“Rüzgarın Adı” Raflarda!

ruzgarin adi top

Ve uzun süredir heyecanla beklediğimiz, “Biz Bunu İstiyoruz” projemize onunla siftah yaptığımız, yeni neslin en sağlam fantastik eserleri arasında şimdiden yerini alan Kralkatili Güncesi’nin ilk kitabı “Rüzgarın Adı” bugün itibariyle raflardaki yerini aldı!

Bakın kitabın tanıtım yazısı, ne kadar iyi bir seri olduğunu nasıl sergiliyor;

BENİM ADIM KVOTHE

Uyuyan höyük krallarından prensesler kaçırdım. Trebon kasabasını yakıp kül ettim. Felurian’la bir gece geçirdim ve hem canıma hem de aklıma mukayyet olabildim. Çoğu insanın kabul edildiğinden daha küçük bir yaşta Üniversite’den atıldım. Başkalarının gündüz gözüyle ağızlarına almaktan bile korktukları yollardan ay ışığı altında geçtim. Tanrılarla konuştum, kadınlar sevdim ve ozanları ağlatan şarkılar yazdım.

Belki beni duymuşsunuzdur.

Eğer bu yazı, seriye başlamanıza yeterli olmuyorsa bir de isimlerini her daim saygıyla andığımız yazarların kitap hakkındaki düşüncelerini sunalım sizlere…

“Birilerinin bu şekilde yazabildiğini görmek fantezi üreticileri için ender ve büyük bir keyif. Bana bir mutlak zorunluluk olarak görünen, yalnızca dilin bu çeşit bir doğrulukla kullanılması değil, ama aynı zamanda kelimelerin içinde gerçek bir müzik saklı olması. Çok büyük bir zevk!”
– Ursula K. Le Guin

“Rüzgarın Adı, hepimizin izlemek istediği bir yazarın ortaya çıkışına işaret ediyor. Patrick Rothfuss gerçek bir yetenek ve Kvothe’nin öyküsü derin, detaylı ve olağanüstü.”
– Terry Brooks

“Rüzgarın Adı fantastik kurgu okuyucularının sevdiği her şeye sahip: sihre, gizemlere ve kadim bir kötülüğe. Fakat aynı zamanda eğlenceli, korkutucu ve tamamıyla inanılır. Alanımızdaki en iyi kitapların hepsinde olduğu gibi bu romanı bu kadar güzel kılan, (her ne kadar harika olmalarına rağmen) sadece içindeki fantastik öğeler değil, aynı zamanda yazarın hırs, başarısızlık, sanat, aşk ve yitim konularında kaleme aldığı doğru, alelade şeyler.”
– Tad Williams

İthaki Yayınları’ndan çıkan, Cihan Kahramancı’nın çevirdiği ve Mine Eryavuz’un düzeltisini yaptığı serinin editörlüğünü Bora Öngürer üstleniyor. Tanıtım ve künye bilgisi için buraya tıklayabilirsiniz.

İlknokta sitesinde kitabı indirimli alma şansına sahipsiniz. %30 indirimle kitabı satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Yine de bu kadar bilgi bana yetmez mi diyorsunuz? O zaman sizi hazırlamış olduğumuz projeye, yani BURAYA alalım!

Herkese iyi okumalar.