Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - ZextaR

Sayfa: 1 [2]
16
Duyurular / Ynt: 33. İstanbul TÜYAP Kitap Fuarı
« : 09 Kasım 2014, 18:02:35 »
Arkadaşlar acaba tüyaptaki indirimleri yazabilir misiniz ben de ona göre kitap Listesi hazırlayacam da mesela ithaki epsilon vb. Yayınevleri set kitaplarda indirim yapıyor mu ? Ben Mersin'de oturduğumdan ancak Adana kitap fuarına gidecem indirimler hakkında lütfen yardımcı olunuz şimdiden teşekkürler.

merhaba,
fuarın ilk günü (dün) gitme şansım oldu ve diyebilirim ki ucuz kitap almak için fuarlar son 5-6 yıldır ideal mekanlar değil. internetten çok daha uygun fiyatlara kitap alabiliyorsunuz. kendi listemden örnek vermem gerekirse; her ihtimalde, etiket fiyatına biler satsalar alacağım dediğim zamyatkin'in biz'ini 13 tl ye aldım ki ilknoktada bu kitap 10,5 tl, aynı şekilde almak için fuarı beklediğim büyülü fener yayınlarının (ararsanız standını alfa olarak arayın) p.k.d. toplaması ise kitap başına %25 indirimle 28 (d&r internet sitesinde 26,25 ve 22,5 tl) tl idi ben de yüksek ses ve son derece kibarca(!) bunu açıklayıp standı terkettim. ancak çok güzel fırsatlarda yok değil; örneğin april'in çizgi roman kitapları 2 tl gibi bir fiyattı (sanırım son lovecraft'ı ben aldım) veya martı stantında dediklerine göre fuar için özel basılmış ciltli bir conan doyle/ sherlock holmes toplaması vardı ki 40 tl ile bence son derece yakışıklıydı. favori yayınevim ithaki poe toplu eserlerine %50 indirim yapmış tabii epeydir ertelediğim tüm öykülerini de 37,5 tl gibi bir fiyata alma şansım oldu ( toplu şiirleri de sanırım 25 tl di).
pegasus veya epsilon gibi film afişi kapaklı kitapların yayınevleri ise çok dikkatli gezmesem de gördüğüm kadarıyla set veya tek ürünlerinde pek bir indirim yapmamışlar, en azından internet fiyatlarından daha avantajlı olduklarını sanmıyorum.
metis "sarı etiket" standı taş gibi duruyor olduğu yerde ama ben pek ilgimi çeken birşey bulamadım.

bence fuarın güzel yanlarından biri say,bilim ve gelecek vs. gibi yayınevlerine direkt ulaşabilme imkanı sunması ki listemdeki bir kaç kitabı buralardan temin edebildim hem de yayınevi görevlileriyle güzel sohbet şansı buldum. bu hafta bütçemi aştığımdan haftaya bıraktığım say yayınevinin schopenhauer toplamaları (14 cilt) göz kamaştırıyordu.
ayrıca çok dikkatimi çeken ve çok ta hoşuma gidense epey bir insanın internetten alış veriş yapmayı yada en azından kitap almayı sevmediği için tekerlekli valizler veya sırt çantalarıyla gelip bunları taşırana kadar kitap almış olmaları.

son not: ithaki'den aldığım bilgilere göre; asimov'un vakıf ve robot serileri basım planlarında var ancak büyük ihtimal 2015'i bulacak. tabii bir stand görevlisinin "valla geçen sene de basılacak dedik insanlara ama, şimdi sana ne diyimki..." diye dürüst itirafı da kulaklarımda halen çınlıyor.

iyi fuarlar,
zeki

17
Duyurular / Ynt: 33. İstanbul TÜYAP Kitap Fuarı
« : 01 Kasım 2014, 18:17:29 »
orada olmak lazım... 

15 KASIM 2014 CUMARTESİ
MARMARA SALONU
18.00-19.30
Söyleşi: “Türkiye’de Rock Tarihi”
Konuşmacı: Güven Erkin Erkal
Düzenleyen: Esen Kitap

18
Kurgu İskelesi / Ynt: Erdal
« : 31 Ekim 2014, 17:30:13 »
merhaba,

ilgi çekici bir başlangıç olmuş. sanırım tarihsel bir kurgu olacak; tabii hayal gücünüz bizi nereye götürür bilinmez :)

naçizane bir iki ufak eleştirim ise:

