“Hayaletin Kaderi” Raflarda

hayaletin kaderi top

İngiliz yazar Joseph Delaney’in tüm dünyada hatırı sayılır bir okur kitlesine ulaşan, toplamda 10 kitap olması planlanan Wardstone Günlükleri serisinin 8. kitabı “Hayaletin Kaderi” geçtiğimiz günlerde raflardaki yerini aldı.

Çıkan her yeni kitapla birlikte, fantastik korku edebiyatı türleri arasındaki yerini sağlamlaştıran Wardstone Günlükleri, ödüllü Rus yönetmen Sergey Bodrov tarafından The Seventh Son adıyla beyazperdeye de uyarlandı aynı zamanda. 2013 yılının sonbaharında izleyiciyle buluşacak film için geri sayım başlamış durumda. Filmin kaç kitabı kapsadığı ise şu an için esrarengizliğini koruyor.

Serinin ilk 7 kitabının kapağında Tom’un ustası Hayalet Gregory’i görüyorduk, bu kitapta ise kapağımızı farklı bir resim süslüyor. Oldukça ilginç bir ayrıntı olsa gerek bu. Serinin hayranları daha kitabı okumaya başlamadan bu resim üzerinde bir hayli kafa yoracağa benziyor.

Artık kılıca aitsin. Ölünceye kadar da öyle kalacaksın.

Hayaletler, cadılar, hortlaklar, şeytani yaratıklar, karanlık ve dehşet: Wardstone Günlükleri; tüyler ürperten bir efsanenin aralayarak korkunun soğuk gölgesiyle dans etmeye devam ediyor. Serinin 8. kitabında, büyücülere karşı girişeceği tehlikeli macera Tom’u Kader Kılıcı’na götürüyor. Peki, bu karanlık ve kana susamış yeni silah, Tom’a Şeytan’ı alt etme şansını verecek mi? Tom’un hayatta kalabilmesi için çok çalışması gerek ve bu yolda ona sadece tek bir kişi yardım edebilir: Katil cadı Grimalkin. Yani Karanlık Karanlık’a karşı…

Serinin nefes nefese okunacak yeni kitabı, heyecan dolu 9. macera için de küçük bir kapı aralıyor.

Ensenizde hissedeceğiniz gölgenin tüm benliğinizi sarmasını istemiyorsanız lütfen geç saatlerde okumaktan şiddetle kaçının!

Kerem Işık’ın çevirisiyle Tudem Yayınları’ndan çıkan kitabın tanıtım ve künye bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.