Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - -Kötü karakteR-

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 10
16
Kudret - Ann Leckie 8)

İlk kitaptan kaldığımız yerden devam ediyoruz Breq'in serüvenine. Bu sefer editöryel süreçten geçmiş rahat rahat okuyoruz. 100'lere kadar falan geldim bu hasta zamanımda çikolata gibi gidiyor amaa

Spoiler: Göster
Adalet'in sonunda biliyoruz ki Breq'e komuta edilmesi için bir Merhamet verildi. Kitap o Merhamet'le devam ediyor. Sorun ne derseniz kitabın adı Kudret şu ana kadar bir Kudret'le uzaktan bakışmak dışında hiç karşılaşmadık sadece adı geçiyor. Kitabın adı Kudret olduğundan bir Kudret gemisinin önemli rolü olmasını isterdim - gerçi daha erken şimdilik selamlaştığımız Kudret'le ilgili umudum var hala. Başka Kudret'e de hayır demeyiz tabii.

Eklemeden edemeyeceğim yeni teğmenle alakalı olarak Anaander'ın kurduğu tezgaha bayıldım. Eee Breq, Anaander bu hiç kontrolü tamamen bırakır mı herhangi birşeyden >:D


17
Duyurular / Ynt: Kayıp Rıhtım Kitap Ayraçları
« : 24 Kasım 2016, 20:05:50 »
Yine Hazal abla ve yine güzel fikirler *-*
Ben de bir şeyler söylemem gerekirse ayracın boyunun fazla uzun olmaması gerektiğini düşünüyorum yani her kitabın -sözlük boyutunda da değil tabii. Örnek verecek olursam Diskdünya serisinin ayraçlarının uzunluğunun -ya da kısalığının :D - çok ideal olduğunu düşünüyorum.
Onun dışında Guy Fawkes'un söylediği siyah üstüne mavi font olması fikrine katılıyorum.

18
Dün yorgunluktan yazamadım bugün rapor veriyorum :D

Gün epey maceralı başladı. Ucu ucuna yetişmeyi planladıktan sonra metronun Ayrılık Çeşmesi'nde rötar yapması üzerine beş dakikadan az bir süreyle Kayıp Rıhtım ahalisini kaçırdım. Bir saat sonraki vapura bindikten sonra haliyle bir saat sonra fuara varabildim. Orada da Hazal ablayla telefonlaşıp söylediği standı bulayım derken kendimi köşe kapmacanın içinde bulunca talihsiz bir güne başladığım belli olmuştu. Bir süre sonra site halkıyla buluşmayı başarınca Pegasus standına gittik ben hala nefes nefeseyim orada Gece Nöbeti %40 indirimde lafını duyunca kedi görmüş köpek gibi enerji geliyor :D Ama mutlu sona kavuşamıyoruz çünkü Gece Nöbeti stoğu bitmiş o.o Ondan sonra elimde artan kitaplarla her Pegasus standının yakınından geçtiğimizde yanaşıp Gece Nöbeti sormayı kendime görev ediniyorum lakin zamanın azizliğine uğramışım :inca Böylece fuardan hem Gece Nöbeti hem de Agatha Christie kitabı eksik olarak biraz buruk bir kalple -ama o kadar da değil canım tamam yalan söylemiyorum :D

-Canavarın Çağrısı
-Fantastik Işık
-Kurma Kız
-Sürgün Gezegeni
-Şehir ve Şehir
-Pazartesi Cumartesiden Başlar
-Kudret
-Dune

Şimdi söyler misiniz bu ganimetler varken ve çoğunu yıl içinde okuyamayacakken nasıl kalbim -iki kitap için- buruk olsun??? Üstelik Dinerle birlikte dolaşırken :hug

Edit: Bu arada rozetleri o kadar beğendim ki rozet görmemiş gibi her gün bir başkasını takıyorum ;D
Ve başka bir husus - günün fuardan fazlasını yolda geçirdim ama yine olsa yine giderim 8)

19
Radyo Kulesi / Ynt: Ryuk'un Radyosu - Çarşamba 21.00
« : 12 Kasım 2016, 23:19:21 »
Eyvahlar olsun sınava çalışacağım diye Çarşamba günkü yayını kaçırmışım yeni fark ediyorum :fringa Yayın kaydı paylaşabilirmisiniz mümkünse??

