Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - kargasiz

Sayfa: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 28
61
Duyurular / Ynt: Portaldaki haberleri takip ediyor musunuz?
« : 28 Mayıs 2015, 14:08:58 »
Evet bildirimleri kapatmayı biliyorum da sayfadan bildirim gelmeyecekse beğenmenin pek de anlamı yok ki? Aynı şekilde Kayıp Rıhtım twitter adresini de takip etmiyorum mesela. Bazı kişileri takip etmek yetiyor belirli şeylerden haberdar olmak için. Amaç haberleri okumaksa rss yeterli diye düşünüyorum.

Neden önyargılı olduğumu veya kafayı yediğimi düşündünüz anlamadım?

Ayrıca tekrar belirteyim, bu sadece rıhtımla alakalı bir durum değil. Arkadaşlarımdan bazıları örneğin fabisad, rıhtım, gölge, frpnet, kendi profili, sayfası, grubu gibi daha sayabileceğim 5-6 yerde daha paylaştıkları için bu isyanım. Zira mesela Fabisad grubunda arkadaş olmasam bile İhsan Bey'den bildirim geliyor. Şimdi grubun bildirimlerini kapatırsam o gruptaki diğer paylaşımlardan haberim olmayacak. Ne gerek var ;)

Yine de tekrar belirteyim portaldaki haberleri portaldan takip etmiyorum, konuşmak istediğim bir durum olursa forumdaki konusuna yazıyorum ;). Bundan sonra forumda paylaşılmayacaksa haber gider Kayıp Rıhtım facebook grubunda yorum yaparım :).

62
Duyurular / Ynt: Portaldaki haberleri takip ediyor musunuz?
« : 28 Mayıs 2015, 01:03:16 »
Ya benim bu konuda isyanım var biraz, daha birkaç gün önce profilimde bu konuda dert yandım. Sadece Kayıp Rıhtımla alakalı bir durum değil. Bazı kişiler var, yaptığı paylaşımı hem grupta hem sayfada hem profilinde hem diğer ortak beğendiğimiz grup/sayfalarda paylaştığından sürekli aynı haberin bildirimi geliyor.

Bunları azaltmak için elimden geleni yapıyorum mesela Kayıp Rıhtım'ın facebook sayfasını beğenmekten vazgeçtim. Portala hiç uğramamaya çalışıyorum, haberleri rss üzerinden takip ediyorum. Grupta veya diğer fantastik mecralarda yapılan paylaşımlarda yine karşıma çıkıyorsa okumadan hızlıca geçiyorum.

Bütün haberleri takip ediyorum, bazılarını forumdan takip ediyorum. Elbette o durumda da rss'den okumadan hızlıca geçiyorum.

Dediğim gibi sadece Rıhtımla alakalı bir durum değil, hatta bunun böyle olması gerektiğinin farkındayım. Sonuçta herkes hem grubu hem sayfayı hem portalı hem forumu hem rss yi takip etmiyor. Hepsinde paylaşılmak zorunda, yeri geldiğinde farklı ilgili sayfalarda da paylaşılmak zorunda. Ne kadar çok kişiye ulaşırsa o kadar iyi.

Kısaca ben sadece rss'den takip etmeyi seviyorum ;)

Kayıp Rıhtım'a girişimi de direk olarak forumda en son gönderilen mesajlara göre ayarladım. Laughing Madcap'e haberlerin foruma taşınmaması konusunda katılmıyorum. Bence en rahat haber hakkında konuşabileceğimiz ortam forum oluyor. Bildiğimiz kişiler, bildiğimiz seviyeli tartışma ve paylaşma ortamı. İlgimi çeken haber varsa forumda yayınlanan konusuna gelip yorum yapmayı tercih ediyorum.

63
Eğlence & Mizah / Ynt: Fantastik Yaratık Bilmece
« : 27 Mayıs 2015, 19:42:23 »
Bu konuyu da canlandıralım, soru benden gelsin :)


64
Eğlence & Mizah / Ynt: Anlamlı Tashih (Kitaplar)
« : 27 Mayıs 2015, 19:38:09 »
Çok güldüm ya, hepsi birbirinden güzel ama en güzeli 1985 :D


Baba Ne Piç? (Babasını arayan bir gencin başından geçenler.)

Para Kitap (Yazarak zengin olma hayali kuran bir yazarın hikayesi.)

Puslu Kıtalar Atları (Dünya tarihinin en hızlı atlarının son yaşayanı ve altılı ganyan.)

Amaç (Kişisel gelişimin bir işe yaramadığını anlatan amaçsız kitap.)

Spoiler: Göster
Baba ve Piç - Elif Şafak
Kara Kitap - Orhan Pamuk
Puslu Kıtalar Atlası - İhsan Oktay Anar
Amat - İhsan Oktay Anar

65
Kurgu İskelesi / Ynt: Fantastik Resimler Üzerine Öyküler
« : 27 Mayıs 2015, 12:34:50 »
Spoiler: Göster
Evet yorumları spoiler içerisine alırsak ve hikayeleri açığa yazarsak daha hoş durur bence de. Öyle devam edelim mümkünse.

