Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - RedElf

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 8
16
Tartışma Platformu / Ynt: Yazar ve Rengi
« : 05 Kasım 2016, 21:37:03 »
Tolkien balçık yeşili, Isaac Asimov gökyüzü mavisi.

17
Tartışma Platformu / Ynt: Dünden bugüne benim EN;...?
« : 16 Ekim 2016, 19:51:24 »
Sevdiğim kitap : Maymunlar Gezegeni; Beni en çok düşündüren kitap olmuştu. Ayrıca ilk defa bir kitabı okurken ağzım açık kaldı.

-Sevmediğim kitap : Dönüşüm; Yıllar önce okumuştum ama hala çok kötü olduğunu hatırlıyorum. Bir sonu bile yoktu kitabın!

-Beğendiğim yazar : Kurt Vonnegut-Umberto Eco.

-Beğenmediğim Yazar :Tolkien; Saygım var, ama dilini sevmiyorum. Lütfen yüzüme vurmayın!

-Sevmediğiniz yayınevi : Pegasus.

-Beğendiğiniz yayınevi : İthaki ve Can Yayınları.

-Sevdiğim film : Çok fazla var. Ama aralarından birini seçeyim o zaman, Marslı.

-Sevmediğim film : Kralin Kilici: Final Fantasy XV.

-Bayıldığım oyun : Ori And The Blind Forest; Görselliğine aşık olduğum, soundtrack albümü ile kendimden geçtiğim ve hafif zorluğu ile sinirlendiğim hikayesi çok iyi olan mükemmel bir oyun.

-Sevmediğim oyun : League of Legends.

-Sevdiğim şarkı : Bu son zamanlarda Athena'nın Ses Etme şarkısı inanılmaz hoşuma gidiyor. Ama genel olarak Nuclear favorim.
 
-Sevmediğim müzisyen : Nerdeyse bütün Türk pop sanatçıları. Örnek olarak, Hande Yener, Demet Akalın, Sinan Akçıl, İrem Derici, Ece Seçkin...

-Beğendiğim dizi/TV programı : Mr Robot; Beyin yakan bir dizi, başlamayın.

-Sevdiğim çizgi film/anime : Death Note.

Favori oyuncum: Robert Downey Jr.; Bütün rollerinin hakkını veren çok değerli bir oyuncu.

18
Televizyon / Ynt: Türk Dizileri Hakkında Bir Eleştiri
« : 19 Eylül 2016, 21:44:01 »
Konu ile ilgili genel görüşümü anlattığım yazım. Başlangıç noktası farklı da olsa sonuçta anlatmak istediğim, tam da burada sözü edilen şey:


Hoş bir yazı olmuş, beğendim.

19
Eğlence & Mizah / Ynt: İtiraflar
« : 17 Eylül 2016, 23:13:59 »
Az önce Türkiye'nin geleceği hakkında gerçekten inanılmaz inandırıcı bir yazı okudum ve bahsettiği şey 2-3 gün içerisinde gerçekleşirse gerçekten çok çok korkacağımı itiraf ediyorum.

20
Kocaeli Kitap Fuarı'nda bir sahaf görmüştüm, Kabalcı'nın bastığı Dune serisinin ilk kitabını 60 tl'ye satıyordu. Bırakın İthaki'nin seriyi yeniden basmasını, hala Kabalcı'nın bastıklarını D&R'da bulabiliyorsunuz :D 10-15 tl eklersin en fazla, bir usülü vardır çünkü. Ama bu kadar da değil be abicim!  Hatta bir bilimkurgu kitabını 110 tl'ye satıyordu, eserin ismini unuttum. Zaten olay kitabın isminde değil, bir kitabın 110 tl'ye satılmasında!

21
Eğlence & Mizah / Ynt: İtiraflar
« : 13 Eylül 2016, 18:56:55 »
İtiraf ediyorum, hayatım boyunca felsefeyi bilimden, bilimkurguyu diğer kurgu türlerinden, Dc Comics'i Marvel Comics'den ve Star Trek'i Star Wars'dan üstün gördüm. Galiba görmeye de devam edeceğim.


22
Eğlence & Mizah / Ynt: Bugün Ben Şunu Öğrendim:
« : 13 Eylül 2016, 18:33:27 »
Dostoyevski'nin beni oldukça düşündüren bir sözünü öğrendim;
"Herkesi öldürüyoruz, sevgili dostum, kimini kurşunlarla, kimini sözlerle, kimini yaptıklarımızla, ve kimini de şimdiye kadar yapmadıklarımızla"


23
Tartışma Platformu / Ynt: E-kitap Ve Normal Kitap
« : 13 Eylül 2016, 10:56:05 »
Artık çoğu yayınevi yeni kitaplarını e-book olarak çıkartmalı. Yaklaşık 8 ay önce Amazon Kindle alabileceğimi söylemiştim ama sonradan ister istemez kitaba para vermek yerine pdf olarak okuyabileceğim aklıma gelmişti. Bu maddi açıdan  iyi bir şey ama korsan kitaptan farkı yok! O yüzden almaktan vazgeçmiştim. Ama dediğim gibi, artık her yeni kitap aynı zamanda e-book olarakta satılsa daha sağlıklı olabilir. Yayınevlerinin bundan kaybedecek bir şeyi olmaz diye düşünüyorum. Bu arada geçen süre içerisinde e-book fikrine iyice alıştığımı söyleyebilirim. Düşünsenize Mahşer'i her yere götürüp okumanın çok çok zor ama sanal olarak otobüste bile okuyabiliyorsunuz! Kitabı hissetmek bambaşka bir duygu ama benim gibi takıntılıysanız ev haricinde kitap okumaktan ziyade kitabı dış güçlerden korumaya çalışıyorsunuz ve bu oldukça zor :D

