Kayıt Ol

İlginç Haberler

Çevrimdışı Ropinie Hystria

  • **
  • 171
  • Rom: 10
  • Aut viam inveniam aut faciam
    • Profili Görüntüle
Ynt: Kesin Oku: İlginç Haberler
« Yanıtla #15 : 20 Mayıs 2010, 10:26:08 »
boromir, anladığım kadarıyla bir-iki gündür bu tip haberleri takip ediyorsun. Bence biraz kafanı dağıtmanın vakti geldi. Biraz müzik, biraz age of empires seni dinlendirir diye umut ediyorum. Ciddiyim.

Çevrimdışı Elendil

  • **
  • 325
  • Rom: 8
    • Profili Görüntüle
Ynt: Kesin Oku: İlginç Haberler
« Yanıtla #16 : 20 Mayıs 2010, 10:52:57 »
Ropinie Hystria'ya katılıyorum boromir bence de biraz kafanı dağıt.

Çevrimdışı boromir

  • **
  • 374
  • Rom: -4
    • Profili Görüntüle
Ynt: Kesin Oku: İlginç Haberler
« Yanıtla #17 : 20 Mayıs 2010, 20:19:21 »
doğru ssöylediniz bu gün dinleneceğim kafam allak bullak oldu.

Çevrimdışı boromir

  • **
  • 374
  • Rom: -4
    • Profili Görüntüle
Ynt: Kesin Oku: İlginç Haberler
« Yanıtla #18 : 21 Mayıs 2010, 22:23:59 »
eveeet. 1 günün ardından yine felaket tellalınız boromir bu kez biraz daha hafif ve öncekilerin üstüne su serpecek kadar güzel bir haberle geldi. işte haberimiz:

NASA 2. Kıyamet açıklamasını yaptı
NASA, 2012′de “kıyametin kopacağını” iddia edenlere karşı toplumu bilgilendirme kampanyası başlattı.
ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA)’nın internet sitesinde başlatılan kampanyayla, bu tür felaket açıklamaları ve beklentilerinin asılsız olduğuna işaret edildi.

Amerikan sinemasının da sonunda el atarak çektiği “2012″de, kışın peş peşe gelen tabii afetlerle insanlığının sonunun geleceği anlatıldı.
Kehanete göre, 21 aralık 2012′de Güneş sistemindeki gezegenler de aynı hizaya dizilerek felaketlerin tetikleyicisi olacak.

Nice internet sitesini istila eden bu tür kehanetlerin, Sümerlilerin bulduğu iddia olunan “” veya “Gezegen x”in Dünya’ya çarpacağı söylentisine dayandığına işaret eden NASA, “Nibiru” gezegeninin “tamamen hayal mahsulü” olduğu açıklamasını yaptı. Sitede, “Dünyada bugün hiçbir ciddi bilimadamı, 2012 aralığında Dünya’yı tehlikenin beklediğini söylemiyor. Dünyamız en az 4 milyar yıldır varlığını sürdürüyor” ifadesi kullanıldı.

Bazı felaket “tellalları”, Dünya’ya bir gezegenin çarpacağı tarihi 2003 olarak vermişti. Sonra çarpışma tarihi 21 aralık 2012′ye ertelendi. Bu da, Maya takviminde bir dönemin sonu olarak tanımlanıyor. Bazı internet siteleri ise NASA’yı “Nibiru” gezegeninin varlığını gizlemekle suçluyor.

“NASA” aylar önce bir açıklama daha yapmıştı
Asronomi Bilimadamları’nın araştırdı ve açıkladıkları Niburu( Marduk) olayı e 17 haziran 2009 Tarihinde ki NASA açıklaması;

 Her 3 bin 600 yılda bir güneşin yörüngesine girerek dünyanın yakınından geçen Marduk, (Nibiru) isimli gezegenin dünyaya çarpacağı söylentileri ayyuka çıkınca NASA, halkın endişelerini ortadan kaldırmak için bir açıklama yaptı.

NASA, Marduk’un 21 Aralık 2012’de dünyaya çarparak Maya takviminin son gününde dünyanın sonunu getireceği iddialarına internet sitesinden soru-cevapla yanıt verdi:

NT Soru;  2012’te kıyametin olacağı nereden çıktı?
NASA; Marduk söylentisinin kökeni Sümerlere dayanıyor. Bu gezegenden gelen uzaylıların dünyayı ziyaret ettiğine inanılıyordu.

NT Soru; Sümerler astronomide çok gelişmişlerdi. Öngörüleri doğru olamaz mı?
NASA; Sümerler Uranüs, Neptün ve Pluton’u keşfetti. Ama dünyanın güneşin etrafında döndüğünü anlayamadılar.

