“Bilge Adamın Korkusu” İçin Geri Sayım Başladı!

bilge adamin korkusu top

Ve beklenen an nihayet geldi çattı! Merakla beklediğimiz Kralkatili Güncesi’nin ikinci gününü anlatan Bilge Adamın Korkusu 15 Aralık’ta raflardaki yerini almaya hazırlanıyor! Patrick Rothfuss’un kaleminden çıkan ve Kvothe’un maceralarını konu alan kitap kahramanımızın Üniversite’den ayrılması ve şansını farklı yerlerde aramasıyla başlıyor.

Başıboş, beş parasız ve yalnız kalan Kvothe, Vintas’a giderek çok geçmeden saray sosyetesinin iç siyasetine bulaşıyor. Nüfuzlu bir soylunun gözüne girmeye çalışırken bir suikast teşebbüsünü açığa çıkartıyor, rakip bir gizemciyle yüzleşiyor ve Kralın Yolu’nda yolculara kimin -veya neyin- pusu kurduğu gizemini çözmek için bir grup fedaiye öncülük ediyor.

Tüm bunlar olurken Kvothe bir yandan da cevaplar bulmaya; gizemli Amyrlerle, Chandrialılarla ve ebeveynlerinin ölümüyle ilgili hakikatleri ortaya çıkarmaya çalışıyor. Yolu üzerinde efsanevi Adem askerleri tarafından yargılanıyor, Edema Ruhların onurunu korumak zorunda kalıyor ve Fey alemine seyahat ediyor. Orada Felurian’la, yani Kvothe’ye dek hiçbir erkeğin direnemediği ve hiçbir erkeğin yanından sağ salim ayrılamadığı fey kadınıyla tanışıyor.

Bilge Adamın Korkusu’nda Kvothe kahramanlık yolundaki ilk adımlarını atıyor ve kendi ömrü dahilinde efsane haline gelmenin hayatı bir adam için ne kadar zor kılabileceğini öğreniyor.

“Rothfuss, Rüzgarın Adı ile başlayan bu muazzam hikâyede nereye giderse gitsin iyi bir şarkıcının bir şarkıyı taşıması gibi bizi de yanında götürecek.”
Ursula K. Le Guin

“Usta eli değmiş bir kitap.”
Sevin Okyay / Radikal Kitap

Ayrıca meraklılar için İthaki Yayınları’nın kitap ile ilgili hazırladığı ‘ufak’ bir istatistik:

Patrick Rothfuss’un kaleme aldığı Kralkatili Güncesi’nin ikinci kitabı “Bilge Adamın Korkusu”nun bir giriş bir de bitiş dahil 154 bölümü mevcut. Roman 1142 sayfadan oluşuyor. Üstelik yalnızca dört ayda İthaki tarafından (çeviri, üç aşamalı editoryal süreç, mizanpaj, kapak tasarımı ve illüstrasyonu, tanıtım çalışmaları başta olmak üzere) özenle hazırlandı ve birkaç dakika önce matbaaya yollandı. Bir hafta sonra raflarda.

Her zamanki gibi yayınevinden gelen ön okumayı sizlerle paylaşmamak olmaz! Kitabın ilk bölümünü içeren on dokuz sayfalık ÖN OKUMAya ulaşmak için BURAYA tıklayabilirsiniz.

Yine küçük bir not düşelim: kitap kapağının son hali şu an gördüğünüz gibi değildir. Bizzat Patrick Rothfuss’un önerileri doğrultusunda ufak değişiklikler olacaktır.

Cihan Kahramancı’nın çevirdiği ve Ozancan Demirışık’ın yayına hazırladığı kitabın detaylı tanıtım ve künye bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.