların durumunu çok önceden okuduğum bir makalede aynısı vardı. :)

Resim bir canlılık getirmiş mesaja hoşuma gitti. :)

Bilmiyorum karakterlere alıştığımdan galiba bana çok kısa geldi bu bölüm, sadece okumaya başladığımı ve bittiğini hatırlıyorum. , iskelede okuduğum hikayelerde içine girebildiğim birkaç kişiden biri oldun galiba teşekkür ederim. :)

17
Okumaya başladım fakat bitiremedim özrümü kabul et. :) Tekrar girdiğimde okuyacağım söz veriyorum.

Fakat biçim bakımından söylemem gereken bir şey var çok fazla paragraf olarak bölmüşsün yazıyı buda okuyucu yorar biraz düzenleme yaparsan çok daha göz alıcı olur şekil bakımından . :)

Düzenleme: Yazını okudum ve izninle eleştirimi yapmak istiyorum. :) Şimdiden özür dilerim.

Birinci bölüm için konuşacak olursam, kurgu olarak tamamen okuyucu ısındırmaya yönelik olmuş. Yazdığın ilk yazılarda böyle yapman daha faydalı olacaktır, ve kalemin prüzsüzleşene kadar sana yarar sağlayacaktır.
"Ateşe değen kütükler tiz sesler çıkararak kararmaya başladılar.Isıyı hissetmeye başlayan Simon şöminenin önüne yerleşip,bağdaş kurdu." bölümü okurken dikkatimi çekti duraksayıp ikinci kez okudum. Kanımca bu tür paragraf içlerinde olayları bağlayan cümlelerde duraksama yerine akıcılığı seçersen nasıl söylesem yazı okuyucunun gözünden yağ gibi kayar ve çok güzel olur. Bence " Ateşe değen kütükler tiz sesler çıkararak kararmaya başlarken ısıyı hisseden Simon şöminenin önüne yerleşip bağdaş kurdu." dersen çok daha akıcı bağlamış olursun cümlenin öncesindeki ve sonrasındaki olayları.

Birinci bölüm bence kalem bakımından biraz daha (lütfen üslubumu mazur gör) üstünkörü yazılmış gibi geldi. Birkaç devrik cümle ve hatalı bölümler var ama fantastik edebiyatta ki ilk yazın olduğunu düşünürsek kötü denemez. Ne yazılar gördüm konuştuğu ağızla yazıyor ve hatta yöresinin ağzıyla yazıyordu. :)

"Doktor olan babası,ev hanımı olan annesi ve 2 ağabeyi ile birlikte Mirgo adlı ufak bir köyde yaşıyordu Simon." bu bölümde devrik bir cümle olmuş okurken duraksaya biliyor okuyucu, devamını yazacaksan biraz dikkatle çok güzel işler çıkabilir bence.

İkinci bölüm için konuşursam da birinci bölüme göre ben daha iyi bir kalem gördüm ama kurgusal olarak keşke olaylar bu kadar çabuk gelişmeseydi de merakla okuyacak birkaç bölüm daha olsaydı diyorum ama kalem senin elinde :) Eleştirilerim için lütfen kusura bakma yardım etmeye çalışıyorum bence güzel işler yapabilirsin. :)

18
Tartışma Platformu / Ynt: Hangi Kitap Size Ne Hissettirdi?
« : 18 Haziran 2013, 21:41:36 »
Bir zamanlar Mehdix diye bir kitap okumuştum çok çok iyi bir kitap olmamasına rağmen bir günde bitirmiştim ve tamamen kitabın içinde hissediyordum kendimi derin. Kitap boyunca diplomasiyle karışık mistik bir havada dolaştım durdum. :)

19
Kurgu İskelesi / Ynt: Çift Bıçak Zaroc
« : 18 Haziran 2013, 14:01:18 »
Yazdığın gibi tam bir geçiş bölümü olmuş. :) Umarım bölümlerin arasına giriyorum diye kızmıyorsundur. :)

"Üzerine çökmüş, nefesini kesecek kadar ağır bir hafifliğin içerisindeydi. Sadece beklemek istiyordu. Sırasını beklemek. Sıra, kavramına nasıl kavuştuğu hakkında hiçbir fikri yoktu. Bir ses fısıldar gibiydi gölgelerden. “Hadi” diyordu. “Çalıştın buna, yapabilirsin” " Bölümünde duraksamaları gördüm yine ama bu sefer nasıl bir amaçla yazdığını daha iyi anladım sanırım, vakti zamanında bende aynı hatadan bir eleştiri almıştım.  Yapmak istediğinin aynısını duraksamalar olmadan da verebiliyorsun zaten hele ki karşındaki iyi bir okuyucuysa tam vermek istediğini alıyor. :) Yani demek istediğim bilerek yaptığın bu duraksamaları daha akıcı bir üslupla da verebilirsin bence, birde öyle dene derim.

