Kayıt Ol

Daily Planet – 18.03.2015 (#2)

Çevrimdışı Fiddler

• 565
  • Rom: 32
  • Bazen Herkes Duysun Diye..
    • Profili Görüntüle
    • A. Orçun CAN
« Yanıtla #15 : 19 Mart 2015, 19:41:35 »
Benim bir olacak sayın Daily Planet yetkilisi. Diyelim ki Iran-Man'i çok seviyoruz, okumak istiyoruz.

Bu Türkçeye çevrilen "Beş Savaş" diye bir cilt var. Nasıldır? Güzel midir? Değer mi?
Saatleri Ayarlama Enstitüsü okuyalım..

Çevrimdışı DarLy OpuS

• 2766
  • Rom: 35
  • Dansımız Marşandiz
    • Profili Görüntüle
    • Uykusuzluk Kulesi
« Yanıtla #16 : 19 Mart 2015, 20:15:29 »
Burada biz de bi şeyler önerebiliyo muyuz, yoksa yetkili abi bizi yakamızdan tutup sürükleyerek dışarı mı atıyor?  ;D Neyse ben de önereceğim bana ne.

Ben çizgi roman okuyan biri değilim, bir türlü ısınamadım resimli kitaplar okumaya, sayfalar boşmuş gibi geliyor.

Abi 2-3 yıl önce şu dediğine yakın şeyler düşünüyordum ben de. Sanırım Oz Büyücüsü'nün çizgi romanını okuduğumda ne kadar yanıldığımı anladım. Akabinde Pelerinli Süvari’ye Ne Oldu? diye soran Neil Gaiman beni iyice bu işin içine soktu. Son olarak Baykuşlar Divanı da noktayı koydu diyebilirim. Artık bir çizgi roman okuruydum... Göğüs ilerde, karın içeri çekili, bir taşın üstüne sıkıca basmışım, gözler ufukta kilitli...

Çevrimdışı Fiddler

• 565
  • Rom: 32
  • Bazen Herkes Duysun Diye..
    • Profili Görüntüle
    • A. Orçun CAN
« Yanıtla #17 : 19 Mart 2015, 20:21:17 »
Sevgili Lordmuti,

Sandman.

Sevgiler,
Orçun.
Saatleri Ayarlama Enstitüsü okuyalım..

Çevrimdışı Denaro Forbin

• 2114
  • Rom: 54
    • Profili Görüntüle
    • Bilimkurgu Kulübü
« Yanıtla #18 : 19 Mart 2015, 21:35:04 »
Sevgili Lordmuti,

Sandman.

Sevgiler,
Orçun.

Sevgili Fiddler,

Sandman'in şu anda baskıları yok ve bulmak çok zor(+pahalı). Ismarlarsan okuyalım.

Sevgiler,
Denaro.

Çevrimdışı mit

• *
  • 5536
  • Rom: 96
  • Kronik Anakronik
    • Profili Görüntüle
    • Yorgun Savaşçı'nın Günlüğü
« Yanıtla #19 : 19 Mart 2015, 22:05:46 »
Sevgili Denaro,

Aklıma bir şey gelince buraya yazacağım.

Sevgiler,
mi(gh)t(y)
Jackal knows who you are,
Jackal knows where you are.
Try to hide if you dare.
Do your best, i don't care.

Çevrimdışı Marius

• 1109
  • Rom: 31
  • poor misguided fool
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #20 : 19 Mart 2015, 22:08:40 »
Ah, sevgili kargasiz, DC en sevdiğim yayınevidir. :) Marvel ne kadar renkli dünyası ile tanınıyorsa DC de karanlık dünyası ile bilinir. Özellikle Batman ile. Bunun için sana bence DC'nin magnum opusu olan The Dark Knight Returns'ü kesinlikle okumanı öneriyorum. Zamanında Arka Bahçe basmıştı ama ciltleri dökülüyordu her zamanki gibi bu sene içinde de kesin tarihi bilinmemekle birlikte JBC tekrar basacak. Ondan bir kaç yıl sonra çıkmış olan Arkham Asylum da tarihin en karanlık hikayeleri arasındadır. Superman: Red Son da ilginç, kısa bir öyküdür. Superman'in Amerika yerine Sovyetler Birliği'ne düşmesini konu alan 3 sayılık bir hikaye. Identity Crisis de gizemiyle seni çekebilir. DarLy OpuS'un bahsettiği Baykuşlar Divanı da ilgini çekebilir ama sorduğun soru doğrultusunda yukarıdakilerden sonra bakmanı öneririm. :)

Ayrıca süper kahramanlar biraz uzak geliyorsa Vertigo'ya bakmanı öneririm. DC'nin bir alt yayınevidir ve tarihteki en güzel çizgi romanlara imza atmışlardır. Çizgilerini Hoş bulur musun bilmem ama Vertigo'dan şu an önerebileceğim bir seri Türkçeye çeviriliyor ve 3. cildi yeni çıktı. Almadan önce kitapçıda bir bölümünü okuyup bakabilirsin. Hikayesi ve gidişatı çok ilgi çekicidir.

