Ah, sevgili kargasiz, DC en sevdiğim yayınevidir.

Marvel ne kadar renkli dünyası ile tanınıyorsa DC de karanlık dünyası ile bilinir. Özellikle Batman ile. Bunun için sana bence DC'nin magnum opusu olan The Dark Knight Returns'ü kesinlikle okumanı öneriyorum. Zamanında Arka Bahçe basmıştı ama ciltleri dökülüyordu her zamanki gibi bu sene içinde de kesin tarihi bilinmemekle birlikte JBC tekrar basacak. Ondan bir kaç yıl sonra çıkmış olan Arkham Asylum da tarihin en karanlık hikayeleri arasındadır. Superman: Red Son da ilginç, kısa bir öyküdür. Superman'in Amerika yerine Sovyetler Birliği'ne düşmesini konu alan 3 sayılık bir hikaye. Identity Crisis de gizemiyle seni çekebilir. DarLy OpuS'un bahsettiği Baykuşlar Divanı da ilgini çekebilir ama sorduğun soru doğrultusunda yukarıdakilerden sonra bakmanı öneririm.
Ayrıca süper kahramanlar biraz uzak geliyorsa Vertigo'ya bakmanı öneririm. DC'nin bir alt yayınevidir ve tarihteki en güzel çizgi romanlara imza atmışlardır. Çizgilerini Hoş bulur musun bilmem ama Vertigo'dan şu an önerebileceğim bir seri Türkçeye çeviriliyor ve 3. cildi yeni çıktı. Almadan önce kitapçıda bir bölümünü okuyup bakabilirsin. Hikayesi ve gidişatı çok ilgi çekicidir.
Sevgili Fiddler, Beş Savaş değil de Beş Kabus o. Önerebileceğim Iron Man hikayelerindendir ancak biraz sıkıntılar var Türkçe baskısında. Çeviri iyi de yerleştirmeler biraz kafaya göre yapılmış, göze hoş gelmeyen yerler var. Arka Bahçe bu konularda çok dikkatsiz malesef. Örneğin cildin arkasında 'DEMIiR ADAM' yazıyor aynen, küçük 'i' harfiyle. Beni çok sinir ediyordu bu. Güzel bir Iron Man hikayesi daha okumak istersen Hoz'dan çıkan ve hala satışta olan Extremis'i de öneririm. Bakın çok ilginç biraz eskilere gidiyoruz, Armor Wars var. En sevdiğimdir benim

Çizgi romanların her sayfasını özellikle incelediğim için verdiğim paraya hiç bir zaman üzülmedim sevgili Grayswandir. Biraz tutkulu olmak gerekiyor bu konuda öyle düşüncelerden kurtulmak için. Bunun için de hayatınızın çizgi romanı bir yerde sizin ellerinize gelmeyi bekliyor

Teşekkür ederim TheWalkingIdeas, burada ve müsait olduğum sürece devam edeceğinden emin olabilirsiniz.
Not: Sandman'in Türkçe baskısını nerede bulursanız bulun almayın gözünüzü seveyim. O iğrenç, elde dağılan kurabiye gibi bir baskıya sahip olan ciltlere dünyaların paralarını istiyorlar utanmadan!