20
Kurgu İskelesi / Ynt: Çift Bıçak Zaroc
« : 17 Haziran 2013, 14:36:27 »
Bana daha gizemli biri gibi gelmişti özür dilerim. :)  Eleştirilerimi dikkate aldığın için asıl ben teşekkür ederim. :)

Tekrar söylüyorum acele et . :)

21
Kurgu İskelesi / Ynt: Çift Bıçak Zaroc
« : 17 Haziran 2013, 14:15:45 »
Aylardır okuduğum ilk yazı ve çok hoşuma gitti ellerine sağlık grikunduz. :)

Eskilerden birazda olsa tanıyorsan çok çok ince detayları söylüyorum şimdiden özür diliyorum. :)

Çokta uzattım eleştirime geçmek istiyorum. Bölüm bir için konuşursam bence çok güzel bir giriş olmuş, okuyana kahramanımızın aurasını, çevresini çok güzel anlatmışsın okuyan herhangi biri kahramanımızı daha önceden tanıyormuş gibi hikayeye adapte olabilir ve okumaya devam edebilir. Yalnız benim kanımca hikaye girişlerinde  daha çok kahramanla olan girişlerde kahramanı kapalı olarak anlatmakta fayda vardır, güçlü yanlarını bir kerede vermektense birkaç bölüm içine yaymak daha sürdürebilir bir giriş olur ve daha çok iştahlandırır okuyucuyu.

"Esen rüzgar saçlarını hafifçe okşayarak esti." cümlesi okurken gözüme çarptı ufak bir müdahaleyle anlatım bozukluğu giderilir blogunda da yayınladığın için söyleme gereği duydum kusuruma bakma.

Bölüm iki için nacizane bir eleştiri yapacak olursam.

"Kapıda iki muhafız var. Bunun iki katı kadar da balkonda. Fazla askere ihtiyaç duymuyorlar. Halk Krala hayran halihazırda. " bölümü okurken beni biraz yordu çok fazla duraksama yapmışsın biraz daha akıcı hale getirirsen çok iyi olur, tam gaz giden bir giriş bölümünde duvar gibi çıkıyor karşımıza. :)

"Zamanın geldiğini görüyor Zaroc. Güneş neredeyse tepede. Tapınağın dar kapısına doğru yaklaşıyor. Tüm kasları gerilmiş durumda." bölümüde aynı şekilde olmuş gibi.

Bölüm üç için konuşacak olursam da  lütfen acele et. :)

22
Mustafa ÇEVİK - Hükümdar

Son 10 sayfam . :) Her ne kadar yazar olayları ikinci planda tutmuş olsa da bence çok güzel. :)

23
Rıhtım Okuma Etkinliği / Ynt: Rıhtım Okuma Etkinliği
« : 01 Kasım 2012, 22:36:31 »
Gayet güzelmiş. :) Bir aksilik olmazsa şimdiden varım.

24
Kurgu İskelesi / Ynt: Frimaren'den Özel Maceralar
« : 01 Kasım 2012, 10:51:30 »
Tartışmak istemem. :) Fakat herkes yanlış yazabilir veya eli yanlış tuşa basabilir.

25
Kurgu İskelesi / Ynt: Frimaren'den Özel Maceralar
« : 31 Ekim 2012, 19:41:27 »
Yalnız biz forumda kurallara çok dikkat ediyoruz. :) "yha" Falan yazmazsan çok sevinirim. :) - Rom almanızı istemem.

26
Kurgu İskelesi / Ynt: Frimaren'den Özel Maceralar
« : 31 Ekim 2012, 16:37:26 »
Yazdığınız yazı için teşekkür ederim ve gösterdiğiniz cesaretten dolayı tebrik ederim. :)

Haddim olamayarak bir kaç eleştiride bulunmak istiyorum. :)

"Onu kim tanırdı ki!" bölümünde ünlemin yerine soru işareti gelmesi gerekiyor. (Yanlışsam düzeltiniz.)

"Onu kim tanırdı ki! Ama tanıyacaklardı onu" Bölümünde iki kere onu demek biraz anlatımı bulandırmış daha berrak bir anlatım için kırmızı ile yazılı kelimeyi kaldırmalısınız bence.

"Yemyeşil çimenlerin ve rengarenk çiçeklerin ortasındaydı bu manastır." Anlatımın akıcı olması için sade ve güzel olması için bazı kurallar vardır. Gereksiz veya aynı anlama gelen kelimelerin kullanılmaması.
Kırmızıyla yazdığım yer düzeltilirse bence çok daha iyi olabilir.

