“Şamanlar Diyarı”na Sayılı Günler!

samanlar diyari top1

Türkiyenin ilk fantastik kurgu serisi Perg Efsaneleri ile adından sıkça söz ettiren Barış Müstecaplıoğlu, yeni fantastik serisiyle karşımızda!

Uzun süredir merakla beklediğimiz serinin ilk kitabı Şamanlar Diyarı nihayet İthaki Yayınları’ndan raflardaki yerini almaya hazırlanıyor.

Yeni bir diyarda yepyeni bir macerayla fantastik okurları sevindirecek Şamanlar Diyarı’nın bakın tanıtım yazısı bize ne gibi ipuçları veriyor:

Bohçanızı hazırlayın. Kalyon limandan ayrılmak üzere…

Dans ederek tanrıların katına çıkan şamanlar, yılanbaşlı kuyruklarıyla hayatı paylaşayan harnanlar, ışıl ışıl parlayan nar kuşları… Şamanlar Diyarı’nda görebileceğiniz şeylerden sadece birkaçı. Bu olağanüstü diyarda yaşananlar ise farklı coğrafyalarda, tarihin her döneminde, insanın insana ettiklerine dair evrensel bir sorgulama. Bizi biz yapan nedir? Ya da ötekini farklı kılan? Güç sahipleri çatıştığında, arada kalan halklara ne olur?

Kapak tasarımını fantastik illüstrasyonlarıyla yakından tanıdığımız Ertaç Altınöz’ün çizdiği (ki hatırlarsanız Perg Efsaneleri’nin yeni baskıları için de kapak görselleri hazırlamıştı) kitabın yayına hazırlığını ise Selçuk Aylar üstlenmiş.

Gelecek hafta kitapçılarda bulabileceğiniz romanın tanıtım ve künye bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.

Macera tekrar başlıyor, şimdiden hepinize iyi okumalar!