Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - u.aslan

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 7
16
Kurgu İskelesi / Korkunç Bir Tesadüf
« : 07 Kasım 2015, 02:44:08 »
Henry Huxley, elindeki kadehinden derin bir yudum alıp bana doğru yönelmişti.

-   Son derece basit bir durumdan bahsediyorum Hooker, gerçekten çok basit.

Aslına bakarsanız en başından itibaren sesimi çıkarmaya niyetim yoktu, sadece onun heyecanlı anlatımına izin vermekle yetiniyordum.

-   İnsanoğlunun yeniden canlanması fikri öyle sanıldığı gibi yüzeysel ve kâğıt üzerinde kalmış bir konu değil. Tarih boyunca birçok kez yazılıp çizildi ve denendi. Dinliyor musun Hooker?

Evet manasında kafamı sallarken hararetli konuşmasına devam ediyordu.

-   Milattan önce 2000 yıllarında Sümer topraklarında başladı her şey.  Nippur şehrinde cesetleri adeta birer salatalık gibi salamuraya yatırırlardı. Ardından Mısır ve Hititlerde mumyalama fikri ortaya atıldı. Sanılanın aksine ruhani varlıkların diğer dünyada rahat etmesi saçmalığına girmiyorum; öyle olsa hazırlıklar yaşanılan dünyada yapılmazdı değil mi?

Kadehinden bir yudum daha alan Henry aklımdan geçenleri anlamak istercesine yüzüme bakıp duraksadı bir an. Devam etmeden de kendini alamıyordu:

-   Her neyse daha sonra 10. Yüzyıl dolaylarında Avrupa’da başka çalışmalar yapıldı. Hazırladıkları solüsyonlar ile yaşamını yitiren bedenleri kuyularda bekletme fikri kol gezdi bir ara ortalıkta. Ardından ABD sıvı helyumda dondurduğu ölümcül hastaları stoklamaya başladı. Şu sıralar ise kök hücreden yeniden doğuş fikri gündemde. Tabi bu saydıklarımın hepsi başarısız oldu. Ama esas olan nokta ise; insanoğlunun zaten ekstra çaba sarf etmeden kendiliğinden yeniden dönüşü yaşamasıydı.

Henry Huxley’in o an kendinden geçtiğini düşündüm açıkçası. Epey yorgun gözüküyor ve kapıldığı fikri çılgınca savunan siyasetçileri andırıyordu.

-   Yeniden doğanların bir önceki yaşamlarından farkı, sadece değişik bilinç ve bedene sahip olmaları. Organizma zihnine restart atılmış haliyle yeniden dünyaya dönüyor. Sadece farkına varamıyoruz. Hatırlarsan Lock ve Piaget bu konuda görüş ayrılığına düşmüşler. Birisi insanların boş bir zihinle dünyaya geldiklerini iddia ederken diğeri doğuştan bazı donanımlara sahip olunduğunu savunmuştu. Bu görüş ayrılıklarının nedeni ise anlatmış olduğum durumdan kaynaklanıyor. Aslına bakarsan ikisi de düşüncesinde haklı.

Huxley’in konuşmasını yarıda kesme zorunluluğu hissettim o an. “Peki” dedim sakin tavırlarla.

-   Madem bu şekilde düşünüyorsun, söyler misin lütfen dünyaya gelen hiçbir ruh kaybolmuyor mu?
-   Hayır, kaybolmuyor yani ölenler yeniden dünyaya geliyor.
-   Pekiiii. Dünya da nüfus sürekli artış göstermiyor mu?
-   Evet.
-   Çok güzel. Madem ruhlar sürekli dönüşüm halindeler ve dünya nüfusunun sürekli arttığını da kabul ediyorsun, peki bu ortaya çıkan ekstra bedenlere ruh nereden geliyor?

Haklı olduğumu söyleyen arkadaşım devam etti:

-   Haklısın çoğalma durumu mümkün. Yeni bedenler elbette ki artan bir ruh nüfusunu da beraberinde getirmekte. Ama sistem muazzam. Dünya üzerinde belirli bir kota her zaman mevcut. Yalnız durumu insanlarla sınırlandırmak yanlış olur. Mevcut insanların varlığı sürekli arttıkça bu durum dünya üzerindeki diğer canlıların yok olmasına sebep olmakta. Etrafında fark etmişsindir. Bazı türler nedensiz olarak ortadan kayboluyor ve genellikle bu durumun çevre kirliliği, doğaya yapılan müdahaleler, küresel ısınma vs. gibi etkenlerden kaynaklandığı savunulur. Hayır, durum sanıldığı gibi değil. Doğaya mükemmel bir sistem oturtulmuş durumda ve bu durum fark edilmez ise dünya üzerinde bizden başka yaşayan canlı türü kalmayacak. Bu da bizlerin de hazin sonunu getirmiş olacak. Anlıyor musun Hooker?

