Kayıt Ol

Fallout - Welcome to Denver - Örnek Zarlar ve Kullanım

Çevrimdışı Baal Sarrus

  • **
  • 81
  • Rom: 0
  • Promethean
    • Profili Görüntüle
Zar Atmak

Yanıtla butonuna bastıktan sonra, orada alıntı tuşunun iki sağındaki zar tuşuna tıklayın sonra gereken kodu girin. Her turda eğer zar atılması gerekiyorsa spoiler içinde yazacağım, zar atışını da aynen spoiler içinde yapın. :)

Spoiler: Göster
[roll*]1d6[*/roll]

Yaparsanız bir tane altı kenarlı zar atacaktır. Sonuç:

This dice roll has been tampered with!
Yuvarlandı 1d6 : 1, toplam 1


[roll*]2d12+5[*/roll]

Yaparsanız 2 tane 12 kenarlı zar atacak ve her birine 5 ekleyecektir. Sonuç:

This dice roll has been tampered with!
Yuvarlandı 2d12+5 : 12, 10 + 5, toplam 27


[roll*]2d20<10[*/roll]

Yaparsanız, 10'dan küçükleri kabul edecektir sadece. Sonuç:

This dice roll has been tampered with!
Yuvarlandı 2d20<10 : 7, 16, toplam 7


[roll*]2d20>10[*/roll]

Yaparsanız 10'dan büyükleri kabul edecektir sadece. sonuç:

This dice roll has been tampered with!
Yuvarlandı 2d20>10 : 4, 7, toplam 0



Eğer size Str + Melee atışı yapın dediysem, Str sayınız kadar d10 atıp, üzerine melee sayısını + olarak ekleyin. Her durumda, belirli sayıdan yukarı olanlar başarılı olacak. Onları ben belirteceğim iz atışı yaptıktan sonra zaten. :)
Only those who risk going too far,
Find out how far they can go.

Çevrimdışı Baal Sarrus

  • **
  • 81
  • Rom: 0
  • Promethean
    • Profili Görüntüle
Fallout - Welcome to Denver - Örnek Zarlar
« Yanıtla #1 : 05 Kasım 2010, 00:28:44 »
Oyunda kullanacağınız bazı zarları ben söylemeden de, istediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Zarları, sanki masaüstü oyunda siz atıyormuşsunuz gibi sizin atmanızı istiyorum ancak bazı durumlarda çaktırmadan ben de zar atıyorum. Mesela sokağın başındaki Ghoul'un sizi görüp görmediği gibi durumlarda.

Mesela, karşıdakini konuşarak ve tamamen normal bir şekilde ikna etmeye veya buna benzezr bir şey yapmaya çalışıyorsanız Cha+Speech zarı.

Aynı şekilde, karşıdakini zekice bir şeye ikna etmeye veya zekanızla etkilemeye çalışıyorsanız Int+Speech zarı.

Bir arabayı yerinden oynatmaya çalışmak Str atışıdır, demir bir kılıcı savurmak veya onunla herhangi şey yapmak Str+Melee. Çıplak elle bir tane surayına patlatıyor veya tekmeyi basıyorsanız Str+Unarmed.

Silahla ateş etmek, kullandığınız silaha göre ya Agi+Guns yada Agi+Energy Weapons.

Eğer etrafı inceliyorsanız saf bir Per zarı uygundur.

Tamir, mermi yapımı, silah bakımı gibi şeyler saf Agi+Repair, bilimsel veya bilgisayarla alakalı herhangi şey Int+Sciencedir. İlaç yapımı da aynı şekilde Int+Medicinedır. Bunu aynı zamanda iyileştirme veya doktorculuk için de kullanabilirsiniz.

Uzun mesafe atlamak, saf End atışıdır. Ancak uzun mesafe boyunca koşup da aksiyona giriyorsanız, önce bir End atışı sonra ana olayın atışı (mesela Agi+Guns) yapın. Koştuğunuz için olan yorgunluğunuzu End atışı ile başarılı kılarsanız, ikinci aksiyonunuzun zarlarına bakmak için izin alınmış sayılır. İkinci aksiyonun zarlarına da bakıldığında, sonuç yazılır. :)

Eğer şansınıza sığınıyorsanız, "Bu atış fail olacak of" diye düşünüyorsanız, herhangi atıştan sonra saf Luck atışı yapabilirsiniz. Ancak, eğer atış başarılı olursa ve siz Luck atışı yapmışsanız, Luck'ın başarılı olduğu kadar sizin asıl atışınızdaki Success'ler çıkarılır. Yani Luck baya bir şans işi. :)

Tabi bunlar örnekler. Siz spoiler içinde "şunu için zarlar" diyip, mantıksal çerçevede kendi zarlarınızı atabilirsiniz. :) Mantıksızsa uyarırım zaten, diğer türlü zarın başarılı olmasına göre fail veya success olur.

Sorunuz varsa Ana Konuda sorabilirsiniz. :)
Only those who risk going too far,
Find out how far they can go.