Sevgili Fiddler, Beş Savaş değil de Beş Kabus o. Önerebileceğim Iron Man hikayelerindendir ancak biraz sıkıntılar var Türkçe baskısında. Çeviri iyi de yerleştirmeler biraz kafaya göre yapılmış, göze hoş gelmeyen yerler var. Arka Bahçe bu konularda çok dikkatsiz malesef. Örneğin cildin arkasında 'DEMIiR ADAM' yazıyor aynen, küçük 'i' harfiyle. Beni çok sinir ediyordu bu. Güzel bir Iron Man hikayesi daha okumak istersen Hoz'dan çıkan ve hala satışta olan Extremis'i de öneririm. Bakın çok ilginç biraz eskilere gidiyoruz, Armor Wars var. En sevdiğimdir benim :D

Çizgi romanların her sayfasını özellikle incelediğim için verdiğim paraya hiç bir zaman üzülmedim sevgili Grayswandir. Biraz tutkulu olmak gerekiyor bu konuda öyle düşüncelerden kurtulmak için. Bunun için de hayatınızın çizgi romanı bir yerde sizin ellerinize gelmeyi bekliyor :)

Teşekkür ederim TheWalkingIdeas, burada ve müsait olduğum sürece devam edeceğinden emin olabilirsiniz.

Not: Sandman'in Türkçe baskısını nerede bulursanız bulun almayın gözünüzü seveyim. O iğrenç, elde dağılan kurabiye gibi bir baskıya sahip olan ciltlere dünyaların paralarını istiyorlar utanmadan!
After I count down, three rounds, in hell I'll be in good company.

Çevrimdışı kargasiz

• 428
  • Rom: 7
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #21 : 19 Mart 2015, 23:03:26 »
Öneriler için teşekkürler Marius. Superman: Red Son ilk ilgimi çeken idi, biraz araştırdım 3 sayı olması ayrı bir güzel şansımı denemek için. Sonra Identity Crisis inceleyeyim dedim, Black Lantern Corps üyesi Jean Loring'i görünce kafam karıştı. Bu hikayeyi en yakın zamanda edineceğim.

Arkham ne zamandır merak ettiğim bir hikayesi var aslında ama Batman'den soğumaya başladım ben Christopher Nolan'dan sonra. Nedense kafamdaki Batman fikri çok değişti. Nolan çok güzel bir iş yapmış o ayrı bir konu ama benim düşündüğüm Batman bütün dövüş sanatlarında usta estetiği olan bir karakterdi, Nolan filmlerde Batman'i yumuşatarak(argo anlamda değil :D) diğer karakterleri istediğim gibi yansıtmış. O yüzden Batman ile alakalı açlık hissini Gotham dizisiyle idare ediyorum şimdilik. Arkham'ı da incelemeye alıyorum yine de ama Dark Knight Returns düşünmüyorum bile :) Bu arada Asylum oyun olan sanırım, Arkham Knight'dan bahsettiğini düşünüyorum?

Baykuşlar Divanı'nı da aynı sebeplerden dolayı düşünmüyorum, hikaye özetini okur geçerim. Batman'i silmek DC'nin yarısını silmek gibi ama bir süre idare edeceğim böyle :D

Aslında en güzel hikaye Flash'a ait ama o da Marvel gibi çok renkli ya sevmiyorum öylesini. Hikayeler daha çok ilgimi çekiyor benim.

Kafamdaki yapıyı daha detaylı bir şekilde anlatabilmişimdir umarım. Bu arada sence New 52 mi, yoksa daha öncesi mi başlamak için?

Çevrimdışı Marius

• 1109
  • Rom: 31
  • poor misguided fool
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #22 : 19 Mart 2015, 23:17:02 »
Nolan Batman'inin filmleri güzel olsa da gerçekten de 'Batman' olmamış, katılıyorum sana. Ancak o filmleri unutup dediğim Batman'lere bir şans vermelisin bence. En azından bir göz at. Özellikle de The Dark Knight Returns'e. En iyi Batman hikayesinden bahsediyorum. :) Arkham Asylum dediğim oyun değil, 1989 çıkışlı çizgi roman. Tam adı Arkham Asylum: A Serious House on Serious Earth. Oyunlarına da bakabilirsin ayrıca, aklıma gelmemişti ancak dünyayı çok güzel betimlemişler.

Batman'i silince geriye çokça şey kalıyor aslında. İnsanlara sadece Batman evreni şaşalı bir şekilde sunulduğu için geniş yer kaplıyor ama Green Lantern de Batman'den sonraki DC'nin en sevdiğim karakteri. Onun dünyasını da zaman zaman karanlık bulabilirsin. :)

Şimdilik daha öncesi diyebilirim çünkü New 52 daha yeni sayılabileceğinden pek de 'çok harika' diyebileceğimiz eser çıkmıyor daha. Ancak öncesi çok geniş olduğundan hemen hemen her düşüncene uygun bir şey bulmak mümkün oluyor. Öte yandan çoğu kişinin eski çizgi romanları okuyamadığını gördüm. Sen de böyleysen, yeni çizgilere alışıksan New 52'den şaşmayabilirsin. :)
After I count down, three rounds, in hell I'll be in good company.

Çevrimdışı kargasiz

• 428
  • Rom: 7
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #23 : 20 Mart 2015, 00:24:25 »
Yok tabi haklısın, genelde öyle bilirler DC'yi diye öyle dedim, yoksa Marvel'den daha sağlam birçok karaktere sahip dediğin gibi.

Tavsiyelerin için çok teşekkürler, bir kez daha deneyelim bakalım çizgi roman dünyasını, umarım bu sefer beni içine çeker. Fazla derinlere girip kafamı da doldurmak istemiyorum ama şu diğerlerini halledeyim Batman'i tekrar düşüneceğim.