Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Ejderfelaketi

Sayfa: 1 2 3 [4] 5 6 ... 24
46
Dipsiz Konak / Ynt: Melekler ve Şeytanlar
« : 15 Ağustos 2013, 20:40:39 »
Çok güzel bir projeymiş, ben de sizinle beraber hoş vakit geçireceğim bu oynu oynamak isterim. Oyuncu arayan bir masa var hemen koşarak kaydolayım. 3'üncünüz olmaya adayım.

47
Unutulmuş Diyarlar / Ynt: Unutulmuş Diyarlar Okuma Rehberi
« : 15 Ağustos 2013, 20:28:30 »
memreturan, bugün laikanın yerini ziyaret etme fırsatı buldum. Ork Kralı kitabı da sürüsüne bereket rafında doluydu. Eğer İstanbul'daysan Laika'nın Cağaloğlu'ndaki yerine gidip temin etmeni öneririm. eğer gidersen de öbür kitapları da tamamlamaya çalış, laikanın kendi yerinde güzel indirimler oluyor.

48
Unutulmuş Diyarlar / Ynt: Unutulmuş Diyarlar Okuma Rehberi
« : 13 Ağustos 2013, 21:39:39 »
memreturan, hiçbir sorun yaşamazsın, istediğin kitabı okuyabilirsin. Ama sana tavsiyem o Avcının Kılıçları serisinde geçen ork-cüce savaşıyla ilgili bilgilerin tazeyken Ork Kralı yakın bir zamanda okuyup savaşı sonlandırmandır. 

49
Unutulmuş Diyarlar / Ynt: Unutulmuş Diyarlar Okuma Rehberi
« : 13 Ağustos 2013, 21:09:25 »
 RA Salvatore Unutulmuş Diyarlar'da yazmaya 4. kitap Kristal Parçası ile başladı. Sonra Gümüş Damarlar ve Buçukluğun Mücevheri ile ilk serisini tamamladı. Okuyucular Drizzt'i çok sevip hikayesini öğrenmek isteyince RA Salvatore Kara Elf serisini yazdı. Yani 3. kitaptan 4. kitaba geçerken tam bağlanma olmuyor. Zaten arada zaman farkı da var. Göç 1340 DR'de geçerken Kristal Parçası 1351 DR'de geçiyor yani arada kayıp yıllar var.

 Yani yaşadığın bu sorun RA Salvatore'un kronolojik yazmamasından kaynaklanmaktadır. Yayın evleriyle alakası yok. Zaten piyasada Kara Elf serisinin Arka Bahçe basıkı ile Buzyeli Vadisi serisinin Laika baskısını bulabilirsin. Tabi ki tek fark basım yılları ile kapak resmi.

50
Unutulmuş Diyarlar / Ynt: Unutulmuş Diyarlar Okuma Rehberi
« : 12 Ağustos 2013, 22:11:23 »
 Hayır sorun olmaz, Artemis ve Cadderly'nin macerası var o kitapta. Drizztle ilgili hiçbir olay yok. Kitap, sadece Drizzt efsanesinde geçen Crenshibon'un akıbetini anlatıyor.

 Ne demek Lordmuti, Unutulmuş Diyarlar için bir şeyler yapmayı okuduğum onca kitap için kendime vazife bilirim, yardımcı olabildiğime sevindim.

51
Unutulmuş Diyarlar / Ynt: The Sundering(Ayrılma)
« : 03 Temmuz 2013, 16:40:32 »


Güzel bir resim. RA Salvatore, kendi sitesinde Sundering ile ilgili bu resmi ve Drizzt aracılığıyla bilgi paylaşmış. Daha öncede Sundering kapsamında çıkacak "The Companions" kitabının sample chapter yani başlangıç bölümünü yayınlamıştı. Drizzt'in sözlerini görüp belki çevirip bizimle de paylaşan olursa diye;
http://rasalvatore.com/article.aspx?siteNews=241  

52
Unutulmuş Diyarlar / Ynt: Buzyeli Vadisi
« : 03 Temmuz 2013, 16:17:00 »
Bütün sözcülerin isimleri bilinmiyor bilinenleri yazayım.