Soru; Marduk 1983’te “Gezegen X” olarak keşfedilmedi mi?
NASA; 1983’te IRAS uydusu anlaşılamayan bir şey görüntüledi.
Bunun bir galaksi olduğu anlaşıldı. Ama basın bunu yeni bir gezegen olarak ilan etti.

NT Soru;İnternette bir çok Marduk fotoğrafı var. Bu gerçek olduğunu kanıtlamaz mı?
NASA; Fotoğrafların çoğu güneşin arkasında saklandığı iddiasına destek vermek için güneşle yakın gösterilmiş. Ama hepsi fotoshop ürünü.

Kaynaklar NASA !
NT Soru; Ama güneş fırtınalarının Amerika’yı 1 ay felç edeceği söyleniyor? Kaynakları da NASA. Bu nasıl oluyor?
NASA;Araştırma en kötü senaryoya göre hazırlandı. Ancak basın bunu olacak gibi verdi.

NT Soru; 2012’de dünyaya bir de meteor çarpacağı söyleniyor.. Bu doğru mu?
NASA; Hayır. 2012’de dünyaya hiç bir şey çarpmayacak.

NT Soru;Marduk bir aldatmacaysa NASA neden bununla ilgileniyor. ABD hükümeti neden bir şey yapmıyor?
NASA; İddiaları NASA ile ilişkilendirmeye çalışıyorlar. İnternette de yayan bilgilere karşı bir kanun yok.

NT Soru;2012 Doomsday filmi için ne düşünüyorsunuz?
NASA;İnsanların hükümetine güvenmemesi üzerine kurulu bir film.

NT Soru;Marduk’un koordinatları’nı Google Sky ve Microsoft Telescope’un kararttığı iddia ediliyor?
NASA; Dünya hareket ediyor. Bir gezegen nasıl hep aynı noktada görünebilir. Google ve Microsoft eksik veri yüzünden o bölgeleri boyadığını açıkladı.

NT Soru; ABD panik yaratmamak için bu gerçeği saklıyorsa?
NASA; Dünyanın sonu nasıl gizlenir.

NT Soru;Maya takvimi neden 2012’de bitiyor?
NASA; Maya uygarlığı çok zekiydi. Karmaşık bir takvim geliştirdi. Dünyanın bu zamana kadar varlığını sürdüreceği öngörülmediği için 2012’de sonlandırdı.

NT Soru;2012’te tüm gezegenler aynı hizaya gelecek. Dünya da Samanyolu’nun tam ortasında yer alacak. Bu dünyanın çekim kuvvetinin tersine döndürür mü?
NASA;Dünya Samanyolu’nun merkezinden 30 bin ışık yılı uzakta. Gezegenlerin aynı düzleme gelmesi de özel bir çekim alanı yaratmaz

NT Soru;2012’deki güneş fırtınaları dünyanın manyetik alanını değiştirecek mi?
NASA; Güneş fırtınaları her 11 yılda olur. Şimdiye dek dünyada bir canlıya zararı dokunmadı.


http://www.google.com.tr/imgres?imgurl=http://www.nationalturk.com/wp-content/uploads/2009/11/marduk_niburu_nasa_2012.jpg&imgrefurl=http://www.nationalturk.com/nasa-2012-kiyamet&usg=__QjzatTDJCHQOndESVq2Ee8PuZZU=&h=360&w=600&sz=87&hl=tr&start=114&itbs=1&tbnid=oNnDiKO2MiDzxM:&tbnh=81&tbnw=135&prev=/images%3Fq%3Dmarduk%2Bgezegen%26start%3D105%26hl%3Dtr%26sa%3DN%26gbv%3D2%26ndsp%3D21%26tbs%3Disch:1


ve bir de nibiru'yu kanıtlayan bir video(ymuş). kesin izleyin bunu.

http://www.videolife.tk/video/vblmob6Tqpo/NİBİRU-GERÇEK-DEĞİŞTİRİLEMEZ-BİR-GERÇEK-İŞTE-ISTANBUL-GÖZLEMİ.html

bu arada bkz:


marduk hakkında kısa bilgi::


Dünyanın sonu nasıl olacak?
Son günlerin en tartışılan konularından Marduk’un keşfedilmesinin 20 yılı aşkın bir tarihi var.