Henry’nin gerçekten fantastik bir hayal gücüne sahip olduğunu düşünüyordum o an. İnsanlarda olduğu gibi hayvanlarında bir ruha sahip olmasına ve gerektiğinde o ruhun insana geçebilmesine nasıl inanabilir diye hayret ediyordum. O ise kadehinden son yudumunu alıp ayağa kalkmıştı.

Odanın köşesinde duran, daha öncesinden fark etmediğim camdan bir kabinin içine girdi. Meraklı meraklı onu izliyordum, cam kabinin kapısını kapatıp konuşmaya devam etti.

-   Sevgili dostum Hooker. Anlattığım durumu kanıtlamanın tek yolu sanırım benim yeniden dünyaya gelmem olacak. Ve bu konuda şahit olmanın ayrıcalığını da sen yaşayacaksın.
-   Ne yapıyorsun Henry? Çıldırdın mı sen?
-   Hayır dostum. Dünyaya yeniden gelince ilk işim seni bulmak olacak. Şimdilik hoşça kal ve beni merak etme.

Henry’nin iyice zıvanadan çıktığını düşünüp müdahale etmek için yerimden fırladım ancak o kurmuş olduğu garip düzeneği çalıştırmaya başlamıştı bile. Şaşkınlık içerisinde arkadaşımın çıldırışını izliyordum. Camdan yapılmış kabinin içerisinde elektromanyetik dalgalar Henry’nin bedenini hızla sarmalamaya başladı. Vücudunun acı çektiği halinden anlaşılmaktaydı. Kabinden yayılmaya başlayan elektrik akımı o kadar genişlemişti ki artık odanın tavanına doğru hareket ediyordu.

Çok geçmeden yüzündeki deriye kadar her tarafının kabarışını ve ardından cansız bedeninin yere yığılışını izledim. Dostumun gözümün önünde yok olmasına izin vermiştim. Tarif edilemez bir pişmanlık ve şaşkınlık içerisindeydim. Henry'nin böylesine çılgın tavır sergilemesine ilk defa şahit olmuştum.

Ertesi sabah benden daha yakını olmayan arkadaşımı öldürme iddiasıyla emniyet bürosuna götürüldüm. Şükürler olsun ki Henry Huxley olan biteni, tüm çalışmalarını ve düşüncelerini kayıt altına almış. Tuttuğu el yazısı günlüklerden suçsuz olduğum anlaşıldı. Serbest bırakılır bırakılmaz da cenaze defin işlemlerine koyuldum.

Bir sonraki gün arkadaşımı toprağa veriyordum. Cenazesi sessizdi ve az sayıda yakınları mezarlığında onu son yolculuğuna uğurlamaya gelmişti. Yağmur ona son görevi yaparcasına hafiften kendini gösteriyor, küçük bir esinti insanın içini ürpertmeye yetiyordu.

Defin işlemi devam ederken telefonum çalıverdi. Arayan eski bir gazeteci ahbabımdı.

-   Hooker merhaba nasılsın?
-   İyi sayıldığım söylenemez John, Huxley’i kaybettik.
-   Evet duydum duydum, çok üzgünüm cenazeye katılamadım.
-   Evet, hepimiz üzgünüz.
-   Şey Hooker, olanları duydun mu?
-   Ne olmuş bir sorun mu var?
-   Bugün Asya’da bir bebek dünyaya gelmiş ve bebeğin doğar doğmaz çıkardığı ilk ses Hooker olmuş. İşin daha da tuhafı doğuştan konuşmaya çalışan bu bebek Huxley’ den bahsediyormuş. Bu nasıl olur Hooker?

Beynimden vurulmuşa döndüm o an. Aklım almıyordu olanlara. Huxley'in çılgınca söylemleri ve kendi canını feda edecek kadar gözünü karartması bundandı demek. Bilincini kaybetmeden yeniden dünyaya gelebilmesi muazzam birşeydi.

Oraya ulaşmam gerekiyordu ve kendimi toparlar toparlamaz bebeğin doğduğu yere gitmek istedim. Hazırlıklarımı kısa sürede tamamlayıp yola koyuldum.

