Sonunda; Hobbit’in yönetmeni Peter Jackson!

peter jackson director hobbit

hobbitozelVe beklenen haber geldi!

Uzun süredir merakla beklediğimiz ve hâlâ daha beklemeye devam ettiğimiz Hobbit filminin yönetmeni, Yüzüklerin Efendisi üçlemesini de yönetmiş olan oscarlı yönetmen Peter Jackson oldu! Hayranlarının Del Toro‘nun ayrılışıyla birlikte istedikleri asıl adam Peter Jackson, yönetmenlik koltuğuna oturacağı açıklandı!

2011’de çekimlerine başlanacak The Hobbit filminin yönetmen koltuğuna Peter Jackson’ın oturmasına karar verildi! New Line Cinema’da üst düzey yönetici Toby Emmerich, Warner Bros’da operasyon şefi olarak görev yapan Alan Horn ve Goldwyn-Mayer Inc.’de üst düzey yönetici olan Seteve Cooper tarafından haber doğrulandı.

Tolkien’in Orta Dünya’sını keşfetme duygusunun, normal film yapmanın çok ötenside bir tecrübe olduğunu söyleyen Jackson, “Güzellikler ve drama ile dolu, inanılmaz bir hayal gücünün bu çok özel köşesine gitmek gerçekten inanılmazdı. Gandalf ve Bilbo’nun da içinde bulunduğu bu dünyaya tekrar girmek için New Line Cinema, Warner Bros ve MGM olarak can atıyorduk.” dedi.

Konuyla ilgili başta belirtmiş olduğumuz yetkili isimler, duygularını şu şekilde ifade ediyorlar:

Peter tartışmasız Orta Dünya’yı gerçeğe dönüştürmede usta bir yönetmen. Yetenekli bir hikâye anlatıcısı, öngörüsü yüksek olan bir yönetmen ve film teknolojisinin öncüsü…” diyor Emmerich ve devam ediyor. “Peter, Fran ve Philippa ile tekrardan birlikte çalışabilme imkanı bizde ‘There and back again’ (Gittim ve döndüm!) hissi yaratıyor.

Bu filmleri yönetmek için dünya üzerinde Peter Jackson’dan daha yetenekli bir kişi yok.” diyen Horn, sözlerine şu şekilde devam ediyor. “Peter inanılmaz yetenekli ve yaratıcı bir insan. Öngörüsü ile daha önce hiçbir yönetmenin sinemaya taşıyamadığı bir hikâyeyi bizlerle buluşturdu. Fran Walsh ve Philippa Boyens’de işlerini ne kadar iyi yaptıklarını Yüzüklerin Efendisi üçlemesinde bizlere kanıtladılar. Tolkien’in sözlerini canlı ve hayat dolu karakterlere dönüştürüp onların dillerini bize en iyi şekilde yansıtan bu ekibi izleyiciler neredeyse Orta Dünya’da yaşayan birer karakterler olarak gördüler. Bu yüzden The Hobbit, Jackson ve ekibi tarafından çekilecek.

MGM, Yüzüklerin Efendisi Serisi’ne yeni ve başarılı bir yapım daha eklemek için sabırsızlanıyor!” diyor Copper. “Peter’ın yönetimi altında The Hobbit filminin Yüzüklerin Efendisi fanlarına ve yeni bir izleyici kitlesine sesleneceğini düşünüyorum.

Yüzüklerin Efendisi Serisi’nin üç filmini birden yöneten Peter Jackson, The Hobbit hikâyesini bizlere iki bölümde anlatmak için geri dönüyor.

Jackson yeni görsel efektler ve olağanüstü hikâye anlatımını J.R.R Tokien’in kitaplarını beyaz perdeye taşımak için kullanacak. İki hobbit filmi de en son kamera ve ses sistemlerini kullanarak 3D teknolojisi ile izleyicilerinin karşısına çıkacak.

Şu anda senaryonun ve gerekli ekipmanların hazır olduğu da belirtilen haberde her şey kesinleşmiş durumda. Şimdi gözler, ilk filmin çıkacağı 2012 tarihine çevrilmiş durumda…

Jackson aynı zamanda senaryonun bir kısmını Fran Walsh, Philipa Boyens ve Guillermo del Toro ile birlikte yazmıştı.

Böyle mutlu bir haberin ardından bizler de keyifle, film çekimlerinin bir an önce başlamasını umut ediyor ve heyecanla son gelişmeleri sizlere aktarmak için pürdikkat bekliiyoruz!