Aylar sonra IRAS, Güneş Sisteminden 50 milyar mil uzaklıkta olan devasa bir gezegen keşfetti. Bu şaşırtıcı keşif, 21 Aralık 1983’te Washington Post gazetesinin  birinci  sayfasına  “Gizemli Bir Gök Cismi Keşfedildi” başlığıyla haber oldu.Marduk’un IRAS uydusu tarafından keşfedilmesinden 7 sene önce Azeri yazar Zekeriya Sitchin Sümerlilerin binlerce sene önceden kalan tabletlerini okuyarak her 3,600 senede bir Güneş Sistemi’ni ziyaret eden Marduk hakkında “12’nci Gezegen”  adlı kitabı yayımlamıştı.Sümer yazıtlarına göre, Marduk’un uydularından biri binlerce sene önceki bir ziyarette Tiamat adındaki bir başka gezegene çarparak, bugün Mars ile Jüpiter arasında bulunan Asteroit Kuşağının oluşmasını sağladı.

Kıyamet için bilim ne diyor ?
 

 Marduk’un dünyadan ilk olarak görülmesi ise 21 Ekim 2003’te Kaliforniya’daki Mount Palomar Gözlemevi’nden 1,22 metre boyundaki Oschin teleskopu ile oldu. Senelerce bu gökcismini gizliden gizliye takip eden Vatikan Astronomi  Merkezi , sonunda konuyu ele almak üzere 19 ülkenin bilim adamını bir araya getirdi.Marduk astronomlar tarafından 2003-UB-13 olarak adlandırıldı. Marduk hakkında yazılmış en ünlü kitabın sahibi Zecharia Sitchin’e göre gezegenin 7 uydusu bulunuyor.

Nam-ı diğer Nibiru ve Eris hakkında en ünlü ikinci kitabın yazarı ise Andy Lloyd. Lloyd’a göre Güneş’in ölü ikizi olan Kara Yıldız sistemi, Marduk dâhil olmak üzere 7 gezegen içeriyor. Bu gezegenlerden altıncısı 6 bin sene önce Sümerlilere hayat veren uzaylı Tanrılar olduğu öne sürülen “Annuaki”nin yaşadığı Dünya benzeri bir gezegen.Kara Yıldız sisteminin son ve yedinci gezegeni Marduk ise, Lloyd’a göre 7 uydusu ve arkasında kuyruk gibi uzanan uzay enkazı ile bir savaş üssü hatta savaş gemisi görevi görüyor.

Dünyanın Manyetik Alanları Marduk Gelişi ile Nasıl Etkilenecek?

Her ne kadar bilim adamları henüz üzerinde tam bir görüş birliğine varmamış olsalar da Marduk’un yaklaşmasının dünya üzerinde de ciddi etkilerinin olabileceği belirtiliyor. Bunların başında ise yerküreyi zararlı ışınlardan korumak gibi hayati bir işlevi de olan manyetik alanın etkilenmesi geliyor.Marduk’un manyetik alan üzerinde ciddi bir sapmaya neden olması neticesinde devasa dalgaların oluşmasından, şiddetli depremlerin görülmesinden, volkanların faaliyete geçmesinden ve yıkıcı hortum ile fırtınaların ortaya çıkmasından korkuluyor.

Bu kadar ciddi sonuçlarının olmasından korkulan bu gökcismini bu kadar yakından takip eden ilk kuşak elbette ki biz değiliz. Mayalar, yarattıkları bir takvimde Marduk’un seyrini ve Güneş Sistemi’ne girişine de yer verdiler.Söz konusu bu Haab takviminin sona erdiği gün ise Marduk’un gelişini gösteriyordu. Bu takvimin son günü Gregoryan takviminde yani şu an bizim kullandığımız modern takvimde 21 Aralık 2012’ye denk geliyor.Maya’lara göre Haab takviminin sonu ile 5’inci Güneş Dönemi sona erecek ve insanlık 6’ıncı Güneş Dönemine girecek. Bazı uzmanlar, Haab takviminin sona ermesinin dünyanın kendi ve güneş etrafında dönüş süresinin değişeceğini, yani bir başka deyişle bir gün ve bir yılın uzunluklarının değişeceğini savunuyor.

İŞTE FELAKET SENARYOLARI:

* Dünyanın Kuzey ve Güney manyetik kutuplarının konumları değişecek,

* Dünya ekseni 180 ile 240 derece değişerek Güneş’e olan sabit konumunu kaybedecek,

* Ekvator çizgisinin konumundan sapması ile iklim değişiklikleri baş göstermeye başlayacak,

* Ortaya çıkan manyetik çekim gücü, erimiş demir haldeki dış çekirdeği yer kabuğuna yakınlaştıracak ve tüm yanardağlar patlama noktasına gelecek.

* Manyetik titreşimlerin bozulması ile okyanusların altındaki su akıntıları durma noktasına gelecek ve zamanla ısınan-durağanlaşan su, deniz yaşamına imkân vermeyecek,

* Büyük parçalar halinde erimeye devam eden kutuplar yok olma noktasına gelecek.