Huxley’in yeniden dünyaya geldiği yerin oldukça ilkel ve bakımsız bir hali vardı. Çok katlı binaları buralarda görmeniz neredeyse imkânsızdı. Caddeler alabildiğince yorgun ve yaşlı gözüküyordu. Sanki bir kaos yaşanmışçasına etrafta garip bir hava esiyordu. İnsanlar yaşadıkları ortamın memnuniyetsizliğine bürünmüş hayıflanırcasına davranışlara sahipti.

Kargaşalar içerisinde bana verilen adresi arıyordum. Kasabaya vardığımda doğuştan konuşan bebekten ve elimdeki adresten bahsettim insanlara. Ancak anlamlandıramadığım bir öfke ile karşılaşmıştım.
Misafirden bu denli hoşlanmayan başka bir yerleşim yeri yoktur sanırım dünyada. Herkes bana sinirlenmişçesine bakıp yol kenarlarında ucubeymişim gibi beni seyrediyordu. Her şeye rağmen Huxley’in evini bulmam gerektiğini biran bile olsun aklımdan çıkarmadım.

Birkaç azılı genç önüme tükürüp anlamını bilmediğim şeyler söyledi. Kasabanın sokakları arasında dolaşıp adresi araştırırken, bulunduğum yolun giriş ve çıkışını siper almış askerler gibi bekleyen güruhu fark ettiğimde artık her şey çok geçti.

Bağrış çığırışların arasında birkaç el silah sesi duydum. Çok geçmeden ürperen bedenimde sıcak bir ıslaklık fark ettim. O an dengemi sağlayamadan istemsizce olduğum yere uzanıverdim.


***

Henry Huxley’in doğduğu andan itibaren konuşması kasaba tarafından yadırgandı ve bu olağan dışı durum kıyamet alameti olarak kabul gördü. Öfkeli birkaç grup olanlara daha fazla dayanamayıp Huxley ve yeni ebeveynlerinin bulunduğu evi ateşe verdiler. Yangından bebek dâhil kurtulan kimse olmadı.

Kasaba sakinlerinin öfkesi yeni yeni yatışmışken Huxley’in bahsetmiş olduğu Hooker adında bir adamın ortaya çıkması ve bebeği araması etrafın yeniden karışmasına sebebiyet verdi. “Şeytanın çırağı Hooker kasabamızda” söylentisi kısa sürede kulaktan kulağa yayıldı. Çıkan olaylar sonrasına Dr. Hooker Edelman, kimliği belirsiz kişiler tarafından sokak ortasında vurulduktan sonra cesedi ateşe verildi. (Kasım 1999)

 
Uğur Aslan

 

17
Güncel / Ynt: Bayram
« : 29 Ekim 2015, 12:00:11 »
Bayramımız kutlu olsun...

18
Güncel / Ynt: Bayram
« : 24 Eylül 2015, 09:48:56 »
Rıhtım ailesi cümleten iyi bayramlar dilerim, daha nicelerine inşallah...

19
Kurgu İskelesi / Bize Dayanmaz
« : 21 Eylül 2015, 01:30:18 »
O an (kendimi ilk defa karşımda gördüğüm zamandan bahsediyorum) boğazımda düğümlenen bir şey hissettim. Yutkunamayacak kadar kötü olmuştum. İçimde tarif edilemez duygular belirmişti. Biraz acımak, biraz pişmanlık, belki biraz da çaresizlik.

Zayıf ve ufacık bedenim sessizce etrafında olan bitene dikkat kesilmişti. Ne kadar da masum muşum diye düşündüm aniden. Ayakta durup ellerimi ceplerime sokmuş, herşeyden habersiz yaşça büyüklerin konuşmalarını dinliyorum. Ve o küçük bedenim, yıllar sonraki halini fark etmeden öylece karşımda duruyordu.
 
Sıska, bakımsız, bi çare bir vücut sanki karşımdaki. O an çocukluğuma sarılmak geçiyor içimden.

Çok geçmeden kendini ispatlama çabasına giren bir ergenin amaçsız tokatı çocukluğumun masum yüzünde patlayıveriyor.

Müdahale etmemem gerektiğini gayet iyi biliyorum. Zamanda yolculuk konusunda epey eğitim almıştım. Fark edilemeyen bir hata belki tümden yok olmama bile neden olabilirdi. Ancak kimi dürtüler bazen her şeyi bastırıveriyor.

