Medya Kralı’nda Fantastik Gerilim!

medya krali

Okan Bayülgen‘in sunduğu talk show programı olan Medya Kralı‘nda dün gece, geçtiğimiz günlerde Can Yayınları‘ndan çıkmış olan Jasper Kent’in yazmış olduğu Oniki kitabı hakkında güzel bir tartışma gerçekleştirildi. İlk olarak Oniki kitabının tanıtımı için hazırlanmış olan kısa filmi gösteren program, daha sonra ayrıntıları konu aldı…

Bunun yanında fantastik ve gerilim ögelerine de kayan tartışma şekillenerek genel edebiyata kaydı.

Can Yayınları, gerilim dizisinin ilk kitabı Oniki için, Napoléon’un ordusunu durdurmaya çalışan Rus savaşçıların havasını en iyi şekilde yansıtmak adına, İstiklal ve Bağdat caddelerinde kitapseverleri Jasper Kent’in on iki kahramanıyla buluşturdu. Kitaba ismini veren on iki savaşçı, sabah İstiklal Caddesi’nde, Taksim Meydanından Tünel’e, akşam saatlerinde de Bağdat Caddesi’nde, Suadiye’den Erenköy’e yürüyerek okurlara kitabın tanıtım kartlarını dağıttılar.

İstiklal Caddesi’nde Can kitabevini, Bağdat Caddesi’nde D&R, Nezih kitabevlerini ziyaret eden savaşçılar geçtikleri her noktada büyük ilgi uyandırdı. Her iki caddede de halk tarafından büyük şaşkınlıkla karşılanan bu tanıtım çalışması, profesyonel kamera ve fotoğraf ekibi tarafından görüntülendi. Kitap için, savaşçıları canlandıracak on iki karakter oyuncusuyla çalışıldı. Kostüm kreatörü Derya İnci tarafından on iki dönem kıyafeti tasarlandı ve kitaptaki savaşçılara sadık kalınarak kostüm ve karakter makyajları yapıldı.

Oniki kitabının editörü olan Seçkin SELVİ‘yi konuk eden Bayülgen, Can Yayınları‘nın böyle bir işe -daha önce de belirttiğimiz gibi- el atmamasına, yeni bir türe kaydıklarına değindiler.

Ayrıca çeviriden ve çevirmen olgusundan bahseden Seçkin SELVİ, 52 yıllık yayın kariyerinde yaptıklarından kısaca bahsetti.