" Ölüm tanrısı" Ölüm Tanrısı bir özel isimdir ve "t" harfi büyük yazılmalıdır. (Ben öyle biliyorum)

Ve bazı noktalama hataları dışında bence iyi . :)

Kızmamış olmanı ümit ediyorum. :) Sadece gördüğüm ve kanımca olan şeyleri yazdım. :)

27
Kurgu İskelesi / Ynt: Yolların Katili
« : 20 Ekim 2012, 21:52:12 »
Tavanda düğmenin ne işi var ? :D 

Rüzgar Adam'ın kurgularını seviyorum hoş ve orjinal şeyler buluyor.

28
Kurgu İskelesi / Ynt: Yolların Katili
« : 20 Ekim 2012, 19:07:14 »
Merhabalar, öykünüzü okudum ve izninizle -haddim olmayarak- biraz eleştireceğim. Umarım alınmazsınız, burada paylaştığınıza göre eleştirilere açık olduğunuzu farz ediyorum.

Öncelikle bu bir aksiyonu anlatmak için bir çalışma, alıştırma gibi olmuş. Yani onun dışında bir olayı yok. Öncesi yok, sonrası yok. Süsü püsü yok. Sadece bir olay var ve onu okuyoruz. Yani keşke güzel bir kurguya yerleştirilseydi bu cümleler, bence çok daha iyi olabilirdi.

Sanki yazdıktan sonra tekrar okuyup düzeltmemişsiniz çünkü çok harf hatası var. Eksik virgüller var. Bence tekrar dönüp düzeltince çok daha okunaklı olacak. Düşük cümleler var bir de. Birkaç tane örnek vermek istiyorum:

Alıntı
Araba hızlı bir biçimde toprakta kontrolünü kaybederken.

Kaybederken ne? Ya önceki cümleyle ya da sonraki cümleyle bağlanması lazım bu cümlenin.

Alıntı
Sürüsü direksiyonun sağa sola oynatarak arabada ki dengeyi sağlamaya uğraşıyordu.

Ben bu cümleyi anlayamadım. Öznemiz sürücü direksiyonunu mu sağa sola çeviriyordu? Yoksa sürücü, direksiyonu mu sağa sola çeviriyordu? ("-ki"nin yazımında da yanlış var burada. "-ki" ve "-de"lere çalışmanız gerekiyor.)

Alıntı
Polisler daha yakınlaşmadan böyle bir mücadeleye gireceklerini tahmin etmemişlerdi.

Tahmin etmeyen kim burada? Yani anlatabiliyor muyum ufak düzeltmelerle bu düşüklüklerden kurtulabiliriz, örneğin:

"Polisler onların daha yakınlaşmadan böyle bir mücadeleye gireceklerini tahmin etmemişlerdi."

veya sadece bir virgül ekleyerek:

"Polisler, daha da yakınlaşmadan böyle bir mücadeleye gireceklerini tahmin etmemişlerdi."

Şekil olarak ise forumlarda paylaşırken satır araları bırakmanızı öneririm. Hem paragraflar hem diyaloglar arasına, öyle okuması daha kolay oluyor.

Son olarak aslında bir aksiyon çalışması olarak güzel olmuş, güzel anlatmışsınız. Sadece dilbilgisine biraz dikkat etseniz, tekrardan okuyup biraz düzeltseniz çok daha güzel olacak :) Başarılarınızın (ve yazılarınızın) devamını dilerim.


Tamamen katılıyorum.

Galaxie sana söylemem gerereken bir şey var. :) Artık "Merhabalar, öykünüzü okudum ve izninizle -haddim olmayarak- biraz eleştireceğim. Umarım alınmazsınız, burada paylaştığınıza göre eleştirilere açık olduğunuzu farz ediyorum." demenden bıktım. :( Senin o cümlenden sonra bize söz kalmıyor lütfen artık seyirci kal. :) Bizimde yorum yapma hakkımız var ve senin yüzünden  yorum yapmak içimden gelmiyor yorumlanmamış bir konu görsem de "Galaxie yazıyordur." diyorum artık.

(Tabi ki dediklerim şakadan ibaret. Senin gibi değerli bir üyemiz varken yorum yapmasak ta olur.)

29
Tartışma Platformu / Ynt: Tasvir Gücü Yüksek Yazarlar
« : 18 Ekim 2012, 18:58:28 »
Tartışmaya katılamasam da çok faydalı bir konu olacağına eminim. :) Tebrikler, çok yararlı bir konu.

30
Kurgu İskelesi / Ynt: Ceza
« : 18 Ekim 2012, 18:36:53 »
Bence mutlu son kadar mutsuz sonda gerekli. :D

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 11