On yaşındaki halimin karşılık vermeden masum bakışlarla olduğu yerde durması fitili ateşledi. Üstüne üstlük sessizlikten faydalanıp daha ileriye götürmek isteyen ergen, tümden sinirlerimi zıplatıverdi. Koşar adımlarla yanlarına yaklaşıp okkalı tokatı savurmam ile ergenin toprak zemine yapışması saniyenin yarısı kadar sürede gerçekleşti. Beş parmağımın tüm izleri parlak suratında aniden ortaya çıkmıştı. Genç yere yapışmış vaziyette, bacaklarını karnına doğru çekmiş, bir eliyle de kızaran suratını tutuyordu.

“ Bir daha…” dedim.

“Eğer bir daha bu çocuğa dokunursan o ellerini kökünden sökerim”

Bırakın ergeni, olup biteni anlamaya çalışan yan tarafta oturan gençler dahi hiddetimden çekinmişti. Onlara doğru bakmam ile kafalarını başka tarafa çevirmeleri bir oldu.

Evet… Her neyse işte, yolculuk kartımın ilk günden iptal edilmesindeki temel neden bundan ibaret. O nedenle siz siz olun sakın izleyici konumundan başka bir vasfa bürünmeyin derim. Ha şu da bir gerçek; o olay bugün de yaşansa, seyahatlerimin tümden yanacağını bilsem de, yine aynısını yapardım. Bizim milletin huyu bu işte, dayanamıyoruz ne yapalım.

20
Kurgu İskelesi / Ynt: İdrak Eşiği
« : 21 Eylül 2015, 01:13:05 »
Akşam akşam iştah açıcı bir hikayeyle merhaba demen sevindirici :)  Ne yalan söyleyim iğrenç ama güzel kurgu :)

21
Tartışma Platformu / Ynt: Okuduğunu Anlayamama
« : 19 Eylül 2015, 22:01:01 »
Benim gibi arka planda hem maç dinleyip, hem çay içip hemde hikaye okumaya çalışırsan anlamaman gayet normal :) Şaka bir yana sorun, zihninin başka yerlerde takılı olmasından kaynaklanıyordur.

22
Kurgu İskelesi / Ynt: Yarın - II. Bölüm
« : 16 Eylül 2015, 22:00:53 »
Kaleminize sağlık, kendini okutturan bir hikaye olmuş. Keşke olaylar biraz daha yavaş gelişse, 3. kısımı merakla bekliyoruz.

23
Kraliyet Meydanı / Satılık bilimkurgu ve fantastik kitaplar
« : 03 Ağustos 2015, 18:45:21 »
Aşağıdaki kitaplar satılıktır. Dileyen olursa gg üzerinden alabilir


Ejderha mızrağı destenı ilk 3 kitap set   
Pısırıklar çağı - Frederik Pohl - Bilimkurgu 
Cennetin Çeşmeleri - Arthur C. Clarke 
Kaplan! Kaplan! Alfred Bester 
Güle Güle Dünya (Son Öyküler) Isaac Asimov 
Dr. Gelecek - Philip K. Dick 
Sonsuzluğun Sonu - Isaac Asimov - cep kitaplar 
POSTACI - David Brin - Metis bilimkurgu


Kitaplar temizdir kargo ile her ile yollayabilirim. İlgilendiğiniz kitabın fiyatı için öm atarsanız dönüş yaparım teşekkürler.

24
Başka Kurgular / Ynt: Bitmeyen Kavga - John Steinbeck
« : 24 Mayıs 2015, 14:32:18 »
Şöyle bir bakıyorumda kitabı okuyalı 15 sene olmuş :) Lisedeki edebiyat hocamın tavsiyesiyle okumuştum. Güzel bir kitaptır tavsiye ederim.

25
Amerikan Tanrıları basımına çok sevindim. Umarım @Diomedesin sorduğu kitaplar da basılır.

26
Kitapları bende teslim aldım, anlayış içerisinde ve iyi bir alışveriş gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum. Teşekkürler

27
Kraliyet Meydanı / Ynt: Satılık fantastik Kurgu serileri
« : 16 Mart 2015, 21:09:02 »
Hocama 2 set ayırıttım umarım diğer seri de ayrılır da alışverişimiz gerçekleşir.

28
Müzik / Ynt: Şu Anda Ne Dinliyorsunuz?
« : 15 Mart 2015, 23:50:27 »

29
Eğlence & Mizah / Ynt: Bitkisel Bıttım Sabunu
« : 15 Mart 2015, 12:10:53 »
O değilde sanırım bu sabunu ölüye sürseniz canlanır. İşe yaramadığı alan yokmuş :)

30
Müzik / Ynt: Şu Anda Ne Dinliyorsunuz?
« : 09 Mart 2015, 18:45:16 »
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=quyGgIIItCM" target="_blank"> Viking Music - Vinterns Dröm[/url]

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 7