“Akira” ve “Space Adventure Cobra” beyaz perdeye geliyor!

akira cobra film

Warner Bros.‘un yeni live-action film projesinde oklar ünlü manga/anime Akira‘yı gösteriyor.

Akira, 1982 yılında basılmış ve 1990’da sonlanmış, Katsuhiro Otomo tarafından yazılıp çizilmiş bir siberpunk (cyberpunk) manga dizisidir. Daha sonra, 1988’de bir anime film uyarlaması yapılmıştır.

Konusuna kısaca değinecek olursak:

2019 yılında, 3. Dünya Savaşı’nın üzerinden 31 yıl geçmiştir. Bilinen Tokyo çoktan yıkılmış ve yerine yapılan Neo-Tokyo kurulmuştur. Ancak Neo-Tokyo’da işler hiç de iyi gitmemekte ve kaos hüküm sürmektedir. Polis ve hükümet güçleri ise, bu kaotik ortamda çeşitli örgütlerle mücadele etmektedir.

Kaneda ve motosiklet çetesi, hükümeti umursamayan bir hayat sürmekte ve serserilik etmektedirler. Ancak bir gün, Kaneda’nın en yakın arkadaşı ve çete üyesi olan Tetsuo, küçük bir çocuğun da bulunduğu bir kazaya karışır ve ağır yaralanır. Bu olaydan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. Olay yerinden götürülen Tetsuo artık hükümetin gizli deneyi Akira için kobay olarak kullanılacaktır.

Peki Akira deneyi tam olarak nedir ve nasıl olup da 3.Dünya Savaşı’nın çıkmasına yol açmıştır? Kaneda, Tetsuo’yu kurtarmak için girdiği mücadelede bunları da öğrenecektir.

Keanu Reeves Akira’da Olabilir!

Akira‘nın başrolü olan Kaneda karakterini oynamak için Keanu Reeves ile görüşmelerde bulunulduğu söyleniyor. Kim bilir, belki de Akira’nın gerçek hayattaki yüzü Keanu Reeves olacak…

Akira’dan Sonra Space Adventure Cobra da Beyaz Perdeye Adım Atıyor!

Piranha 3D ve Tepenin Gözleri filmlerinin yönetmeni Alexander Aja, Buichi Terasawa’nın bir dönem ülkemizde de yayınlanmış olan Space Adventure Cobra mangasının film haklarının alındığını bildirdi. Manga, kaçak bir korsan ve onun dişi android partnerini konu alan bir bilim-kurgu.

Aja, Cobra için şöyle bir yorum yapıyor:

“Ben Cobra ile büyüdüm. Günüm, okulun bitmesi ile eve koşup, kanalı değiştirmek ile geçerdi. Fransa, İtalya, İspanya ve tüm Batı Avrupa’daki çocuklar da böyle yapıyordu. Birçok kişi için sadece Star Wars vardır, ama ben ve yazı ortağım Gregory için Star Wars ve Cobra var.”

Aja, söylediğine göre, filmi 3D olarak çekmek istiyormuş. Ancak bunun için finansal açıdan destek olacak sponsor arayışları sürüyor.