“Doğunun Yedi Muhafızı” Raflarda

dogunun yedi muhafizi top

16 yaşındaki Faruk Kanber, fantastik roman yazarak, edebiyat dünyasına adım attı.

Kayıp Diyar serisinin ilk kitabı “Doğu’nun Yedi Muhafızı” isimli fantastik edebiyat türündeki romanı okuyucuyla buluşan Kanber, Anadolu Ajansı‘na yaptığı açıklamada, küçüklüğünden beri yazmaya meraklı olduğunu, bundan önce de birkaç kez roman yazma girişiminde bulunduğunu söyledi.

Kanber, “Kitabı yazma sürecinde içimde büyük arzu ve istek oluştu. O yaşlarda her çocukta olan aksiyon ve maceraperestlik duyguları bende had safhaya varmıştı. Beni biraz da bunlar yazmaya yönlendirdi,” dedi.

dogunun yedi muhafiziKitap yazmayı, düşünce ve uygulama süreci olarak ikiye ayırdığını anlatan Kanber, ilk 6 ayda düşünce, harita çizme ve karakterleri oturtmakla uğraştığını, ikinci 6 ayda yazma işlemine geçtiğini söyledi.

Genç yazar, kitabının baskı sürecine ilişkin de “Birkaç yayıneviyle görüştüm. Muhtemelen genç olduğum için bana inanmadılar. 2-3 yayınevinden kovuldum. Editörler okumaya bile değer görmedi. Sonra kitabımı basacak yayıneviyle görüştüm. Basmaya uygun buldular ve kitabım çıktı,” diye konuştu.

Kitabının konusuyla ilgili olarak da şunları söyledi:

“Konu, tamamen benim kurguladığım fantastik bir dünyada, Kayıp Ehernal diyarında geçiyor. Romanda, kötülükler batı dünyasında, iyilikler ise doğu dünyasında yaşanıyor. Geçmişte iki taraf arasında sürekli çatışmalar olmuş. Kötülük bir şekilde geri çekilmiş ve kitabın geçtiği dönemde karanlıklar efendisi yeniden geri dönüyor. İlk önce bunun söylentileri doğu diyarında yayılıyor. Buradaki 4 krallık endişe içinde. Ardından doğu krallıkların en güçlüsü Fuanduka’nın hükümdarı sorumluluk üstlenip, diğer kralları toplayıp bir karar alıyor. Böylelikle karanlığa ve batı dünyasına karşı bir mücadele başlıyor.”

Genç Hayat’tan çıkan ve editörlüğünü Erol Şahnacı’nın üstlendiği kitabın tanıtım ve künye bilgileri için buraya tıklayabilirsiniz.