Kayıt Ol

Serüven Aşkı ...... Çalışmalar, yorumlar, konuşmalar, vs

Çevrimdışı Dwaxer

  • **
  • 53
  • Rom: 3
    • Profili Görüntüle
Arkadaşlar oyunumuza ait bir yorum, paylaşım, değerlendirme, istek, eleştiri, sohbet, muhabbet ve hatta geyik sayfası açayım dedim. Diğer başlık daha genel bir hava taşıyordu. Oyun karakterleri hakkındaki minik bilgileri de buraya edit vasıtasıyla ekleyeceğim ileride, eğer oyuna başlarsak.


Hikayemiz Hakmarun adlı bir “kıta-ada”da geçecek. Haritayı isteyen indirebilir. (tavsiye ederim) Göreceğiniz gibi sembolik bir haritadır. Renkler iklim koşulları ve arazi yapısı hakkında fikir verecektir. Hakmarun’un en önemli özelliği: kıta üzerinde rastgele yayılmış binlerce tek yönlü boyut kapısıdır. Bu kapılardan Hakmarun üzerine değişik boyut ve diyarlardan gelen canlı cansız varlıklar vardır. Boyut girdapları da denebilir bunlara; başka diyarlardan emdiklerini Hakmarun’a atmaktadırlar. Nitekim adanın kuzeyindeki karlı bölge tamamen, gökyüzündeki boyut pencerelerinden hiç durmaksızın fışkıran tipi şeklinde kar fırtınalarının marifetidir. Aslında ada tropikal kurak bir iklime sahiptir. Diğer boyutlardan gelen kar eriyerek nehirler oluşturmakta adanın batısını, sulak ve verimli bir hâle getirmektedir.



Hakmarun’un şu andaki sosyal, tarihsel vs durumunu detaylı olarak anlatan bilgiler de aşağıdadır. İsterseniz okuyabilirsiniz ama şart değil oyuna katılmak için.

Spoiler: Göster
Hakmarun:
Diğer kıtalardan çok uzakta olan bu kıta-ada, çoğu kayıt altına alınmamış, unutulmuş, efsanelerle karışmış binlerce yıllık tarihe sahiptir. Yıkık dökük, terk edilmiş sayısız kadim şehir harabesi bunun ispatıdır adeta. Hakmarun diğer diyarlardan oldukça ayrık olmasına rağmen muazzam yaşamsal çeşitliliği vardır. Bunun sebebi; kıtanın her tarafındaki binlerce görünmez boyut kapılarıdır. Kimi havada, kimi yer seviyesine yakın, hatta kimi de yerin altında olan bu sayısız boyut kapıları sadece tek yönde çalışır. Sayısız bilinmedik diyardan emdikleri her şeyi Hakmarun’a doğru gönderirler. Bunlara boyut girdaplarının çıkışları demek daha doğru olur. Yolda yürürken birden havadaki bir delikten su, taş, toprak döküldüğünü görerek hatta değişik bir boyuttan gelen mistik bir yaratıkla burun buruna gelerek şaşırabilirsiniz. Eski bilgeler, “Hakmarun Evrenin çöplüğüdür!” demişler. Bu boyut kapıları çıplak gözle görülemez, ancak bu konuda altıncı hissi ve büyüsel yetenekleri olanlar yerlerini farkedebilir. Gerçi yerleri tespit edilen kapıların hiçbirini aksi yöne çevirebilmek mümkün olmamıştır.

Hakmarun normalde sıcak iklime sahip bir kıtadır ama kuzeyde “Soğuk Vadi” denilen muazzam genişlikteki arazide, binlerce boyut kapısından, aralıksız şekilde kar yağar. Bu kapılardan kar, fırtına şeklinde adeta fışkırmaktadır. Soğuk Vadi’de bu yüzden hiç durmadan devam eden bir kar fırtınası durumu vardır. Soğuk ve sıcak havanın temas etmesi sonucu, Soğuk vadinin etrafında daima geniş bir sis çemberi bulunur. Eriyen karların beslediği coşkun nehirler kıtanın batı tarafını çok verimli bir yapıya dönüştürmüştür ancak nehirlerin uğramadığı doğuı tarafı çorak ve verimsiz topraklarla kaplıdır.