*uzmanı olmadığım için sadece fikir olarak: bence 1800ler sonu Ankara'sını biraz araştırın. yani gerçekten limon satılan pazarları var mıydı? savaş, yokluk, çöken bir imparatorluk neler yaşatmıştır? vs.
*Atatürk'e yaptığınız gönderme çok güzeldi. buraya biraz daha idealizm eklenebilir gibi. malum yeni kurulan bir cumhuriyetin askeri Erdal.
*adam kelimesi çok fazla ve bazı yerlerde lüzumsuz tekrar ediyor, okumayı zorlaştırıyor.
*madem tarihi bir kurgu bence okuyucuya bu biraz daha iyi aksettirilebilir.mesela kurtuluş savaşı yerine istiklal harbi demek gibi.

eh var bir iki bi'şeyler daha ama bekleyelim bakalım; güzel olur tarihi hikayeler :)

sevgiler,
zeki

19
Tartışma Platformu / Ynt: Fantastik Edebiyat Okuru Tipi
« : 24 Ekim 2014, 12:56:18 »
Öncelikle merhaba,

Foruma ilk yazım bu konuya denk geldi vermiş olacağım rahatsızlıktan dolayı şimdiden özür dileyeyim.

Şu "Maddi durumu iyi, apolitik genç" tanımına biraz takıldım açıkçası. Hani nasıl anlatsam benim en içinde olmadığım ancak en çok desteklediğim adamlar/kadınlardır bunlar, onlar olmasa bu ülkede ne müzik gelişirdi ne fantastik edebiyat ne de bugun her malzemesine rahatlıkla ulaştığımız pek çok "hobi"miz. İşin fantastik edebiyat kısmını burda çokça gördüğüm fantazyanın "mütevazi uzmanlar" ına bırakıp müzikten bir örnek vermek isterim. 80'li yıllarda kendi gözümle gördüğüm, 70'ler içinse anlatılanlardan bildiğim kadarıyla (yaş 40 a epey yaklaştı bu arada :) ) Düşünüyorum eğer bu maddi durumu iyi abiler o yıllarda olmasaydı; ne bileyim işte Pentagram elemanları Rami'de o evi studyo olarak kiralamasalardı, Kamil Abi "elemanları" biraraya getirmeseydi, bu elemanlar gitarlarını, davullarını ceplerinden almasaydı; işte birileri Kerrang'ı, yabancı albümleri vs. dışardan getirmeseydi yada dışardan gelenleri almasaydı, dinleyenler Pentagram albümünü (trail blazer mıydı acaba?)sırf sattı görünsün diye alıp alıp denize atmasalardı rock müzik ülkemizde bu hale gelebilir miydi? Bilemedim...Sanki gelemezdi. Kendi adıma: benim çocukluk yıllarımda ve daha öncesinde sırf kendi zevkleriniz için bile olsa bugun birşeylere rahat erişmemizi sağladığınız içi teşekkür ederim "zengin abilerim".

Herneyse bu sayfadaki bazı yazıları okuduktan sonra şu kategorizasyona benim de bir katkım olsun istedim; buyurunuz:

Mütevazi uzman fantastik okuru: Efendim bu tip çokça fantastik okumuştur, bilgisi, dağarcığı geniştir haliyle mertebesi yüksektir; "post"u çoktur türlü çeşitli fantastik forumlarında. Sever bilgi vermeyi, uzmanlık konularından bahsetmeyi, hani ne yalan söyliyeyim hoştur da çok zaman muhabbeti, saygılıdır.Kendi de bilir mertebesinin yüksek olduğunu ama övünmekten çok övülmeyi sevdiğinden pek sık ağzına (klavyesine mi olacak burası?) almaz büyüklüğünü ancak ah bir dokunun hassas noktasına işte orda başlar "yok şu senesi bunu yaptım bu senesi en birinci oldum, ben olmasam şunlar bunlar eksik kalırdı, buralar eskiden bizimdi savaş zamanı fransızlar aldı (bu burda olmayacaktı sanki)" falan filan. Aslında en zevkli anları da bu anlarıdır bu sevgili arkadaşlarımızın, keyifli adamlar/kadınlardır ne de olsa ortak zevkler kafalarımızı yakınlaştırmıştır baya, kavgaları da güzeldir aşağılık kompleksleri de.

Son: Ben mi yanlış anladım yoksa hala bir "fantastik,bilim-kurgu edebiyat mıdır?" tartışması mı var?

Amma yazdım gene. Neyse seneye bir post daha atarım :)

Sevgiler,
Zeki

Sayfa: 1 [2]