Bu haftayı es geçmek istemediğimden birkaç cümle karalamaya çalıştım. Bir sonraki resimde normal yazmaya devam edeceğim. Farklı bakış açıları çok güzel olmuş bu hafta yine :)


mithrandil21 : Karada değil de havada geçen bir Orta Dünya yolculuğu gerçekten ilginç olmuş. Yalnız araya paragraflar koyarsanız okumamız daha kolay olur. Kaleminize sağlık ;)

Hatunkız : Bu neyin kafası :). İlk paragrafı okudum, okumasam mı diye düşünürken tırnak işaretini gördüm de devam ettim, başkasının saçmalamalarıymış :). Resim dersi fikri de iyiydi, bakmakla görmek arasında fark var. Zaman kaymalarına biraz daha dikkat edebilirsen iyi olur gibi. Kalemine sağlık ;)

Laughing Madcap : Biraz uzun ama beklenen öykü. Yeni bir dünya yaratıp ona göre kurgulamak kolay bir iş değil, ellerine sağlık. Anlatımın sadeliği ve düzgünce ifade edilen cümleler okumayı kolaylaştırmış.

Evis : Kafam karıştı desem? Cümleler muallakta kalmış. Balonda satış yapan bir grup olması fikri güzel ama devamında öykü yok tam olarak. Farklı bir bakış açısı getirmeye çalışılmış ama biraz daha açık yazılsa daha iyi olurdu sanki. Eski yazdıklarına benzemiyor, bunu yazmadın olarak kabul ediyorum ya da ben anlamadım :)



"Işığı arttırın" diye seslendi mağaradakilerden biri.

Duvarlarda o ana kadar varlıkları çok da eskiye dayanmayan balon çizimlerini görmüştü. Duvar resimleri ters durduğundan amuda kalkarak bakma ihtiyacı hissetti. Karanlıkta çok da belli olmuyorlardı. Bu mağaraya geliş amaçları nadir görülen bir yarasa türüydü. Fazla ışıkta öldükleri söylenen bu türü daha önce canlı gören olmamıştı.

Taşa kazınan resimleri incelerken tavandan sarkan sarkıtlara gözleri takıldı. Ana ışığı açtıkları anda hala amuda kalkmış duruyordu. Karanlık bir anda kaybolup mağara aydınlandığı anda 1 metre uzağında kendisine doğru gelen yarasayı farketti. Artık çok geçti.

66
Eğlence & Mizah / Ynt: Hangi Kitabın Kapağı?
« : 27 Mayıs 2015, 12:06:28 »
Spoiler: Göster
2) Robert Ludlum - Geri Sayım


1 hakkında hiçbir fikrim yok, film afişi gibi duruyor.

67
Tartışma Platformu / Ynt: Vurucu Giriş Cümleleri
« : 27 Mayıs 2015, 11:12:14 »
Çok güzel bir proje daha, okumayı sevip de bu forumda vakit geçirmeyen insanlar çok şey kaybediyor. Böyle bir ortamı oluşturmak kolay değil.

ELANTRİS bir zamanlar güzeldi. (Elantris - Brandon Sanderson) / Fantastik

Ne güzel bir başlangıç, evet bir zamanlar güzeldi. Peki ya şimdi?

Bay Childan bir haftadır endişeyle postanın yolunu gözlüyordu. (Yüksek Şatodaki Adam - Philip K. Dick) / Bilim Kurgu

Bekleyişin özeti.

Ejderha Saphira kükreyince önündeki askerler ürktüler. (Miras - Christopher Paolini) / Fantastik

Bir de buna bakmak gerek, diğerleri yanında ne kadar da anlamsız. Ürkütücü bir başlangıç.

68
Televizyon / Ynt: Arrow
« : 27 Mayıs 2015, 10:31:19 »
3. sezonun bu kadar kötü olmasının sebebi bize net olarak amaçlarını göstermemiş olmaları olduğunu düşünüyorum. İlk 2 sezonda karşımızda belirli kötüler ve onlarla mücadele varken bu sezonda saçma bir kötü karakterle savaşan Arrow, kendisiyle mücadele eden Arrow, Ras Al Ghul'a karşı savaşan Arrow ve Vigilante olarak kötü duruma düşen Arrow gibi farklı farklı sezon içi amaçlar gördük durduk.

Ayrıca senaryonun çok hızlı cümlelerle geçiştirilerek konunun bazen anlaşılmasını bazense sıkıcı diyaloglardan oluşması diziyi kötü bir konuma düşürdü. magicalbronze'un söylediği gibi sezon finali pek göstermese de yeni sezonda toparlarlar diye düşünüyorum.