Bu hafta yayın olursa kaçırmam ama o akşam ders çalışmam gerekmiyor. Umarım yayın olur :hihi

20
Oley oley oley! Adalet'i de bir hafta önce falan bitirdim zaten çok iyi oldu bu sıcağı sıcağına okurum. :hihi

21
Liman Kütüphanesi / Ynt: Kitap Listesi
« : 12 Kasım 2016, 13:51:08 »
Benim liste de şöyle bazıları internetten bazıları fuardan karışık;

*Kurma Kız
*Canavarın Çağrısı
*Dune
*Sürgün Gezegeni
*Pazartesi Cumartesiden Başlar
*Un Lun Dun ya da Şehir ve Şehir fuarda görünce karar vereceğim
*Gece Nöbeti
*Firefight
*Diskdünya 2
*Haruki Murakami kitabı
*Agatha Christie kitabı
*Feminist Edebiyat Eleştirisi
*Kudret(çıkar umarım *-*)
*Hırsızlar Cumhuriyeti



22
Diğer Fantastik Eserler / Ynt: Yaşam Taşı: Kralsız Ülke
« : 07 Kasım 2016, 19:48:24 »
Vay canına bir yerli fantazya! Gördüğüm zaman cüzdanım ağlamaya başlamazsa almak isterim :) Bu arada bir kapak resmi koysan daha şık bir tanıtım olurdu bence.

23
Ben de yayına katılacağım fuar listemi bulamasam da :( O yüzden üşenmeden yeni fuar listesi yapmaya koyuldum şuan :D

24
Ben de gelirim tabii sınavlarımın çoğu 20sinden önce bitiyor *-*

25
Çok geçmiş olsun ya haftaya kadar çabucak iyileşirsin umarım. Boğaz ağrısı bile feci bişey bademcik virüslenmesini(yeni kelime icat ettim sanırım) düşünemiyorum :fringa

26
Bu kitap daha önce bahsedildiğinde ilgimi çekmişti de zihnimin geri planlarına atıp alma isteğimi törpülemeyi başarmıştım. Ama şimdi hem yazarın bu davranışını görünce hem de incelemeyi okuyunca eminim ki ben bu kitabı alacağım. Hem belki o tuzlu fiyatına rağmen satılırsa Pegasus bu yazarın diğer kitaplarını da basmak ister.

(Şimdi farkettim sanki kitabı ben alınca çok satacakmış ben eksik kaldım diye az satıyormuş gibi konuşmuşum ama anlamışsınızdır beni :D Sadece çorbada benim de tuzum olsun gibi bir durum.)

27
Duyurular / Ynt: Kayıp Rıhtım Rozetleri - Anket
« : 25 Ekim 2016, 13:49:12 »
"Okusaydınız iyiydi" favorim olmakla birlikte iki tane daha ondan sonra hoşuma gidenleri işaretledim acaba hangisi çıkacak?

28
Uzun zamandır bilimkurgu okumamıştım, özlemişim. Bu kitap pek çok açıdan ilk oldu benim için - yani daha kitabı bitirmedim yarılamak üzereyim de dayanamadım yorum yazayım diye geldim buraya.

Her ne kadar bazı kavramları kafada canlandırmak zor olsa da -bağılı anlayabildiğimi düşünüyorum artık ama implant gibi şeyler hala kafamda bir yere oturabilmiş değil- bu kitap nasıl yarıda bırakılır! Merak unsuru sürekli okumaya zorlarken. Kitabın editörlük görmemesine bakılırsa vizelerim de yakınken bu kitabı böyle istekle okuyabileceğimi düşünmüyordum biraz da o yüzden bu aralar başlamıştım ama çeviri o kadar harika ki. (Düşüncelerim yazım yanlışlarına kaydı şuan)

Hazal'ın bahsettiği fikri de yavaş yavaş anlayabiliyor muyum bilmiyorum - ya bu kitap için ayrı konuşma başlığı açılmalı bence Spoiler içerir diye uyaran :D

Şimdilik benden bu kadar. Kitabı bitirince de editlerim yine.

29
Örnek 4'teki yelkenli de mavi olsa daha iyi olmaz mıydı?

30
Merak etmeme rağmen daha okuyamadığım kitap: Silo. Geçen fuarda öneriler üzerine almıştım ama okumaya fırsat olmadı. Benden önce annem okudu beğendi o sayede Vardiya'yı da aldım o da bekliyor rafta Silo'yu okuyayım ki sırası gelsin.
Tek kitap yazma zorunluluğumuz yok değil mi :D Üç Cisim Problemi de benzer şekilde hala okunmadı biraz ağır olduğunu düşündüğümden de yaza kadar bekletmiştim onu ama yaz geçti elime alabilmiş değilim.

Başlayıp devamını okumadığım kitap: Bir kitabı okumaya başladığımda eğer kitabı beğenmişsem uzun zamana yayarak da olsa onu bitiririm bitirmeden önce başka kitaba başlamam pek. Ola ki bir kitaba başlayıp devamını getirmemişsem beğenmemişimdir bir daha geri dönüş yapmam çok zor olur.

Devam kitaplarını okumayı devamlı ertelediğim seri: Yıllar önce -iki üç yıl falan oldu- okumakta olduğum Ullyses Moore serisi. İlk 10 kitabını sorunsuz okudum, 11. kitabı ve 12. kitabı da(kitapların adını hatırlayamıyorum :P ) kütüphanemde ama 11.de kaldım bir türlü elim gitmiyor ona.

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 10