“Biz Bunu İstiyoruz!” Projesi Başlıyor!

biz bunu istiyoruz top
Ve Kayıp Rıhtım bir ilki daha gerçekleştiriyor!

Merak ettiğiniz ya da tüm dünyada olay yaratmış kitapların dilimize çevrilmemesinden bıktınız mı? Önemli ve okunması gereken türümüz kitaplarının çoğunun dilimize kazandırılmamasından şikayetçi misiniz?

Biz de öyle!

İşte bu yüzden sizlerin de dahil olacağı “Biz Bunu İstiyoruz!” projemize başlıyoruz!

Bundan böyle dilimize çevrilmemiş kitapların tanıtımları ve yabancı okurların yorumları ile incelemelerini Türkçe olarak sunacağız. Hazırlayacağımız özel projeler ile her defasında yeni bir seriyi ya da kitabı irdeliyecek, eserin yazarı hakkında bilgi verecek, ön okumalarını sunacak ve daha da fazlasını siz okurlarla buluştaracağız!

Dahası, yayınevlerine de okuyucuların hangi kitapları istediğini doğrudan yansıtmış olacağız! Hazırladığımız bu projeleri yayınevlerine sunarak gelen tepkilere ve alınan yorumlara göre Türkçeye çevrilmesi gereken kitaplarda daha objektif bir bakış açısı yakalamalarını sağlayacağız.

Peki, biz bu projelerde sizlere neler sunacağız?

– İlk olarak kitap tanıtımlarını çevirerek yurt dışında hazırlanan arka kapakların nasıl sunulduğunu göstereceğiz.
– Kitap ön okumalarını dilimize tercüme edip, okurlarımızın en azından roman ya da dahil olduğu seriler hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlayacağız.
– Yazarıyla, çevrilmesini istediğimiz kitap ya da kitaplara ilişkin yapılmış röportajları sunacağız.
– Yine kitap hakında yapılan incelemeleri çevireceğiz ve böylece beğenilme oranına bizzat eleştiriler nezlinde sizleri de dahil edeceğiz.
– Kitabı okumuş yabancı okurların yaptıkları kısa yorumları da çevirerek tekil okurun neler düşündüğünü bizzat görmenize olanak tanıyacağız.
– Eğer varsa kitaba ait ödülleri belirteceğiz.

Bu vesileyle projemizin ilk adımı olan Patrick Rothfuss‘un yazdığı The Kingkiller Chronicle / Kralkatili Günlükleri Serisi‘nin çok yakında burada olacağını da duyurmuş olalım!

Umudumuz odur ki bu projeyle hem okurlarımız yurtdışındaki çevrilmemiş kitaplardan haberdar olacak hem de yayınevleri okurların hangi kitapları istediğini fark edip sesimize kulak verecek.

Kayıp Rıhtım, siz okurlarına olan gönül borcunu ödemek için daima burada olacak. Takibe devam!