Hakmarun’un bugünkü durumu:
52 yıl süren doğu-batı savaşı biteli henüz 2 sene olmuştur. Hadron Kralı Sebastian  ile Maruk Kralı Hector  yıllardan beri, zamanında dedelerinin başlattıkları savaşı devam ettiriyorlardı. Ancak savaştıracak doğru dürüst askerleri kalmadığında barış yapmanın kaçınılmaz olduğunu anladılar. Artık insan ırkında her erkek başına üç kadın düşmektedir, çünkü erkeklerin çoğu savaşlarda can vermiştir. Ordular küçülmüş, ancak şehirleri koruyacak ve bazen de ana yollarda devriye gezecek mıhafız alaylarına dönüşmüşlerdir.

Hadron, batının başkentidir. Mandari ile Sandor şehirleri ve aradaki kasabalar, Hadron krallığına bağlıdır. Her ırktan karışık nüfusa sahip olsalar da bu yerleşimlerde insanlar baskındır.

Dwarflar, yani cüceler çoğunlukla Burakin ve Runedar adındaki dağların içine oyulmuş şehirlerinde yaşarlar. Demir ve gümüş madenleri işletirler.

Elfler ise çoğunlukla batı tarafındaki tılsımlı ormanları mesken edinmiştir. Herenya, kader gölünün ortasında yükselen en büyük elf şehridir.

Adanın doğu tarafında, çorak toprakların ötesinde, deniz kıyısında egzotik şehir Maruk bulunur. Balıkçılık işleri başlıca geçim kaynaklarıdır. Ayrıca demir, kömür, altın, gümüş ve değerli taşlar bakımından zengin madenlerin işletilmesi de Maruk krallığının kontrolü altındadır.

Doğu ile batının tam arasında fildişi kuleleriyle Fluxo bulunur. Fluxo kralı Torinn yıllarca doğu-batı şavaşında, iki tarafın ordularını şehrinin önünden geçerken seyretti ama şavaşta tarafsız kalmayı bildi. Elfler ve cüceler Hadron’u desteklemişlerdi, Maruk’un ise orc şehri Lagruum’dan kopup gelen gece çapulcularından başka müttefiki yoktu. Kral Torin iki tarafı barıştırmak için çok çaba sarfetmiştir ve sonunda barış antlaşmaları da Fluxo’da imzalanmıştır. Şimdi iki taraftan gelen tüccarlar Fluxo pazarlarında ticaret yapıyor. Her ırktan karışık bir yapıya sahip olan Fluxo, elinde bulundurduğu ticaret kozlarıyla ve kendini şavaşlarda hırpalamadığı için, şimdi en zengin kent konumundadır. Fluxo sokaklarında Arcane ve Divine sihirlerini kullanmak yasaklanmıştır ve cezası ağırdır. Nüfus kayıtları dikkatli tutulur ve geçici olarak uğrayanlara kapıları açık olduğu hâlde, göçmenlere kolay kolay izin verilmez.

Tam da bütün Hakmarun barış havasının zevkine varmaya başlamışken, son aylarda çıkan bazı karanlık dedikodular duyanların tüylerini ürpertmeye başladı. Sisli vadinin soğuk bataklığında garip şeyler döndüğünden bahsediliyordu. Geceleri, namevtlerin, yaşayan ölülerin korkunç çığlıkları duyuluyordu. Kimine göre savaşta ölen binlerce asker “undead” namevte dönüştürülmüştü ve dönüştürülmeye devam ediyordu. Hatta kadim zamanlardan kalma Necrotox şehrinin harabelerinde uğursuz bir gücün palazlandığı, Ghoul Kral Doresain’in ve namevtlerin iblis prensi Orcus’un Hakmarun’a dehşetli kıyameti getirmek üzere hazırlandığına dair korkunç hikâyeler kulaktan kulağa yayılıyordu.


Şimdilik bu kadar. Oynatmak istediğiniz karakterlerle ilgili bilgileri bu başlıkta paylaşabilirsiniz. Oyunumuz "Daern" kasabasında başlayacak (Fluxo şehrinin biraz solunda) D&D ırkları; insanlar, elfler, cüceler, vs yaşıyor bu diyarda, yani seçebilirsiniz.

.
.

Yoksa cırcır böceklerinin sözde ahenkli müzikleri ve hafif bir rüzgarın etkisiyle sallanıp birbirine sürten buğday başaklarının hışırtısından başka bir şeyin duyulmadığı bu ıssızlıkta karşılaşıvermeleri tamamen tesadüf müydü?

.

Çevrimdışı Dwaxer

  • **
  • 53
  • Rom: 3
    • Profili Görüntüle
Ynt: Hakmarun ...... Çalışmalar, yorumlar, konuşmalar, vs
« Yanıtla #1 : 22 Temmuz 2009, 16:28:00 »
.

