Neverwinter Nights 2 | Oyun İncelemesi !!

headnw

Tekrar merhabalar,

Kayıp Rıhtım’da yenilikler hız kesmeden devam ediyor. Biliyorsunuzki her geçen gün, fantastikle ilgili kitaplar, genel tartışmalar ve filmler hakkında incelemeler yapıp portalımızda yayımlıyoruz. İşte şimdiki gelen incelememiz ne bir film ne de bir kitap hakkında. Bu incleme bir oyun hakkında!!!

Bir oyun incelemesi düşünün ki sizi kendisine kaptırsın. Bir oyun incelemesi düşünün ki; incelemeyi yapan kişinin oyun içindeki karakterlerden birisiymiş gibi anlatsın. Ve bir oyun incelemesi düşünün ki sizi sizden alıp götürsün o uzak diyaralara. İşte “Forgotten Realms – Neverwinter Nights 2” böyle bir inceleme. İncelemeyi yapan site üyelerimizden Fırtınakıran‘a buradan bir kez daha sonsuz teşekkürler.

Fırtınakıran‘ın kaleme aldığı bu incelemede neler mi bulacaksınız? Öncelikle bir oyunda en önemli olan durumu yani kurguyu göreceksiniz! Oyuna başlamanız için ne gibi hazırlıklar yapacağınızı, yine Fırtınakıran’ın yaşadığı deneyimleri örnekler vererek anlatması ile daha bir kavrayacak, oyun için olan merakınızın her satırda daha da arttığına tanık olacaksınız. Bir karakter yaratmayı, presit sınıflarını, ırkları, fiziksel özellikleri hatta be hatta yaratacağınız karakterin sesinden tutunda saçına takacağı tokanın rengine kadar neler yapabilceğinizin ipuçlarını alacaksınız.

Peki bu kadar bahsettikte, yazarın kendi cümlelerini merak edenler için ilk paragrafıda koyalım ki daha şimdiden meraklanasınız bu inceleme hakkında…

Benim bir köyüm var çok uzaklarda. Uzakta ama sıcacık bir yerde. Bir babam var benim,elftir kendisi. Tanıştınız mı onunla? Öz babam olmasa da,kaybettiği ailesi yerine koydu beni… Bir yetimim ben,ama bir babaya sahip yetim… Belki soğuk biri ama,sıcak bir ocağım var burada. Sıcak bir kucağı var bana açacak.

Benim bir gücüm var… Öyle bir güç ki,henüz kendimin bile sınırlarını bilmediğim! Benim bir adım daha var! Düşmanlarımın Klaha-cha dedikleri ve anlamını henüz öğrenmediğim! Bir destan var önümde… Işığın kudretiyle kutsanacak ya da karanlığın takdisiyle yok olacak… Bir destan var önümde… Tarafımdan yazılmayı bekleyen!

Site olarak bir oyun için yaptığımız ilk inceleme olan “Neverwinter Nights 2” eminiz ki sizler için yeterince doyuru olacaktır. Sizleri daha fazla bekletmeden bu eşsiz oyunun incelemesine alalım. Buradan buyurun!