1356 DR'de On Kasaba Sözcüleri
Bryn Shander - Cassius
Yalnızorman - Regis
Caer-Konig - Dorim Lugar
Caer-Dineval - Jensin Brent
Termalaine - Agorwal
Targos - Kemp
Doğu Limanı - Glensather
Dougan Koyuğu - Bilinmıyor
Good Mead -  Bilinmıyor
Bremen -  Bilinmıyor

Akar Kessel savaşlarından sonra On Kasaba Sözcüleri(Bazı kasabalar az nufus ve yıkımdan dolayı birleşti)
Bryn Shander - Cassius
Yalnızorman - Muldoon
Caer-Dineval - Jensin Brent
Termalaine - Agorwal
Targos - Kemp
Doğu Limanı - Bilinmiyor
Dougan Koyuğu - Bilinmiyor
Good Mead -Bilinmiyor

On Kasaba hakkında 4. nesilde hiçbir bilgi içermemesi bu yörenin büyüvebasından sonra ıssızlaştığını düşünüyorum. Ancak Kelvin Yığını bazı battlehammerlarla hala yaşamakta.

53
Yayınevleri Soru Hattı / Ynt: Laika Yayınları Soru Hattı
« : 10 Haziran 2013, 22:58:43 »
Kışgörmez Serisi'nin son kitabı olan "The Last Threshold" kitabını ne zaman çıkartacağınızı söyleyebilir misiniz; ve Ağustos ayında yurt dışında yayımlanmaya başlayacak olan "Sundering" serisini Türkçeye kazandırmayı düşünüyor musunuz?

54
Tartışma Platformu / Ynt: Fantastik Ve Bilim Kurgu
« : 08 Haziran 2013, 00:24:22 »
 Bana karşı kötü izlenimler yaratılmasını istemem ama yaşadığım olaylar ve çevrem yüzünden bir teklonoji ve aşırı bilimin karşıtıyım. Hayatımızı değiştiren ve şüphesiz hayatımızda egemen güç haline gelen modern teklonojiden soğumuş durumdayım. İster gelecekteki nükleer savaş, uzaylı istilası, klonlar, robotlar veya daha az uçuk olan şeyleri(mesela uçan araba) hep tiksintiyle karşılamışımdır. Ve teklonojik hayatımızdan kurtulmak için kitap okuyorum ve orada da teklonoji ile karşılaşmak istemiyorum. Bu yüzden koyu bir Fantastikçiyimdir. :)

Senin Modern Klasik ayrımına gelince. Anladığım kadarıyla ben Klasikçi oluyorum. Bazıları klasik fanteziyi bir şekilde JRR'ye indirgeseler de (yok ondan çalmuş, bundan esinlenmiş) ben hepsinin farklı bir tadı olduğunu düşünüyorum. Yukardaki örnek gibi bir karakterin uçan bir arabaya binmesindense bir Grifon'un üstünde göklerde görmeyi daha çok isterim.

 Bu arada Bilim Kurgu'da güzel olabilir ama ben dediğim gibi bıkkınlıktan uzak duruyorum. Modern Fantastiği ise ufak hayalperestlerin ürünü olduğunu düşünüyorum.

55
Unutulmuş Diyarlar / Ynt: Yıldızsız Gece
« : 06 Haziran 2013, 00:05:15 »
9. Kitap Karanlığın Kuşatması'ndan sonra Entreri-Drizzt ilişkileri sönükleşiyor. Var mı derseniz var hatta Entreri'nin hayatını bize anlatan ayrı bir seri bile yazıyor üstat.

