Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - VeRMiNaaRD

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 30
31
Eskikitaplarım sitesinde Asimov'un çoğu kitabı epub haline getirilmiş halde olması lazım. Epub daha az yer kaplar, benim gibi mobilden okuyanlar daha rahat edebilirler (Moon reader). Sonsuzluğun sonu kitabını metroda gide gele okumuştum.

Bir de izlediğiniz güzel bilimkurgu animelerinden tavsiyeler verseniz bilgi ile beraber güzel olur. Legend of galactic heroes ile alakalı çok güzel yorumlar duydum, bilgisayarıma da indirdim ama çizimler ve gaiden serilerinin altyazı çalışmasının yavaşlığı nedeniyle seriyi beklemeye almıştım.

Cowboy Bebop güzel bir bilimkurgu animesidir, tavsiye ederim.

32
İlk pokemona pikacu alcam diye 20dk bekleyip yürüdüm ve gele gele 11lik pikacu geldi. Onun üzerine 50 tane pikacu yakaladım:)

33
594lük Eevee'yi evolve edecem diye yanlışlıkla transfere tıklamamı mı yoksa 2kere gelen 830 ve 832lik Jynx'i topsuzluktan alamayıp sonra 21liğini yakalamayı mı desem? Yoksa gece 14 tane gymi elegeçirip öğleye kadar 9unun bende kalmasına rağmen shopa gidip coin alınacağını bilmediğimi mi desem? Ha birde 20den fazla topu tek pokemona harcayıp sonunda duman olup kaçması var!

34
Diskdünya serisinin birincisi olmadan, 2 ve 3. kitaplarını alabilme şansım var mı???

Malesef, setleri bölmüyorum.

Gormenghast, diskdünya, hawkmoon serileri ve Anubis kapıları da satıldı. Kalanlar güncel...

35
Satılan setler ilandan çıkarıldı, kalanlar için güncel...

36
Ankara'da bu işi yapacak en iyi iki yer:
Karanfil metrosu çıkışındaki Galeri Ekin
Karanfil ve Yüksel'in kesiştiği yerdeki Gür Ozalit

Gür biraz pahalı olduğundan Galeri Ekin'i daha çok öneririm. Öğrenciyken grafik tasarımla uğraşıyordum. Bastıracağım şeyleri oradan daha uyguna bastırıyordum. Sağolsunlar sonradan bana reklam karşılığı sponsor da olmuşlardı.

37
Ölüm Kapısı Serisi
Diskdünya Serisi İlk 3 Kitap
Wool Serisi
Gormenghast Serisi
China Mieville Seti
Ölümsüz

Eklenmiştir.

38
Güncel / Ynt: İş ile ilgili bir anketimsi
« : 10 Nisan 2016, 00:00:35 »
Aselsan - Öğle araları yarım saat olup yemekleri çok kötüydü. Mesai saatleri trafik sorunu yaşanmasın diye 7:30 - 16:30 olduğundan daha horozlar ötmeden, kargalar gak demeden uyanıyorduk! Evet akşam erken çıkıyorsun ama sabah erken kalkmak zorunda olduğundan yine erken yatmak zorunda kalıyorsun. iPhone gibi internete bağlanan bir iletişim cihazını içeri sokmak serbest olduğu halde sadece kitap okuyabildiğim Kindle yasak. O kısacık öğle arasında kitap okurken sayfa geçiş esnasında tesis havaya uçuyor sanırım!

39
Televizyon / Ynt: The Walking Dead
« : 06 Nisan 2016, 20:07:20 »
Alıntı yapılan: VeRMiNaaRD
Spoiler: Göster

Ezekiel'in adamları onlar. İyi bir grup bunlarla araları iyi olacak. Ezekiel krallık kurmuş kendine yanında yoldaş olarak da kaplanı var. Kaplanı nasıl oynatacaklarsa artık:)

Spoiler: Göster


Kaplan demek haha bayağı muhteşem olacak o zaman. Eğer The Revenant'da ayının yaptığını burada kaplana yaptırırlarsa efsane olabilir.


Bir de sabırsızlandım ve çizgi romanı ilk vakitte okumaya karar verdim. Kavram karmaşası filan yaşamamak için direkt İngilizcesinden okuyacağım. Şöyle bir sayfa buldum. En son 128. Sayı yer alıyor. Sanırım tamamı şimdilik bu kadar. Bir de özel bölümler varmış tabii. Bunları da seriyi komple bitirdikten sonra mı okuyayım yoksa belirli bir zamanı var mı? Bir de elinizde daha kapsamlı, kullanışlı bir kaynak varsa paylaşırsanız çok memnun olurum. Kısacası, bu acemiyi şöyle bir hızlıca bilgilendirin.

En son kaçıncısı yayınlandı net hatırlamıyorum ama 140 küsür olmuştu. Ben torrentten indirip okuyorum. Güncel devam ettiğim için özelleri de çıktıkça okuyorum.

40
Televizyon / Ynt: The Walking Dead
« : 06 Nisan 2016, 08:20:49 »
Evet, seyirciye çok acımasız davrandılar. Kim gitti desek her türlü kendimizce haklı çıkıyoruz. Bu sebepten bırakalım diğer taraflarda gerçekleşenleri, sonradan olacakları, bir türlü şu uğursuz ölümden kurtulamadık. Hayal gücümüzü körelttiler.

Spoiler: Göster


Ama ille de bir cevap vereceksem bence de Eugene'i çok şahane harcadılar. Zaten bölümde bir onla duygusal iletişime geçtik.