* Dünyanın değişen ekseni ile güneşe tekrar konumlanması ve kuzey manyetik kutbunun Siberya’ya kayması, bugün çöl ve kurak olan alanları su cennetine çevirecek.

* Kutupların erimesi ile okyanuslara yayılacak tatlı su, ısı-tuz dengesini bozacak ve golfistrm akıntısının durması ile başta Kuzey-Batı Avrupa ve Kuzey-Doğu Amerika olmak üzere birçok coğafyada dondurucu soğuklar baş gösterecek,

* Yer kabuğu altındaki lav ve yer katmanlarının hareketleri ile depremler görülmeye başlayacak ve şiddetleri ile sayıları Marduk yaklaştıkça artacak.

İDDİALARA GÖRE GÜN GÜN MARDUK’UN SEYRİ

Ortaya atılan teorilere göre, Marduk, 21 Aralık 2012’de, yani Haab takviminin son gününde ikinci bir güneş gibi tepemize dikilecek ve Ay ile neredeyse aynı büyüklükte gözükecek.

* Marduk, Dünya ile iki kere yakınlaşma gösterecek. Bunlardan ilki 7 Eylül 2012’de gerçekleşecek ve bir süre boyunca yaklaşma-uzaklaşma hareketi devam edecek. Son yaklaşma ise 27 Nisan 2013’te olacak.

* Bir diğer iddiaya göre ise bu yaklaşma hareketi farklı bir takvime göre olacak. Marduk en yıkıcı etkisini sadece 21 Aralık 2012’de göstermeyecek. Çünkü Dünya, 14 Şubat 2013’te Marduk ile Güneş arasına girecek. Araştırmacılara göre en korkunç deprem, sel ve fırtınaların yaşandığı tarih bu gün olacak ve yer kabuğu buruşturulan bir kâğıt gibi bozulacak. Milyarlarca insan hayatını kaybedecek,  hayatta kalanlar açlıktan kırılacak. Marduk, Güneş Sistemi’ni 1 Temmuz 2014’te terk edecek ve manyetik alanlar üzerindeki etkisi azalmaya başlayacak.

* Eğer sanıldığının aksine, Marduk, Mars ile Jüpiter’in değil, Mars ile Dünya arasına girerse, Marduk’un uydularından biri Dünya’ya çarpabilir. Bu durumda Dünya’nın kendi ekseni etrafındaki döngüsü en az 3 gün duracak. Bir tarafta 3 gün aydınlık, diğer tarafta 3 gün karanlık olacak. Tüm iletişim ve enerji ağı çökecek.

“HERŞEY GÜZEL OLACAK” DİYEN DE VAR

Mayalardan kalan bilgiler doğrultusunda Dünya’nın içine gireceği 5’inci Güneş Dönemi’nin tam bir aydınlanma ve barış safhası olacağına inanan insanların sayısı hiç az değil.İnternette sayısız sitede gruplaşan insanlar, 2012’de insanlığın uzaylı ırklarla sonunda tanışacağını ve uzayın birçok köşesinden gelen ırklar ile kusursuz bir barış sürecinin başlayacağını düşünüyorlar.

Diğerleri ise Dünya’nın içine gireceği yüksek titreşim frekansları ile evrenselliğin; bilim, tıp, arkeoloji ve sanatın tavan yapacağı yeni bir rönesans devrinin başlayacağını öngörüyor.

http://www.google.com.tr/imgres?imgurl=http://img5.mynet.com/ha5/d/dunya-son.jpg&imgrefurl=http://haber.mynet.com/detay/dunya/dunyanin-sonu-nasil-olacak/479786&usg=__CgPPR1Vk1YSgNI8WJ0L8gt5gyDc=&h=257&w=343&sz=19&hl=tr&start=157&itbs=1&tbnid=5mbyzcB1Y1G2jM:&tbnh=90&tbnw=120&prev=/images%3Fq%3Dmarduk%2Bgezegen%26start%3D147%26hl%3Dtr%26sa%3DN%26gbv%3D2%26ndsp%3D21%26tbs%3Disch:1

Çevrimdışı Elendil

  • **
  • 325
  • Rom: 8
    • Profili Görüntüle
Ynt: Kesin Oku: İlginç Haberler
« Yanıtla #19 : 21 Mayıs 2010, 22:26:00 »
Yok abi ben hala psişik güçlerin gelmesini istiyorum.

