Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - BerkeB

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 34
16
Genel Kültür / Ynt: Dünyayı Kurtarmak İsteyen Var Mı?
« : 31 Mayıs 2014, 01:33:11 »
Kanımca en iyi başlangıç, tüketim çılgınlığına karşı durmak olacaktır. Nasıl ki geçmişte toprak ağalarının kölelere,serflere ihtiyacı olduysa, şimdinin sermayedarlarının da tüketicilere ihtiyacı var.

Düşünmeden tüketmenize ihtiyaçları var. Tükettiğiniz şeye gerçekten gereksiniminiz olup olmadığını düşünmeden tüketmenize. ne işe yaradığını bile tam anlamadan, size sunulan, reklamı yapılan tüm şeyleri tüketmenize.

Öyle ki sadece o "şeye" sahip olmak doyurmasın sizi. Size herşeyden hızla bıkmayı, sıkılmayı öğretirler, böylece sürekli alınacak yeni "şeyler" olur. Böylece sizler de sürekli tüketen, tüketim bağımlısı zombilere dönüşürsünüz.

Spoiler: Göster


"Tüketmiyoruz" kampanyası

Yapılabilecek çok güzel şeyler var :)

Yapacak az kişi var. Yapması gereken çok kişi...

17
Çizgi & Anime / Ynt: Death Note (spoiler kuyusu)
« : 29 Mayıs 2014, 22:50:32 »
Son bir kez daha düşündümde benim için bu anime Amane Misa ve Ölüm Meleği Ryuk'tan ibaret. Diğer karakterlerdende etkilendim ama bu ikisi kadar değil.

18
Evet biraz kurgu var, olay gerçek, günlük gerçek, yazılar da gerçek sadece biraz düzeltme var. Buraya koyabilmek için biraz düzeltme şarttı. Ülkemizin gerçeklerinden bu çocuk istismarı olayları. Siyaset yapmak istemiyorum ama AKP den pek hoşlanmasamda şu çocuk tacizcileri için yapmak istedikleri şeye katılıyorum. Savunmasız ve günahsız çocuklara böyle yaklaşmak kabul edilemez. Çok şükür bünyemiz sağlammış. Psikoloğa falan gittim gayet sağlıklıymışım ama benim yerimde bir başkası olsaydı sonu farklı olabilirdi.

Belki bu davranışların sebebi toplumun eşcinsellere karşı önyargısıdır bilemem. Belki gönüllerince kendilerine sevgili bulabilseler böyle hareketlere başvurmazlar. Yada sadece sapıklar bilmiyorum. Neticede bu derin ve kanayan bir yara ve tedavi edilmeli. Asmaksa asmak kesmekse kesmek neyse cezaları verilsin.

Ben yarın öbürgün çocuk yaptığımda veya evlat edindiğimde içime evham düşmeden onu arkadaşlarının evlerine gönderebilmek istiyorum. Bir vatandaş olarak güven ve huzur içinde yaşamak en büyük hakkımız diye düşünüyorum, devletin ne pahasına olursa olsun bunu sağlaması gerek.

19
                                             
 14 Aralık 2005
Merhaba sevgili günlük. Bu gün okulun ilk günü. Bir sene gittim işte daha niye gitmemi istiyorlar ki. Ben okula gitmek istemiyorum günlük. Dışarıda gözlenecek o kadar çok şey var ki...
Annemin zoruyla kıyafetlerimi giyip çantalarımı kuşandım ve okulun yolunu tuttum. Okul yeni taşındığımız evimize çok uzak değildi. Ancak genede okula babam bırakıp alıyordu. Diğer çocukların aksine ben bundan utanmıyorum.
Okula vardığımda herşey benim için bambaşkaydı. Önceki oturduğumuz yerdeki okuldan çok farklıydı bu okul. Sadece bir odası ve sobası yoktu. Kalorifer dedikleri metal kazanlar vardı her odada üçer dörder tane.  Onlar ile ısınıyorduk.
 İlk ders türkçeydi. Öğretmenimiz çok sert görünümlü bir insandı. Ondan korkmuştum...
 Derken ikinci ders başladı ve gözlerime inanamadım. Karşımızdaki masada bambaşka bir insan oturuyordu. Genç yaşlarda bakınca insanın içini ısıtan gülümsemesiyle bir kadın. Ona sordum " Öğretmenimize ne yaptın ? " Herkez bana kahkahalarla gülmeye başladı. Çok utanmıştım.