Daha önceleri kıyaslayacak diziler yoktu konusu bence çok da önemli değil, çünkü 3. sezonun ara verdiği dönemi hatırlayın. Herkes Arrow eski haline geldi falan diyordu, önümüze sağlam bir hedef koymuşlardı. Bunu yakalayabildikleri an olayı çözmüş olacaklar. Flash'ın en başından beri Reverse Flash'la olan mücadelesini izliyorduk, herkes merak ediyordu ne olacağını. Bölüm sonlarına yerleştirilen ayrıntılar herkesi zinde tutuyordu. Arrow bu sezon bunu başaramadı.

69
Gece dinledim yayını yine keyifli bir yayın olmuş. "Yazması engellenseydi çevirmen olurdu" kısmında baya güldüm :D.

Bu haftanın konusu da çok iyi, bu sefer yayında orada olacağım inşallah. Tüketim çılgınlığı olarak kitap konusunu hiç düşünmemiştim, önemli bir noktaya değiniyorsunuz. İşin pazarlama kısmı ve okumadan rafa kaldırılan onlarca kitap ne kadar kötü bir durum...


70
Eğlence & Mizah / Ynt: Anlamlı Tashih (Kitaplar)
« : 27 Mayıs 2015, 10:01:05 »
Yine güzel bir başlık fikrinize sağlık.

Siyah Kar (Dünyadaki kömür madenlerinin bulunduğu bölgelerde işlenen akıl almaz cinayetler.)

Kütük Prens (Keşfetmek için yollara düşen prensin saray dışını bilmediğinden yaptığı garip hareketler.)

Zaman Çarkı - Yedi Bahar (Kış gelene kadar yedi bahar geçmesi. Winter is coming.)

Spoiler: Göster
Siyah Kan - J. Christophe Grange
Küçük Prens - Antoine de Saint-Exupéry
Yeni Bahar - Robert Jordan

71
7. Yıl / Ynt: 7. Yıl Satranç Turnuvası
« : 27 Mayıs 2015, 09:31:04 »
Onur tebrik ederim son maçı da oynamışsınız, buradan yazsaydınız ve özel mesaj atsaydınız iyi olurdu. Oyununuza bakma fırsatım oldu az önce, çok uzun sürmüş sanki ama chatte de konuşulduğu gibi kolay kolay bıkmam :) Ayrıca 1,5 ay beklemeye gerek yok, şu yoğunluğumu haftaya atlatıyorum. Haftaya Perşembe veya Cuma günü oynarız, eğer yenersen ikinci maçımızı da hemen peşi sıra yaparız ;)

72
Oyunlar / Ynt: Agar.io
« : 20 Mayıs 2015, 21:54:19 »
Spoiler: Göster


Çok kötü sıkıştırdılar sonra tekrar oynayıp aşağıdakini yaptım :)

Spoiler: Göster


Bence herkes nicklerinin başına KR- ekleyerek oynarsa birbirimizi farkederek devam edebiliriz ;) Grup işe yaramaz demiştim ama yukarıda beni oyuna getiren grup çalışması oldu. Birini yemeye çalışırken öteki arkadan onu besliyormuş, o da büyüdükten sonra beni yedi tabi :D

Android telefonda Osmos diye bir oyun vardı sanırım buna benzer, insanı bağlayan oyunlardan bunlar.

73
Oyunlar / Ynt: Agar.io
« : 20 Mayıs 2015, 08:05:49 »
Bu forumda bu oyunu görmek şaşırttı :) Sıkıldığımda oynarım defalarca ilk 3'e girmişliğim var, en yüksek puanım 4800 civarında idi. Genellikle parçalanmışların peşinden giderek onları yiyerek büyümeyi tercih ediyorum, zaten ufak parçaları yemeye başlayınca gerisini otomatik olarak yiyebiliyorsunuz ;) Grup falan hikaye yani, birbirilerini besliyorlar o durumda onları yemek daha kolay oluyor.

Yalnız bir sorum var, Europe serverı haricinde oyun çok kasıyor, sizde de öyle oluyor mu?

Şimdiye kadar kullandığım nick iii idi :) Ortak bir paydada buluşacaksak KR ile başlayan KR-kargasiz olarak girerim oyuna ;)

Not: Şimdiye kadar oynadığım en gereksiz oyunlardan biri ama zevkli :P

74
Spoiler: Göster
1) Aslan, Cadı ve Dolap - C. S. Lewis
2) Baba - Mario Puzo  (ata'dan düşündüm ama?)
3) Rüzgarın Gölgesi - Carlos Ruis Zafon


Diğerlerini söylemişler :)

75
Eğlence & Mizah / Ynt: Hangi Yayınevi? (Tahmin Oyunu)
« : 19 Mayıs 2015, 13:07:38 »
1) Ayrıntı
2) İnkılap
3) (Çok tanıdık ama çıkartamadım)

Sayfa: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 28