Çevrimdışı boromir

  • **
  • 374
  • Rom: -4
    • Profili Görüntüle
Ynt: Kesin Oku: İlginç Haberler
« Yanıtla #20 : 21 Mayıs 2010, 22:47:30 »
eğer Marduk'u canlı canlı balkonunuzdaki koltuktan görmek istiyorsanız günceldeki Marduk geliyor adlı konuya bakabilirsiniz.

Çevrimdışı boromir

  • **
  • 374
  • Rom: -4
    • Profili Görüntüle
Ynt: Kesin Oku: İlginç Haberler
« Yanıtla #21 : 22 Mayıs 2010, 17:27:49 »
haber:13

NASA'yı şaşkına çeviren fotoğraf   
 
 
hurriyet.com.tr
 
 
 
NASA'nın Mars'ta hayat izleri aramak üzere gönderdiği Spirit adlı keşif aracının geçtiği görüntü uzmanları şaşkına çevirdi. Geçilen fotoğrafları uzun süredir inceleyen uzmanlar, sanki yürüyormuş ya da bir tepeciğe oturmuş gibi görülen bir "yaratık" tespit etti.


İŞTE ŞAŞIRTAN GÖRÜNTÜLER

Uzay aracının Mars'tan geçtiği şaşırtıcı fotoğrafta, sanki öylesine dolaşan "çıplak yaratık", bir tepeceğe tırmanmış ve oturuyormuş gibi görülüyor. Sipirit'in geçtiği fotoğrafları 4 yıldır en ince ayrıntısına kadar inceleyen uzmanlar, fotoğraflardan birisinde küçük yeşil bir "yaratık"ın olduğunu farketti. Görüntüde insan fizyonomisini de andıran "yaratık", dağlık alanda yürüyüp, tepciklerden birisindeki kayanın üzerine  oturmuş gibi görünüyor. Gayet rahatmış gibi bir pozisyonda kameralara görüntüsü yasıyan "yaratık"ın kolu, iki ayağından birisinin üzerindeymiş gibi algılanıyor.

Görüntülere kuşkuyla yaklaşanlar, objektiflere yansıyan bu görüntünün, sadece eski bir kaya oluşumu olabileceği görüşünde ısrarlı. Mars’tan daha önce de benzer resimlerin geldiğini ama daha sonra onların gezegenin yüzey şekillerine ait olduğunun anlaşıldığını belirten uzmanlar temkinli olmak gerektiğini söylüyorlar.

İngiliz Dailymail'in haberine göre uzun süredir fotoğrafları inceleyen uzmanlardan biri görüntüyle ilgili olarak, "Bu fotoğraf çok şaşırtıcı. Mars'ta çıplak bir "yaratığın" gezindiğini görünce gözlerime inanamadım" dedi.   

NASA'nın Mars'a gönderdiği Sipirit adlı keşif aracı şimdilerde yeni görevini sürdürüyor. Sipirit keşif aracı, 5 yıl önce gönderilmişti.
 



Çevrimdışı brisingr

  • ***
  • 655
  • Rom: 5
    • Profili Görüntüle
Ynt: Kesin Oku: İlginç Haberler
« Yanıtla #22 : 22 Mayıs 2010, 18:08:57 »
İlginç haberler sonuçta ben yazıyım bir şeyler. 2006'da kıyamet kopucak dediklerinde Hz. Davud'un kılıcındaki 2006'yı gösteriyorlardı ( Yanlış hatırlamıyorsam ). Sonra bir şey olmamıştım. Ben de buradan Hicri takvimin 2006 yılında bir şeyler olabileceği hissine kapıldım ama Hicri takvim de henüz o yıllara gelmedi. Ama sonuçta ben Allahın işine karışılmaz diyorum. İstersen bu konuyu daha geniş inceleyebilirsin Boromir.

Çevrimdışı boromir

  • **
  • 374
  • Rom: -4
    • Profili Görüntüle
Ynt: Kesin Oku: İlginç Haberler
« Yanıtla #23 : 01 Haziran 2010, 20:38:41 »
Dünya'dan İlginç Haberler ve olaylar:

1985'de New Orleanslı cankurtaranlar o yıl şehrin havuzlarında kimsenin boğulmamasını kutlamak için bir parti verdiler. Partide konuklardan biri çok ilginç bir biçimde boğuldu.
İşte dünyada yaşanan, dünyanın en ilginç olayları...
- 1975'de İngiliz bir çift televizyonda en sevdikleri programı izlerken erkek yarım saat süren bir gülme krizi sonucu kalp krizi geçirerek öldü. Eşi cenazeden sonra programın yapımcılarına bir mektup yazarak kocasını hayatının son dakikalarında bu kadar mutlu ettikleri için teşekkür etti. (Trajikomik ve İlginç Ötesi)

- 1983'de mağazada hırsızlık yaparken yakalanan San Diegolu bir kadın polislere eğer onu bırakmazlarsa morarana kadar nefesini tutacağını söyledi. Polisler kadını bırakmadılar o da gerçekten ölünceye kadar nefesini tuttu. (Polislere ne sanki )

- Belçika'da yaşayan Türk işadamı Uğur C. Ferrari'sine LPG taktırmak isteyince 145 bin Euro'luk otomobili şirket tarafından elinden alındı.

