Kayıt Ol

"Neil Gaiman" Söyleşisi !!!

Çevrimdışı magicalbronze

  • *
  • 4075
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
"Neil Gaiman" Söyleşisi !!!
« : 19 Ocak 2011, 04:04:20 »

Kendisini The Sandman, Amerikan Tanrıları, Yokyer, Mezarlık Kitabı, Yıldız Tozu ve Coraline gibi kitaplarından tanıdığımız, senaristlik yapan ve kısa hikayeler yazan, bununla birlikte fantastik edebiyat türüne yeni bir bakış açısı getiren, Hugo ve Nebula ödüllü yazar Neil Gaiman'ın yurtdışında önemli bir site olan Raintaxi ile yapmış olduğu röportajı sizler için çevirdik!

Oldukça uzun ve ayrıntılı olan röportaj da neler yok ki? Bu söyleşiyi gerçekleştiren Eric Lorberer'un sormadığı şey kalmamış!

2006/2007 kış aylarında gerçekleşen röportajın ana konusu, o zamanlar yeni çıkmış olan kitabı Fragile Things (Kırılgan Şeyler) adlı kitabı hakkında. Lakin konuşmalar elbette bu kadarla kalmıyor. Gaiman'ın özel hayatından hikaye yazım tarzına, Narnia'dan müziklere kadar birçok konuyu içeren röportaj oldukça doyurucu bir anlatım içeriyor.

Site yöneticimiz olan Hazal Çamur tarafından çevrilen bu metnin editörlüğünü ise Onur Selamet üstleniyor. Sizleri daha fazla bekletmeden röportaja buyur edelim. Umuyoruz sizler de keyif alırsınız.

Röportaja ulaşmak için BURAYA tıklayınız!
"Her neyse sahip olunan, doğar ve ölür.
Bu nefsi müziğin içinde sıkışmış herkes
İhmal eder ölümsüz aklın harikalarını."
- William Butler Yeats, "Sailing to Byzantium "