24
Güncel / kitapyurdu.com
« : 11 Eylül 2016, 12:28:02 »
Kitapyurdu sitesinin bir başlığı var mı diye araştırdım, diyecek birkaç lafım vardı. Ama İlknokta dışında bir kitap alışveriş sitesine başlık açılmadığını gördüm. Bu başlığı, site ile ilgili olumlu ve olumsuz düşüncelerimizi veya başımızdan geçen herhangi bir olayı yazmak için açtım.

Kitapyurdu en çok alışveriş yaptığım sitedir. İndirimlerini diğer sitelere göre her zaman daha iyi bulurum. 10 tl üzeri alışverişlerde kargonun 1 tl ve 30 tl üzeri alışverişlerde ise kargonun bedava olması da cezbedici. FAKAT... O paketlemeleri yok mu? :( Eğer 2 kitap alırsanız ve birisi diğerinden büyük veya ince olursa, geçmiş olsun, kitap katlı, buruşmuş veya ezilmiş olarak geliyor. Çünkü kitapları streç film ile sarıyorlar ve sarma işlemini küçük kitaba göre yapıyorlar. Ve aldığınız büyük veya ince kitap, streç film yüzünden epey zarar görüyor.  Ve 1 şey daha. Kitaplar gerçekten bakımsız olabiliyor. Aldığım çizgi romanın ortasında bıçakla yapılmışçasına kocaman bir çizik, aldığım 3 kitaptan birinin kenarlarının rahatsız edici biçimde hasarlı olması ve 1 ay önce sipariş verdiğim Amber Yıllıkları'nın sayfalarının darp edilmiş, kenarlarının soyulmuş ve sayfalarının kahve lekesiymiş gibi sararmış olması da cabası. Kitapyurdu son 4-5 aydır çok bozdu çook. :inca

25
Eğlence & Mizah / Ynt: Bugün Ben Şunu Öğrendim:
« : 09 Eylül 2016, 21:40:52 »
-Çalış, Çalış, Çalış!!
+Para?
-Para yok!

26
Eğlence & Mizah / Ynt: Hayat Felsefeleri
« : 09 Eylül 2016, 15:47:59 »
*İnsan yaşamını kırk yıl incele, on bin yıl incele, daha fazla ne göreceksin?

*İnsanlar birbirlerinin yararı için doğmuştur. Bu nedenle ya öğret ya da tahammül et.

-Marcus Aurelius

27
Oyunlar / Ynt: Müzikleriyle Hatırlanan Oyunlar
« : 05 Eylül 2016, 13:41:12 »
Kesinlikle Ori And The Blind Forest... Muazzam bir soundtrack albümü vardır. Oyun içerisindeyken etkisi 2 kat artar fakat tek başına bile bir başyapıttır.

Dinlemek isteyenler için:

https://www.youtube.com/watch?v=MkzeOmkOUHM

28
Diğer Bilimkurgu Eserleri / Ynt: Marslı - Andy Weir
« : 05 Eylül 2016, 12:52:24 »
Evet, yeni kitabını birkaç ay önce açıklamıştı. Biz de Kayıp RıhtımTM farkıyla haberini yapmıştık hatta  8)

Bazı haberler gözden kaçabiliyor :D

29
Diğer Bilimkurgu Eserleri / Ynt: Marslı - Andy Weir
« : 04 Eylül 2016, 21:54:33 »
Şimdi yazmak aklıma geldi, 1 ay önce sorduğumda Zhek adlı kitaptan vazgeçtiğini söylemişti Andy abimiz. Peki şuan yazdığı kitap nerede mi geçiyor? Cevap:AY! Yine Bilimsel bilim kurgu olacağını ve Marslı'ya benzeyeceğini söyledi. Ay yüzeyinde olan bir şehirden bahsedecekmiş.. Ayrıca 2016 sonlarında bitirmeyi umduğunu, fakat 2017 sonlarında biteceğini söyledi.

30
Sinema / Ynt: The Last Airbender | Son Havabükücü
« : 04 Eylül 2016, 12:05:57 »
!!!!Hort!!!!

Çok büyük bir Avatar hayranıyım. Kurgusuna, karakterlerine ve daha nice şeylerine bayılıyorum. Fakat o hiç yapılmaması gereken filmi yok mu? :( Cast berbat, kurgu berbat ve karakterler orjinaline hiç sadık kalmamış. Filmi sinema salonunda izlemiştim ve herhalde bugüne kadar para verdiğim için pişman olduğum tek filmdir. Tam anlamıyla rezaletti. Ve çok sıkıcıydı.

 Ayrıca The Last Airbender'daki evrenin, çizgi dizisi ve filminden sonra büyümemesi beni çok çok çok çok üzüyor. Sadece birkaç çizgi roman ve Legend Of Korra hariç yeteri kadar genişletilmediğini düşünüyorum.

Ha bu arada Legend Of Korra, iyi bir cast seçimi ve güzel bir yönetmen ile sinemaya aktarılsa hiç fena olmaz mıydı?

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 8