 Bırakma işine gelince bana saçma geldi. Sıkıldıysan biraz mola ver sonra gene başlarsın ama Yıldızsız Gece, Karanlığın Kuşatması heyecanlı bölümlerdir ben okumaya devam etmeni öneririm. 

56
Unutulmuş Diyarlar / Ynt: Unutulmuş Diyarlar Okuma Rehberi
« : 31 Mayıs 2013, 18:40:36 »
Öncelikle sizin kısa sürede(Drizzt Efsanesi'nde) karşılaşacağınız bir eksiklik yok Drizzt sersinde. Türkiye'de Unutulmuş Diyarlar'daki tek önem verilen isim RA Salvatore'dur ve hele onun Drizzt kitapları Türkçeye çevrilmektedir. Drizzt'in çevrilmemiş bir Tymora'nın Taşı serisi ile(Bu serinin oğul Salvatore ile beraber yazıldığından pek güzel olmadığını acemi bir eser olduğunu söylüyorlar) RA Salvatore'un geçen Mart ayında çıkardığı Last Threshold (bu kitabı yakın zamanda çevireceklerini umuyorum) ve RA Salvatore'un Dragon dergisinde çıkardığı hikayelerini topladığı Collected Stories: Legendary of Drizzt (hikayeler şeklinde olduğunda çevirmezler büyük ihtimal.) var.

 http://forgottenrealms.wikia.com/wiki/List_of_novels_by_author Bu linkten UD adına çıkmış bütün kitapları görebilir ve Türkçeye çevrilenleri çıkardıktan sonra çok fazla eksik kitap olduğunu görebilirsin ne yazık ki.
 

57
Ryld çaktırmadan Unutulmuş Diyarlar'a lafını demişsin :)

 Unutulmuş Diyarlar'a başla zaten sonunu göremeden ömrün biter.

58
Oyunlar / Ynt: Neverwinter oynayanları görelim.
« : 03 Mayıs 2013, 23:05:21 »
Hevesinizi kırmak istemem ama oyunda karakter açarken izin verdiği ırklar arasında drow yok. Elf bir bütün olarak var. Ve çok yüksek bir meblağ ile satın alınan Founder paketlerinde ama drow ranger var. Aynen Drizzt gibi olabiliyorsunuz parayı basarsanız. Panter yoldaş, büyülü bir binek ve daha bir çok eşya ve yetenek ile. Ama half-orc ve half-elf'i ücretsiz seçebilirsiniz.

59
Oyunlar / Ynt: Neverwinter oynayanları görelim.
« : 03 Mayıs 2013, 22:53:22 »
Peki bekliyorum, başladığında haber ver. Yazın oyun Türkçe'ye çevirelecek diye bir yazı gördüm. http://frpnet.net/haberler/neverwinter-online-turkce-oluyor buyur sen de bir incele. O zamana kadar FRPNET'in kuracağı klana girmiş olurum seni de alırız. Beraber Neverwinterlarız artık.

60
Oyunlar / Neverwinter oynayanları görelim.
« : 03 Mayıs 2013, 22:41:03 »
 Hepinizin malumudur ki 30 nisanda D&D en yeni bilgisayar oyununu Neverwinter MMORPG'yi çıkardı. Bakalım bizim kayıp rıhtım ailesinde bu oyunu oynayanlar kimler?

Ben Beholder server'ında oynuyorum. BIGKILLER@Okurgezer oynayan arkadaşlarım ekleyin beraber parti kurup dungeonlar yıkalım. Benim karakter great sword fighter, Tiefling'dir.

 Bilgi almak isteyenler için resmi sitesi: http://nw.perfectworld.com/ Haydi kitaplardan ve oyunlardan tanıdığımız Kışgörmez'i; Valindra ve zombilerinden, Ashmedeous ve müritlerinden, fareadam ve Nasher asilerinden temizleyelim.

Sayfa: 1 2 3 [4] 5 6 ... 24