- Konya'nın Karapınar İlçesi'ndeki bir bekçi köpeği sahibi Emin Çenesiz'in cep telefonunu yuttu. Olay köpeğin karnından telefon melodisi gelince anlaşıldı. Talihsiz telefon küçük ebatlarda olması nedeniyle dışkı yoluyla dışarı atıldı.

- Hindistan'ın Assam eyaletinde pirinç birası içip sarhoş olan 12 fil 3 kişiyi ezerek öldürdü 2 kişiyi de yaraladı. Resmi rakamlara göre Assam eyaletinde son 5 yılda filler en az 150 kişiyi ezerek öldürdü.

- Belçika'da La Derniere Heure gazetesinin bir çalışanına ait 'Nokia 3410' marka cep telefonu konuşma sırasında infilak etti. Gazeteci kulağından hafif yaralandı.

- ABD'nin en çok satan gazetesi USA Today'in 5 defa Pulitzer ödülüne aday gösterilen muhabiri Jack Kelley'in yıllarca izlediğini ileri sürdüğü uluslararası olaylarla ilgili yalan haberler yazdığı ortaya çıktı.

- Endonezya Devlet Başkanı Megawati Sukarnaputri destekçilerine "Partiye verilecek oyları artırmak için daha çok sevgili edinin" çağrısında bulundu. Seçim kampanyası nedeniyle Semarang kentinde bulunan Sukarnaputri "Bir kız arkadaşınız varsa daha fazlasını bulun. Gelecek seçimler için hepsini partimize üye yapalım" dedi.

- Çinli genç futbolcuların Real Madridli David Beckham ve Roberto Carlos'a özenerek saçlarını uzatmaları ve 'tuhaf şekiller' vermeleri Çin Futbol Federasyonu tarafından yasaklandı.

- Gaziantepli öğretmen Naci Yengin yazdığı dördüncü hikaye kitabının tanıtımını kitap arası çiğ köfte ile yaptı. Türkiye'de kitap okuma alışkanlığının olmadığından şikayet eden Yengin kitabının imza gününü köfteci dükkanında yapmak zorunda kaldı.


- Jake Fen isimli Macar adam esini korkutmak için kendini asmis pozu verdi... Eve gelen es kocasini o halde gorünce bayildi..Kapiyi açik gören komsu kadin içeri girince iki cesetle karsilastigini sanip evi soydu.Topladiklari ile çikarken Jake kadina bir tekme atti. Cesedin canlandigini sanan kadin korkudan öldü..Jake beraat etti..

- New York'ta 5'inci caddede bir adama araç hafifçe çarpti. Adama birsey olmamisti.. Soförle konustu ve kalkacakken olayi gören biri yanina gelerekkalkmazsa sigortadan para alabilecegini soyleyince yeniden aracin önüne yatti. Araç sürücüsü ise adamin gittigini düsünerek gaza basti ve adam öldü...

- Bayan Carson Amerika'nin New York kentinde yasiyordu.. Birgün eglenmek için cenaze isleri yapan bir sirketle anlasti. Sirket eve telefon etti ve bayan Carson'un kalp krizi geçirip öldügünü söyledi . Aile hemen kostu. Bu sirada tabutun içinde yatan bayan Carson birden dogruluverdi. Ama kizi o anda kalp krizi geçirip öldü...

- Washington'da bir suçlu hapishaneden kaçtı.Birkaç gün sonra kız arkadaşıyla yemeğe gitti.Ama uzun süre geri dönmeyince kız arkadaşı merak ederek polise haber verdi.Polisler adını duyunca kim olduğunu anladılar ve yakaladılar.

- Michigan lonia'da sarhoş bir hırsıziki hizmetçi kızdan nakit para istedikızlar parayı vermeyi reddedince adam polis çağıracağını söylerek onları korkutmaya çalıştı.Kızlar aldırmayınca adam gerçekten polis çağırdı ve tutuklandı.

- Pennsylvania Radnor'da bir şüpheliyi sorguya çeken polisşüphelinin kafasına metal bir süzgeç yerleştirmiş ve tellerle fotokopi makinasına bağlamıştı.Polisin Fotokopi makinasında şüphelinin yalanlarının yazdığını söylemesi inanan şüpheli suçunu itiraf etti.

