“Peggy Sue” Macerası Tekrar Başladı!

mavi kopegin gunu top

Sonunda!

Yaratıcılıkta Fransa’nın Stephen King‘i olarak da anılan Serge Brussolo‘nun, bir zamanların gençliğine damgasını vuran fantastik serisi “Peggy Sue ve Hayaletler” yeniden raflara dönüyor! Daha evvel serinin yedi kitabı Kelebek Yayınları tarafından yayımlanmış ancak seriye devam edilmediği gibi, serinin kitapları da gittikçe ulaşılmaz bir hale gelmişti.

Uzun süredir hangi yayınevi Peggy Sue macerasına devam eder, bu serinin sonu nasıl gelir diye düşünüp duruyorduk. Açıkçası umudumuzu biraz da yitirmeye başlamışken Pegasus Yayınları büyük bir sürprizle serinin yayım haklarını satın alıp ilk kitaptan itibaren seriyi yeniden çevirmeye başladı. Hatta serinin ilk kitabı Mavi Köpeğin Günü raflardaki yerini aldı bile!

Hikâyemiz sihirli gözlükleri sayesinde hayaletleri görebilen ve bununla birlikte hayaletlerin yaptığı kötülükleri durdurmayı kendine amaç edinmiş Peggy Sue’nun başından geçen olayları anlatıyor. Fransız yazar Serge Brussolo’nun kaleminden çıkan bu eşsiz maceranın ilk kitabı için yayınevinin hazırladığı tanıtım yazısında bakın neler diyor:

Şehrin üzerinde mavi bir güneş belirdiğinden beri durum kötüydü!

En tembel öğrenciler öğretmenlerinden daha bilgili hale gelmiş, köpekler satranç oynamaya, kediler düşünce okumaya başlamışlardı. Ayakkabılarsa, eski sahiplerini tekmelemeye kararlı, sokaklarda koşturuyorlardı!

Sihirli gözlükleri olan liseli Peggy Sue, yaklaşmakta olan felaketi hissetmişti. Görünmez yaratıkların duvarlardan geçerek, zavallı insanlara çoğunlukla ölümle sonuçlanan “şakalar” hazırlamakta olduklarını tek bilen oydu. Hayaletler yüzünden kargaşa çıkmıştı: Artık kenti bir sokak köpeği yönetiyordu!

Hayvanlar insanlardan öç almaya kararlıydılar! Çember daralıyordu. Peggy Sue bu işten galip çıkabilecek miydi?

Çevirisini Can Utku’nun ve editörlüğünü Nurduran Duman’ın üstlendiği kitabın tanıtım ve künye bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.

Umuyoruz serinin bir sonraki kitapları da çabucak gelir ve bizler de keyifle okumaya devam ederiz! Özellikle ülkemizde henüz yayımlanmamış olan sekizinci kitap ve sonrası, pek çok Brussolo hayranı tarafından merakla bekleniyor.