O değil asıl merak ettiğim Carol ve Morgan artistik iki tiple karşılaştı ve belli ki pek ekşınlardı. Okuyanlar bilir. Kimdi onlar, bir gizemleri filan var mı?


Spoiler: Göster
 Ezekiel'in adamları onlar. İyi bir grup bunlarla araları iyi olacak. Ezekiel krallık kurmuş kendine yanında yoldaş olarak da kaplanı var. Kaplanı nasıl oynatacaklarsa artık:)

41
Televizyon / Ynt: The Walking Dead
« : 05 Nisan 2016, 18:03:19 »
"Arkası Yarın" mantığı kaldı mı hala dedirtti bana. İlk 45 dakikası sıkıcı, son 15 dakikası güzeldi. Negan efsane olmuş (diziye yeniden heyecan katar, çok da seveni olur) ancak onun dışında son derece yavan ve seyirciye saygı duymayan bir şekilde bitirdiler sezon finalini.

Spoiler: Göster
 Glenn'in ölmesi doğal sonuç, eğer orijinale bağlı kalacaklarsa. Yok illaki bir sürpriz kasacağız diyorlarsa ki diyorlar genelde, benim tahminim Abraham. Onun ölüm şeklini başka bir yan karaktere uygulamışlardı. Glenn'inkini de Abraham'a uygulayabilirler bence.



Spoiler: Göster
 Gözünden oku yiyen doktor değil Abraham normalde ama yapımcıların işi belli olmuyor dediğiniz gibi. Vali de Rick'in kolunu kesecekti kesmedi belki Negan keser. Daryl normalde çizgiromanlarda hiç yok o da ölebilir. Eugene gitti büyük ihtimalle...

42
Televizyon / Ynt: The Walking Dead
« : 05 Nisan 2016, 08:22:56 »
Söyleyin bakalım kimin kafası havaya uçtu?

Spoiler: Göster


Bu sezonda beklentilerimin altında olsa da yine de hiç fena değildi. Son bölümde malum Negan’ın girmesiyle tam aksiyon beklesem de fena yanıltıp gerilimle karşılık verdi dizi.

Şimdi kim öldü, esas soru bu. Aşağıda eşleşme yaptım. Eğer Negan bunlardan birini öldürürse diğeri ayağa kalkıp ortalığı bulandıracağı için bu seçenek mümkün olmayacak. Yani demek ki çokta sevilen biri ölmemiş.

Rick – Carl
Glenn – Maggie
Sasha – Abraham
Michonne – Rick
Daryl – Ana ekip

Tahminime göre bunlardan biri ölmüş olamaz. Geriye Rosita, Eugene ve Aaron kalıyor. Üçü de pek güçlü değiller. Hatta Negan da ilk vuruşu yaptıktan sonra seçilmişin dayanıklılığına bayağı şaşırıyor. Bence bu üçünden biri gitti.

Bir de şöyle bir teorim var. Dizide kimin öldüğünü göstermediler ve belki de bu aslında ölen kişinin henüz belli olmadığındandır. İzleyicilerden gelen genel tepkilere göre de ölen kişi belirlenebilir. Nitekim tam olarak kitaba göre gitmiyorlar ve gidecek halleri de yok. Evet, bence ölen kişiye izleyicilerden gelen yorumlarla birlikte oluşacak süreç dâhilinde karar verecekler.


Spoiler: Göster
 Çizgiromana göre Glen ama Eugene ölmüştür. Hem sevilmiyor hem de merminin tarifini verdi bir işe yaramaz.

43
Unutulmuş Diyarlar ve Ejderha Mızrağı Serisi tüm kitapları satılmıştır. Kalanlar için ilan günceldir.

44
Enteresan bir oyunmuş.

Birçoğunuz benim "geek" olduğumu biliyorsunuz. Çok küçük yaştan beri bu dünyanın içindeyim ancak artık sıkıldığımı söylemeden edemeyeceğim. Filmler konusunda bir şikayetim yok henüz ama diziler gerçekten baydı. Yılda 1 2 film çıkmasının bir zararı olmuyor oturur izleriz ancak zibilyon tane dizi çıktı piyasaya. İşin kötü yanı birkaçını izleyelim yeter deme şansı da yok crossover bölümler sağolsun birini izliyorsan öbürünü de izleyeceksin! DC'nin Arrow, Flash, Constantine, SuperGirl, LoT birlikteliği derken Marvel da Defenders ekibi için Daredevil, Jesica Jones, Ironfist, Punisher vs birlikteliğine geçmesi iyice gıcık etti beni. Hani güzel yapsalar birşey demeyecem ama kötü oluyor izlemeyelim diyorsun ama güzel olanında öbürüne bağlantı yapıyor diye izlemek zorunda kalıyorsun. Bir geek olarak bu durum sevindirmesi gerekirken, çizgiromanlardan tanıyıp sevdiğimiz karakterlerin artık ele ayağa düşmesi beni üzüyor. Eskiden beri ara ara maraton yaptığım Star Wars mesela kimse bilmezken 7. Film çıkışında Bim'in aktüelci teyzelerine, bebebeliğin diline sakız oldu. Zaten işten güçten birşeyler okuyup izlemeye vakit yok bu kadar dizi içinden eleme yapamayıp hepsini izlemek zorunda gibi hissetmem de iyice kafamı yoruyor.
Marvel yine özene bezene yapıyor ama DC çok ergence ve çok amatörce yapıyor sanki!

45
Bende beğenmiyorum.

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 30