Kayıt Ol

Son İletiler

Sayfa: [1] 2 3 ... 10
2
Yayınevleri Soru Hattı / Ynt: İthaki Yayınları Soru Hattı
« Son İleti Gönderen: frht45 27 Ocak 2018, 22:35:54 »
Değiştirilmiş Karbon bitti tadı damağımda kaldı çok güzeldi.2. Kitap ne zaman geliyor ve 3. Kitap📚📚😁
3
Kurgu İskelesi / Ynt: İnsan ve İblis
« Son İleti Gönderen: magicalbronze 20 Ocak 2018, 22:56:02 »
Forumun taşınması sebebiyle, hikaye artık aşağıdaki linkte devam etmektedir.

https://forum.kayiprihtim.com/t/insan-ve-iblis/279
4
Duyurular / Yeni FORUM Yayında!
« Son İleti Gönderen: magicalbronze 20 Ocak 2018, 01:48:42 »

Merhaba!

Çok güzel bir haberimiz var. Uzun süredir üzerinde uğraştığımız ve bayağı heyecanlandığımız bir projeyle, daha doğrusu bir yenilikle karşınızdayız: Kayıp Rıhtım'ın üç platformunu da kapsayan yeni FORUMU 10. yıl şenliklerimizin bir parçası olarak sizlerle!

Öncelikle hunharca saldıracağımız adres: https://forum.kayiprihtim.com/

Her türlü yeniliğe ve moderniteye sahip bu forum sistemiyle bundan sonra birçok şeyi tek seferde yapabileceğiz. Örneğin siteye yorum girdiğinizde bu hem forum hem de portal sisteminde olacak. Aslında direkt konu linki verirsem daha rahat anlayacaksınız: https://forum.kayiprihtim.com/t/kayip-rihtim-forumlarina-hos-geldiniz/8

Forumu geçtiğimiz günlerde beta olarak ekibimize açmıştık. Şimdi de ilk olarak sizlere duyurmak istedik. Muhtemelen yarın gün içinde de ortamlara salacağız. Bundaki maksadımız hem gördüğünüz bir eksiklik, hata, çevirilmemiş bir kısım ya da "şöyle olsa daha iyi olmaz mı" diyeceğiniz bir şeyler olursa diye hem de alışma sürecine bizlerle birlikte eşlik etmiş olacaksınız.

Lafı fazla uzatmıyor, sizi forumlarımıza davet ediyorum. Mobilden de rahatlıkla erişebileceğiniz ve eski sisteme göre inanılmaz güzellikler sunan yeni platformumuzun gizemlerini keşfetmeye sizleri davet ediyor, hayırlı olsun diyorum!

NOT: Yeni foruma SIFIR ÜYELİK gerekmektedir. Eski forum adınızla kayıt olabilirsiniz. Eski forum arşiv olarak kalacaktır.

NOT 2: Bu forum yeni üyelik alımına kapanmıştır. Ayrıca eski üyelerimiz de herhangi bir konuya yeni mesaj atmayacaktır. Arşiv olarak kalacaktır.
5
Liman Kütüphanesi / Ynt: İndirimler
« Son İleti Gönderen: OZ 20 Ocak 2018, 00:35:48 »
kasap d&r ve yurtiçi kargo felaketi işbirliğine rağmen bugün sitede kargo bedavaymış ve ithaki'de tüm kitaplarda %40 indirim varmış ilgilenenlere duyurulur.
6
Diğer Bilimkurgu Eserleri / Ynt: İthaki Yayınları Bilimkurgu Serisi
« Son İleti Gönderen: irbis 19 Ocak 2018, 04:15:20 »
Duyurmanızda bizce çok sakınca yok. Ne de olsa gazetelerle paylaşıldı bu bilgi ve gazeteler bunu yayımladılar. Fakat kitabın 30. kitap olup olmayacağı konusunda emin değiliz henüz. İşi uzadı, yerine başka kitap taşıyabiliriz.

Eğer durum buysa daha önce bahsettiğimiz üzere 30. kitabın Heinlein olma ihtimali var mı?

Heinlein hiçbir zaman 30. kitap olmayacaktı. 30. kitap için alternatifimiz farklı ama Yaban Diyarlardaki Yabancı kadar istekle beklenen bir kitap.