- Marko ve Roberto de Solisa adlı iki kardeş birbirleriylepek iyi geçinemiyorlardı. Roberto'nun sık sık kendisiyle dalga geçmesinedayanamayan Marko kardeşini kafasına sıktığı tek kurşunla öldürdü. Bubasit bir cinayet gibi görünebilir. Ancak gerçek öyle değil. Çünkü Marko ile Roberto aynı dolaşım sistemini paylaşan yapışık ikizlerdi. Roberto'nun ölümünden 5 dakika sonra kan dolaşımı duran Marko da öldü.

- Komboçya'da 2 asker patlamamış mayınla futbol oynamaya kalkınca hayatlarını kaybetti. Olayı ilginç kılan bir başka nokta parçalanarak can veren 2 askerin Kamboçya ordusunun "en iyi mayın uzmanları" arasında yer almasıydı.

- ABD'nin Alabama eyaletinde 25 yaşındaki bir asker tükürme alışkanlığının kurbanı oldu. Pencerenin kenarına oturarak tükürüğünü büyük bir tencere şeklindeki sokak lambasına isabet ettirmeye çalışan asker dengesini kaybedip 11. kattan düştü.

- New Hempshere eyaletinde 10 yaşında bir çocuk kolasını çiviyle açmaya çalışırken hayatını kaybetti. Kolanın içindeki gaz basıncıyla fırlayan çivi çocuğun boğazına saplandı ve çocuk yaşamını yitirdi.

- Amerikalı bir genç bunalıma girerek 10. kattan aşağıya atladı. Aynı binanın 9. katında gencin birbirleriyle sürekli kavga eden anne ve babası oturuyordu. 8.katta ise intihar eden gencin hayatını kurtarabilecek çelik bir ağ vardı. Gencin intihara kalkıştığı sırada 9. katta anne ve babası yine kavga ediyordu. Eşine iyice sinirlenen baba elindeki av tüfeğinin tetiğine bastı. Anne kendini yere atarak hayatını kurtardı ancak tüfekten çıkan saçmalar o sırada 9. katın hizasında bulunan gencin başına isabet etti.

- Arizonalı bir adam kelepçelerle oynarken kendini kelepçeledi ve anahtarı bulamadı... Kendisini kurtarmak için çilingir çağırmak yerine polisi arayınca başı belaya girdi... Onu kelepçeden kurtaran polisler ödenmemiş bir kefalet borcu bulunduğunu belirleyince onu yeniden kelepçelediler...

- Gillette (Jilet) şirketi 1902 yılında güvenli jilet satmaya başladığında yüzlerce erkek satın aldı.Sonra da bu jiletlerin sakallarını kesmediğini
söyleyerek onları çöpe attılar. Gillette yetkilileri mutsuz müşterilerin tıraş olmadan önce jiletin sarıldığı kağıdı çıkarmadıklarını fark ettiler.

- Chevrolet yeni model arabası için "Nova" ismini buldu ama sonra arabayı Latin Amerika'da satamayacakları anlaşıldı... Çünkü "Nova" İspanyolca'da "gitmez" anlamına geliyordu.

- 1932 yılında Los Angeles olimpiyatlarında Fransız atlet Jules Noel'in disk atmada kırdığı olimpiyat rekoru sayılmadı. Çünkü atışı
izlemesi gereken bütün hakemler sırıkla yüksek atlama yarışmasını
izlemek için arkalarını dönmüşlerdi...

- 1840'da ABD başkanlığına seçilen William Henry Harrison çok soğuk bir günde Washington'da açık havada düzenlenen göreve başlama töreninde şapka ve palto giymeyi reddederek yaptığı uzun konuşma sonucu zatürre oldu. Yeni başkan sadece bir ay görev yaptıktan sonra ilginç bir şekilde öldü.

- Meksika'daki bir sağlıklı yaşam merkezinin sahibi vasiyetine mezarlığın sigara içilmeyen bölümünde gömülmek istediğini ısrarla ekletmeye çalıştı.

- 1971'de toprak kaymalarını incelemek isteyen Japon bilim adamları büyük bir yağmur fırtınası efekti yapmak için bir tepeyi yangın
hortumlarıyla adam akıllı suladılar. Bu yüzden tepenin çökmesi sonucu meydana gelen heyelanda dört bilim adamıyla 11 izleyici yine ilginç bir biçimde hayatını kaybetmiş oldu.

- Fransız ordusu askerlerin mayın tarlalarında yürüyebilmelerini sağlayan patlamaya dayanıklı botlar icat etti. Fakat botlar o kadar ağır ve içinde yürünmesi o kadar zordu ki askerler mayınlarla havaya uçmadan önce pusuya yatan düşman askerleri tarafından vuruluyorlardı.