Söylemek istediğim bir konu da, devamlılıkla ilgili. Genelde en geç 2 günde bir hikayeyi ilerletme taraftarıyım, aksi hâlde oyun soğuyor. Bu yüzden de zamanında girip mesaj atmayan kişiler rolünü kaptırabilir, döndüklerinde karakterleri benim tarafımdan oynatılmış ya da bir kenarda pasif kalmış olabilir. Katılanlardan bunu anlayışla karşılamalarını bekliyorum. (ironik bir açıklama oldu sanırım :D)

Şu ana kadar 0 kişi oyunda oynamak istediği karakter hakkında giriş yapmış, 3-4 kişi daha katılırsa başlarız.   ;D 

.
.

Yoksa cırcır böceklerinin sözde ahenkli müzikleri ve hafif bir rüzgarın etkisiyle sallanıp birbirine sürten buğday başaklarının hışırtısından başka bir şeyin duyulmadığı bu ıssızlıkta karşılaşıvermeleri tamamen tesadüf müydü?

.

Çevrimdışı Dwaxer

  • **
  • 53
  • Rom: 3
    • Profili Görüntüle
Ynt: Serüven Aşkı ...... Çalışmalar, yorumlar, konuşmalar, vs
« Yanıtla #2 : 25 Temmuz 2009, 19:37:51 »
Dediğin gibi ben D&D oyunlarına aşina değilim fakat oynamak isteyenler için kolaylık sunmuşsun. Oynamak istiyorum.

Bende Yarı-Elf tarafsız büyücü olarak katılmak istiyorum oyuna. Yani tamamen kendi halinde -ne insanlara, ne elflere, ne iyi büyücülere, ne kötü büyücülere- yanaşan birisi olarak görünmek istiyorum. Adım Gelathon. Güçlerimi genellikle kimseye paylaşmam. Beni tanıyanlar bile gücümün tam olarak ne kadar olduğunu bilemezler, ki her zaman merak konusu olması ile kendi içimde anlaşılamaz bir hazza neden olması beni her zaman tatmin eder. Bir yerde sürekli durmaktan hoşlanmam. Benim herkesten uzak durduğum gibi, herkeste benden uzak durmayı tercih eder. Buna rağmen gerek insanlar, gerekse elfler arasına istediğim zaman girebilirim.

Giydiğim gri ve siyahımsız cüppem, elimde tuttuğum asaya benzeyen ama yakından uzaktan alakası olmayan odun parçası ve çok nadir kafamdan çıkardığım kapüşonum ile, hayatın daha ne kadar bu şekilde devam edeceğini düşünüp durararak, oradan oraya savrulmaya ve gözlerimi dört açmaya devam ederim.

Umuyorum bu kadar bilgi, şimdilik yeterli olacaktır.

Pekala Gelathon; hikayemiz, daha doğrusu oyunumuz “Serüven Aşkı” adıyla başladı:
http://www.kayiprihtim.org/forum/seruven-aski-oyun-t5812.0.html
Sen de olayın olduğu akşam Gri Ejder hanındaydın ve Oswaldo’nun yardım isteğini dinledin. İlk mesajını detaylı atarak hem kendini tasvir eder, hem de kısa bir özgeçmiş yazarsın, ayrıca Daern kasabasına neden uğramış olduğunu da öğreniriz böylece.

Başka katılmak isteyen olursa her zaman katılabilir; asla geç değildir oyuna katılmak için.
.
.

Yoksa cırcır böceklerinin sözde ahenkli müzikleri ve hafif bir rüzgarın etkisiyle sallanıp birbirine sürten buğday başaklarının hışırtısından başka bir şeyin duyulmadığı bu ıssızlıkta karşılaşıvermeleri tamamen tesadüf müydü?

.

Çevrimdışı Dwaxer

  • **
  • 53
  • Rom: 3
    • Profili Görüntüle
Ynt: Serüven Aşkı ...... Çalışmalar, yorumlar, konuşmalar, vs
« Yanıtla #3 : 29 Temmuz 2009, 13:43:17 »
Peki, ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim ama bu tempoda maalesef oyunun olmayacağı belli. Her gün en az üç beş mesaj atılmalı ki oyun yürüsün. Ayrıca pek katılım da olmadı. Ben resmen noktayı koymak için atıyorum bu mesajı; ilerde belki başka şartlarda tekrar deneriz.
.