Bu kitap 30'a yetişirse muazzam olur ama hazırlanmasının hiç de kolay bir iş olmadığı bariz tabi, kolay gelsin :)

30. kitabın durumu gelecek hafta belli olacak. Şimdilik kesin bir şey söylemek mümkün değil.
7
Çizgi & Anime / Ynt: En Son İzlediğiniz Anime?
« Son İleti Gönderen: Bay_Karamsar 19 Ocak 2018, 01:14:16 »
@Mr.Sakal,

Yönetmen Yuasa'ya nazar değmesin :)

Godzilla: Monster Planet (2017, Film)

Tek film diye başlayacaktım; meğersem üç filmlik bir projenin ilk ayağıymış. Birinci bölüm adı altında, üçe ayrılmış bir filmin giriş kısmını izledim.

En sevdiğim Godzilla temasına odaklanılmış: Godzilla vs İnsanlık. İyi ile kötünün değil, doğa ile insanoğlunun mücadelesi. Tabii film sonundan anlaşılan o ki, sonraki iki filmle hikayenin gidişatı ve sonucu başlangıçtakinden farklı olacağa benziyor.

Spoiler: Göster
Filmde kötü olmayacağını düşünüyordum. Genel gidişatta, Godzilla’nın iyilik ve kötülükten sıyrılmış bir karakter olduğu belli oluyor. Uzaylılarında olduğunu öğrenene kadar, kötü yok diye düşünüyordum. İki farklı uzaylı türünün üyeleri arasındaki konuşmada, fırsatları olsa Dünya’yı nasıl istila edeceklerini konuşuncaysa, bunu şüpheli bulmamıştım. Uzaylıda olsa insan insandır hesabıyla değerlendirmiştim. Ama uzaylı türler arasından bir çeşit misyonerlik faaliyeti yürütenine hep şüpheyle baktım. Dünyaya dönüp savaşmak isteyen kahramanın projesine gizliden destek vermesinin ardında başka bir şey olduğunu düşündüm.

Filmin sonundaya, düşüncemde yanılmadığımı anladım. Bu üçlemenin asıl kötüsü o uzaylı ırk. Muhtemelen, filmin başlarındaki sabotajda onların parmağı var. Üçüncü filmdeki son savaş, muhtemelen o uzaylı türe karşı verilecek. İnsanlar Godzilla’yı ya bir şekilde dondurmayı başaracak ya da onunla uyumlu biçimde yaşamayı öğrenecekler. Ya da canavarımız kahramanca ölür. Alternatif hikaye sonuçta.
8
Ütopya/Distopya / Ynt: Otomatik Portakal - Anthony Burgess
« Son İleti Gönderen: Bay_Karamsar 19 Ocak 2018, 00:55:54 »
@BlueSedai,

Cesur Yeni Dünya ayartıcı. Lakin şehirli değil, vahşi olarak doğarsanız, sizin için yine sevimsiz bir yer olurdu :-\

Tuhaf gelecek belki, Otomatik Portakal'ı distopya niyetine okumamışımdır. "Şiddetin galip geldiği berbat bir dünyada hayat nasıldır?" kafasında okumuştum. Bunda filmi önce izlemiş olmamın etkisi büyük.
9
Diğer Bilimkurgu Eserleri / Ynt: İthaki Yayınları Bilimkurgu Serisi
« Son İleti Gönderen: karellen 18 Ocak 2018, 20:39:46 »
Bu kitap 30'a yetişirse muazzam olur ama hazırlanmasının hiç de kolay bir iş olmadığı bariz tabi, kolay gelsin :)
10
Diğer Bilimkurgu Eserleri / Ynt: İthaki Yayınları Bilimkurgu Serisi
« Son İleti Gönderen: sunbae 18 Ocak 2018, 19:44:48 »
Duyurmanızda bizce çok sakınca yok. Ne de olsa gazetelerle paylaşıldı bu bilgi ve gazeteler bunu yayımladılar. Fakat kitabın 30. kitap olup olmayacağı konusunda emin değiliz henüz. İşi uzadı, yerine başka kitap taşıyabiliriz.

Eğer durum buysa daha önce bahsettiğimiz üzere 30. kitabın Heinlein olma ihtimali var mı?
Sayfa: [1] 2 3 ... 10