 Günün sonuna geldiğimde okulun kapısına kadar ilerledim ve babamı bekledim. Beklerken fark ettim ki herkez birbirine giderken sonra görüşürüz gibi laflar ediyordu. Benim aksime herkez sanki birbiriyle iletişim içindeydi. Onlarla arkadaş olmayı, iletişim kurmayı o an çok istedim. Eve gittiğimde bile bu düşünce aklımdan çıkmadı. Aklımda sorularla uykuya daldım.

                                                            
15 Aralık 2005
Merhaba sevgili günlük. Bu gün cumartesi. Okul tatil. Evde oturmuş Bugs Bunny ' yi izliyordum. Her zamanki gibi annemin yaptığı çay ve kaynattığı yumurtalar yüzünden camlar buhulanmıştı. Elimde kahvaltı tepsim ile yerde oturmuş televizyona bakarken annem şöyle dedi. "Bu gün neden dışarı çıkıp arkadaşlarınla oynamıyorsun." Olur anne dedim. Yemeğim bittikten sonra kapının önüne çıktım. Amaçsızca öyle dikilmişken benden sanki metrelerce uzun bir erkek çocuğu geldi yanıma "Selam! Ben Metin senin adın ne ?". Onunla tanıştıktan sonra benim için yavaş yavaş bir rol model haline gelmişti. Yaşı benden çok büyüktü orta okul ikinci sınıfa gidiyordu. Ben ise ikinci sınıfa gidiyordum. Arkadaşları tarafından sevilen bir insandı. Üstelik bana bilmediğim ve bilmediğim için benimle dalga geçtikleri o küfürleri öğretmişti. Artık benimle dalga geçmiyorlardı. Hatta onların bilmediği küfürleri bildiğim için bana saygı bile duymuşlardı.
  Öncelikle, inancını bilemem ama bu bir sınav ve bu şekildeki bir hayat sınavını okurken etkilenmedim diyemem.Bu ülkede neler oluyor, her zaman şükür demek gerek.
   İkinci olarak 14 Aralık okulun ilk günü ise 15 Aralık nasıl cumartesi oluyor?Mantık hatası.
  
İlk günler gitmemiştim okulun ilk günü demiş çocuk aklım. Doğrusu okula gittiğim ilk gün. Sekiz yaşındaki bir çocuğun böyle bir anlatım hatası yapması normal :).

Bu konu biraz "ibret loading..." oldu.

20
Şişedeki Mısralar / Ynt: Bazıları Dönüm Noktası
« : 13 Mayıs 2014, 20:24:29 »
Öyle işte size de teşekkürler :)

21
Kurgu İskelesi / Ynt: PYGMYBLİSS
« : 06 Mayıs 2014, 19:28:18 »
Daha okuyamadım ama başkası sormadan ben sorayım nedir bu PYGMYBLİSS?

22
Mâliki yevmiddin diyorum, sayın bayan astrofizikist.

23
Şişedeki Mısralar / Ynt: Bazıları Dönüm Noktası
« : 06 Mayıs 2014, 18:52:23 »
VAY! Bana bu şiiri hatırlattığın için sağol :) işime yaradı. Gülmen normal olayları yanlış anlamışsın daha doğrusu ben kimsecikler anlamasın önyargı göstermesin diye kuyunun içinden bağırarak okudum şiiri diyelim.

O sondaki seksili yerler günahları temsil ediyor diyeyim.

Hep böyle gül küçük dostum ama gülüp geçerken yaşamla ilgili bazı esasları atlama. Örneğin bu şiirde atladığın gibi mühim bir detayı ;D

24
Sinema / Ynt: En Son İzlediğiniz Film?
« : 10 Mart 2014, 04:41:29 »
300

Son 5 yılda izlediğim en tatmin edici filmdi. Hobbit bile bu derece tatmin edemedi beni. Bu şahsi fikrim tabi.