Yoksa cırcır böceklerinin sözde ahenkli müzikleri ve hafif bir rüzgarın etkisiyle sallanıp birbirine sürten buğday başaklarının hışırtısından başka bir şeyin duyulmadığı bu ıssızlıkta karşılaşıvermeleri tamamen tesadüf müydü?

.

Çevrimdışı mit

  • *
  • 5536
  • Rom: 96
  • Kronik Anakronik
    • Profili Görüntüle
    • Yorgun Savaşçı'nın Günlüğü
Ynt: Serüven Aşkı ...... Çalışmalar, yorumlar, konuşmalar, vs
« Yanıtla #4 : 29 Temmuz 2009, 14:49:55 »
Katılmak isterdim ama PC dışında hiç RPG deneyimim yok maalesef. Yardımcı olurum derseniz seve seve katılır, elimden geleni yaparım.
Jackal knows who you are,
Jackal knows where you are.
Try to hide if you dare.
Do your best, i don't care.

Çevrimdışı Vega

  • ****
  • 1023
  • Rom: 5
    • Profili Görüntüle
aynen bende hiç rpg oynamadım ama yardımcı olursanız bende katılabilirim

SplenderSolis

Ynt: Serüven Aşkı ...... Çalışmalar, yorumlar, konuşmalar, vs
« Yanıtla #6 : 04 Kasım 2009, 22:27:00 »
Dostlar son durum nedir?
Gördüğüm kadarıyla oyun ilerlemeyecek gibi
Gerçi bende katkım olsun diye bir karakter ekledim ama devamı gelecekmi?

Çevrimdışı Malkavian

  • *****
  • 2152
  • Rom: 57
  • I was lost in the pages of a book full of death..
    • Profili Görüntüle
Ynt: Serüven Aşkı ...... Çalışmalar, yorumlar, konuşmalar, vs
« Yanıtla #7 : 04 Kasım 2009, 22:30:56 »
Forumun msn den farkı biraz daha yavaş ilerlemesi ve daha geniş kitlelere seslenmesi. Yani sabırlı olursan bence neden onlmasın. Ayrıca yeni açılan oyunlara katılmak senin için daha yararlı olacaktır. Hatta bilgin varsa kendin bir oyun da açabilirsin. Zaman Zaman etkinlikler yapılıyor takip edip kaçırmassan birinde yer bulabilirsin.

SplenderSolis

Ynt: Serüven Aşkı ...... Çalışmalar, yorumlar, konuşmalar, vs
« Yanıtla #8 : 04 Kasım 2009, 22:42:43 »
Sanırım Serüven Aşkı isimli oyunda yeni açılmış fakat takip olmamış yanılıyormuyum?
Ordan bir giriş yapayım dedim ama önerileriniz varsa bilgilendirirseniz sevnirim elbette..?

Çevrimdışı Canina

  • ****
  • 1460
  • Rom: 39
  • There ought to be a law against you
    • Profili Görüntüle
    • Canina's
Ynt: Serüven Aşkı ...... Çalışmalar, yorumlar, konuşmalar, vs
« Yanıtla #9 : 05 Kasım 2009, 14:29:15 »
Yamulmuyorsam bu oyun Dm arkadaş tarafından terk edildi, o yüzden pek bir geleceği yok gibi.

SplenderSolis

Ynt: Serüven Aşkı ...... Çalışmalar, yorumlar, konuşmalar, vs
« Yanıtla #10 : 05 Kasım 2009, 20:16:33 »
O zaman iyi olmamış
Sanırım forumda pek bir aktivite yok şu aralar hatta online kişi bile görmek çok zor

Çevrimdışı Canina

  • ****
  • 1460
  • Rom: 39
  • There ought to be a law against you
    • Profili Görüntüle
    • Canina's
Ynt: Serüven Aşkı ...... Çalışmalar, yorumlar, konuşmalar, vs
« Yanıtla #11 : 05 Kasım 2009, 21:15:52 »
Gündüzleri öyle olur ama akşam vaktinde, uğursuz yaratıklar köye indiğinde, forumda dolar taşar.

SplenderSolis

Ynt: Serüven Aşkı ...... Çalışmalar, yorumlar, konuşmalar, vs
« Yanıtla #12 : 05 Kasım 2009, 21:42:07 »
Dediklerin doğruysa biraz olsun hareket görmek isterim..
Rıhtım sakinleri uykularında öldüler sanırım..

SplenderSolis

Ynt: Serüven Aşkı ...... Çalışmalar, yorumlar, konuşmalar, vs
« Yanıtla #13 : 05 Kasım 2009, 21:42:47 »
Bu arada uzak diyarlar oynayanınız varmı aranızda..?