Ve “Beşlerin Çağı” Geliyor!

beslerin cagi top

Bundan yaklaşık iki buçuk yıl önce çıkan ve çoğumuzun beğenisini kazanan Erbuğ Kaya imzalı Giddar’ın beklenen ikinci kitabı Beşlerin Çağı nihayet İthaki Yayınları’ndan çıkıyor!

Bakın tanıtım yazısı ikinci kitap hakkında ne gibi ipuçları veriyor:

Giddar’da güneş binlerce kez doğdu, binlerce kez battı. Bu yaşlı topraklar; anlatılamaz sırlar, yürek dayanmaz yıkımlar, akıl almaz yücelikler gördü. Akıllıların, aptalların, iyilerin, kötülerin, büyüklerin, küçüklerin efsanelerini tarihin derinliklerine gömdü. Dağlar, denizler kendini tanrı sananların ellerinde yer değiştirdi. Umutlar, korkular, acılar, mutluluklar bir koza gibi ince ince örüldü. Ve beşinci çağın başında bir şeyler değişmeye başladı. En baştan beri bu topraklarda olan tanrıların, tanrıçaların çocukları artık onlardan daha uzağa bakmaya başladılar. Beşinci çağın başında, insan ilk kez tanrısına karşı gelmeye başladı.

Burada asıl merak edilen konu ise kitabın bittiği yerden devam mı edeceği yoksa çok farklı bir zaman diliminde, farklı karakterlerle başlayarak yeni bir Giddar öyküsünü bizlerle buluşturacak olması mı? Elbette ilk kitapta akılda kalan birkaç sorunun yanıtını da bu yeni romanda bulacağımızı umut ediyoruz!

“Esilda-i Kaldanese Solgamis Urda Belie”

Ayrıca İthaki Yayınları kitabın ilk bölümünü içeren ÖN OKUMAsını paylaştı. Online olarak okumak için BURAYA, pdf olarak indirip okumak için de BURAYA tıklayabilirsiniz.

9 Mart 2012’de çıkacak kitabın kapak tasarımını Yulay Devlet, yayına hazırlığını da Mine Olgun üstlenmiş. Kitabın tanıtım ve künye bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.