Dövüş sahnelerinde ve özel efektlerde daha önce hiçbir filmde görmediğim yenilikler var. Oyuncu kadrosu harika. İlk filmde adından uzun yıllar söz ettirmişti bu filmde ettirecek. Spartacusten sonra uzun bir süre beni tatmin edebilecek bir yapım çıkmayacağını düşünüyordum. Bu film yanıldığımı gösterdi.

Beni en çok mutlu edende film ucu açık bitiyor. Hobitte yaşadığım o "ulan bu film burda bitermi" hissini uyandırdı bende.

Filmle ilgili kötü eleştirin varmı derseniz var ama çok ufak birşey söylemeyeceğim.
Evladiyelik film.

25
Eragon serisi olacaktı sanırım ayrıca en son kasım 2012 de mesaj atılmış bir konuya tekrar mesaj atmanın bir anlamı yok bence.

26
Şişedeki Mısralar / Bazıları Dönüm Noktası
« : 13 Şubat 2014, 22:05:45 »
Bazıları vardır eski anılarda kalır
Hâlbuki insan saftır aldanır
Öyle kalacağını düşünür durur
Sadece kendini kandırır.

Bazıları vardır aslında kandırır
Amaçlarına göre oturtur kaldırır
Ona göre deve cüce oyunu her şey
Sana göre gönül dağında fırtınadır

Çalar kapını eski anılar
Davet etmediğin halde içeri dalarlar
Sen şaşkın şaşkın bakarken
Eskiler yerlerini yenilere bırakırlar.

İçkiler peynirler alelacele hazırlanır
Baharat dökme işi anılara kalır
Sen yine telaş içindeyken
Anılar yavaşça bedene varır

Bedendir bu elbet adı vardır
Ah o beden tarçın kadar tatlıdır.
İlgü’ dür adı, sürekli ilgi bekler
Lakin hep yorgun bakışlara kalır.
Bedendir bu aklını başından alır
Ah dişidir o, bitki çayı kadar sıcaktır.
Sen debelen dur ama ne hacet.
Duyguların dizginleri aline alır.

Şeftali kokan sıcak anlar yaşanır
Zevkler yerini pişmanlıklara bırakır
Haince terkedildiği vakit,
İnsan esas olanla yalnız kalır.

Esas olan O' dur.
Üstün tutulmalıdır.
İşte bunu fark ettiği vakit insan
Kalbi hep huzurladır, Onunladır…

Spoiler: Göster
Epeydir yazmamıştım. İyi oldu iyi... :) Ne dersiniz?

27
Kurgu İskelesi / Ynt: Kıpkısa Kulübü
« : 09 Şubat 2014, 11:38:27 »
Artık yöneticiler bile boşvermiş durumda kıpkısa klübünün olayını çözemeyen ve yazmaya devam eden üyeleri. Bu duruma delirdi işte evdeki çocuk.

Diye fısıldadı meraklı çocuğun kulağına. Bir müddet daha yanmış kül olmuş duvarlardaki kan lekelerine baktılar... Sonra harap olmuş bir ev daha... Bir ev daha.

28
Birşey tutunca ondan sonuna kadar para kazanmaya çalışmak... Umarım bu 3. kitap hariç yapacağı işler kalitesiz olmaz da 3. kitabı beklediğimize üzülmeyiz.

29
Sinema / Ynt: Her (2013)
« : 26 Ocak 2014, 20:53:28 »
Konusunu açmak için hazırladığım yazıdaki imla hatalarını düzeltiyordum konuyu gördüm. Sen benden önce davranmışsın :).

Film harika sadece ortalarında biraz yavaşlıyor ve sıkıcılaşıyor sonra tekrar açılıp finale bağlanıyor. Onun dışında bir kusur göremedim ben.

Bahriye detaylı araştırmasından dolayı teşekkür ediyorum bu arada. Filmle ilgili söylemek istediğim herşeyi söylemiş.

30
Diğer Fantastik Eserler / Ynt: Büyücüler // Lev Grossman
« : 23 Aralık 2013, 17:13:01 »
Spoiler: Göster
Güzel bir kitaptı ama diğerlerinden farklıydı.
Baş karakter gerçekten de kitabın sonunda büyük işler yapmıyor, daha çok umutusz, kırık bir halde arkadaşlarıyla birlikte oluyor... Bunun devamı da mı var bu arada?

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 34