The Witcher 3: Wild Hunt Çıktı!

the-witcher-3-wild-hunt

Bizde yeri apayrı olan Rivialı Geralt’ın uzun zamandan beri merakla beklenen en büyük ve son macerası The Witcher 3: Wild Hunt nihayet bizlerle.

Andrzej Sapkowski’nin kitaplarından esinlenerek hazırlanan, karanlık fantastiğin en güzel ve başarılı örneklerinden The Witcher serisi üçüncü oyununa sonunda kavuştu.

Rivialı Geralt’ın son macerası olma özelliğini taşıyan oyun, öncüllerinin aksine bu kez açık-dünya olarak tasarlandı ve 100 saatten fazla bir oynanış, keşfedilecek onlarca gizem, inanılmaz büyüklükte bir harita, yüzlerce yan göreve ve tabii ki epik bir macera vadediyor. Bunun yanı sıra kitaplardan ve daha önceki oyunlardan tanıdığımız Triss, Zoltan, Dandelion, Vesemir, Yennefer ve Ciri gibi unutulmaz karakterler de yapımda yerlerini alıyor.

Söz konusu The Witcher olduğunda Kayıp Rıhtım tayfasındaki pek çok kişinin bu konu hakkında bıkmadan, usanmadan saatlerce konuşabileceği malumunuz. Ne de olsa üç yıla yakın bir süre önce kendisini Biz Bunu İstiyoruz’a konuk etmiş ve kitaplarının dilimize kazandırılması için kapsamlı bir proje başlatmıştık. Eh… henüz bunu başarabilmiş değiliz belki ama en azından yakın bir zamanda çizgi-romanlarına kavuşacağımızdan eminiz. Hem de JBC Yayıncılık farkıyla!

Hazır The Witcher 3: Wild Hunt çıkmışken biz de çevirdiğimiz bu hikâyeleri, ön okumaları ve kapsamlı projemizi tek bir başlık altında toplayıp sizlere bir kez daha, kronolojik sırayla sunalım istedik:

[stextbox id=”black”]The Last Wish: Mantığın Sesi 4

Bu öykü özel, çünkü Geralt burada bir Witcher olmanın, dahası kendisi olmanın nasıl bir şey olduğunu tüm çıplaklığıyla gözler önüne seriyor. Iola adlı dilsiz bir rahibeyle dertleşerek aslında kendisine ve Witcherlara bakışını okura aktarıyor. Böylece okur “Witcher” kavramını daha iyi anlarken Geralt karakterine de daha fazla bağlanıyor. Okumak için tıklayın.

 

[stextbox id=”black”]The Last Wish: Daha Küçük Kötülük

Geralt’ın dünyasını çok güzel özetleyen, altı bölümlük şahane bir öykü. Geralt bu macerasında her zaman olduğu gibi doğru olanı yapabilmek adına onlarca kötü seçimin arasında daha küçük olanı tercih etmek zorunda kalıyor. Öykü aynı zamanda çok ünlü bir masalı başarılı bir şekilde çarpıtmasıyla da ünlü. Geralt’a “Blaviken’in Kasabı” lakabını kazandıran bu macerayı kaçırmayın deriz. Okumak için tıklayın.

 

[stextbox id=”black”]The Sword Of Destiny: Mümkün Olanın Sınırları

Serinin ikinci ve belki de en muhteşem kitabından çevirdiğimiz bu hikâyede Witcher Geralt’ın cüce Yarpen Zigrin’le ilk kez tanışmasına şahit oluyoruz. Ayrıca eski dostu Dandelion (öyküde Lehçede orijinal adın olan Jaskier olarak geçiyor, çevirmenin takdiri) ve delicesine sevdalı olduğu Yennefer da hikâyede yer alıyor. Okurken yazar Sapkowski’nin bir öyküyü nasıl ilmek ilmek ördüğüne, karakterlerin arasında geçen diyalogların zenginliğine ve maceranın aldığı beklenmedik yöne hayret ediyor, keyfinize keyif katarak okuyorsunuz. Şiddetle tavsiye ederiz! Okumak için tıklayın.

 

The Witcher kitaplarının dilimize kazandırılması için başlattığımız Biz Bunu İstiyoruz projesine de göz atmak ve orada yer alan incelemelere, ön okumalara, okur yorumlarına, kitaplar hakkında özet bilgilere ulaşmak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz. Keyifli okumalar dileriz.