- Romollo Ribaldo issizdi. Pisa kentinde oturan 42 yasindaki bu Italyan birgün tabanca ile intihar etmeye hazirlandi. Esi onu engellemek icin dil döktü.. Sonunda Romolo aglamaya basladi ve intihardan vazgeçip silahini yere firlatti. Ates alan tabancadan çikan mermi esine isabet etti ve esi öldü...

- Kansas Wichita'daki polishavaalanı otelinde 22 yaşında bir adamı sahte 16 dolarlık iki banknotu kullanmaya çalışırken yakaladı.

- Güney Afrika Johannesbur'da iki adam birbirlerinin kafası üzerine koydukları bira kutularına ateş ederlerken birisi arkadaşının yüzüne ateş etti.Adam ağır yaralandı.

- Bir şirketçalışanlarının iş başında güvenli gözlük kullanmalarını teşvik etmek için özel bir film izletti.Kanlı iş kazalarını gösteren film o kadar canlıydı ki 25 kişi odadan kaçtı.13 işçi bayıldı ve işçilerden biri sandalyeden ilginc bir durumda düşerek kafasını yardı.


Bu Hayatta İlginçlikler Bitmez...

...

alıntı: http://www.tatliaskim.com/karantina-cop-kutusu/307282-iste-dunyada-yasanan-dunyanin-en-ilginc-olaylari.html

Çevrimdışı boromir

  • **
  • 374
  • Rom: -4
    • Profili Görüntüle
Ynt: İlginç Haberler
« Yanıtla #24 : 25 Ekim 2010, 16:34:30 »
Önce Merhaba.
Evet sayın üyeler. Üyelerimizden boromir adlı üyemizin İlginç Haberler Bülteni'ne hoşgeldiniz. Kemerlerinizi bağlayın çünkü yine size saçma ve ya korkunç gelebilecek bir haber daha sunacak. MUHUhAhaHAHAHAhoöhöhöhww. Neyse. Biraz gıcık tuttu da. Şimde isterseniz artık haberimize geçelim:


http://ekonomi.haberturk.com/teknoloji/haber/210593-maymunlar-cehennemi-filmi-yoksa-gercek-mi

Nasa'nın basına verdiği son Mars fotoğraflarındaki şok eden görüntü!!!

Nasa'nın Mars'ta araştırma yapıp görüntü derleyip örenek toplaması için gönderdiği robotun ilettiği son görüntüler bilim dinyasında bomba etkisi yarattı.
NASA robotu tarafından kızılgezegen Mars'ta çekilen bu görüntü "Mars'ta goril mi yaşıyor?" tartışmalarına neden oldu. NASA'nın çektiği fotoğrafları inceleyen Nigel Cooper "Kesinlikle Mars'ta hayat var" dedi.

Resmi inceleyin kararı kendiniz verin...

Resmi koyamadım. Bendeki Google biraz bozuk galiba. O yüzden Url'sini verdim.

Kaynak: HaberTürk

Konuyla ilgili olarak:
Maymunlar Cehennemi; özgün genel adı Planet of the Apes olan, ABD yapımı beş filmlik bir serinin Türkçeye yerleşmiş genel adıdır. Filmler şunlardır:

Maymunlar Cehennemi (1968)
Maymunlar Cehenneminin Altında (1970)
Maymunlar Cehenneminden Kaçış (1971)
Maymunlar Cehenneminin Fethi (1972)
Maymunlar Cehennemi İçin Savaş (1973)
İlk filmin yeniden çevrimi olan 2001 yapımı Planet of the Apes filmi ise Türkiye'de

Maymunlar Gezegeni
adıyla oynamış ve gene bu adla DVD/CD olarak piyasaya sürülmüştür.

Kaynak:Vikipedi.
Filmlerin hepsini izledim. Filmlerle ilgili sorularınızı yanıtlayabilirim.

Çevrimdışı hanne

  • **
  • 326
  • Rom: 4
  • maybe one day...
    • Profili Görüntüle
Ynt: İlginç Haberler
« Yanıtla #25 : 28 Ekim 2010, 18:59:37 »
resmen evrende kayboldum bir yandan da tırsıyorum odada yalnızım her yer karanlık pc nin ışığı var bir tek bazen arkama dönüp bakıyorum biri var mı diye. gerisini siz düşünün.
ışığı yaksan daha iyi olmaz mı ? :)
....Sanki bir erik ağacına çıkmıştım da orada üzüm yiyordum  ama bahçe sahibi gelince cevizleri neden yediğimi sormuştu....