WOOL’u Hiç Duydunuz Mu?

wool top

Sizi bilemeyiz ama dünya şu sıralar ondan söz ediyor.

Hugh Howey’nin ilk olarak, hiçbir yayınevine bastırmayıp, e-kitap halinde yayınladığı WOOL’un (Yün), bu kadar büyük bir ses getireceğini kimse beklemiyordu. Howey, kendi emeğiyle dünyaya adını duyurdu ve ancak 2012’de kitap basılı olarak raflardaki yerini aldı. Bu sırada serinin devam kitapları çıkmıştı bile.

The Guardian gazetesi onun başarısı için, Grinin Elli Tonu Serisi’nin başarısına hicivli bir gönderme yaparak, “kaliteli eserlerin de çoksatanlara girebildiği”ne dair bir incelemeyi sayfalarında bile paylaşmıştı. Hatta öyle ki, şimdilerde Ridley Scott’ın yönetmenliğinde bir filminin çekileceği de WOOL’a dair gündemde olan haberlerden. Şu sıralar haklarının 20th Century Fox tarafından alındığı da gelen haberler arasında.

Wool Omnibusİşte böyle ilginç ve cesaretlendirici bir geçmişe sahip olan WOOL (Yün), artık MonokL Yayınları tarafından ülkemiz okurlarına sunulmaya hazır. Rasim Emirosmanoğlu ve Gökhan Sarı tarafından çevirisi yapılmış ve çok yakında bizler de bu esere kavuşmuş olacağız.

Peki bunca anlattığımız WOOL nedir, ne anlatır?

Post-apokaliptik türünün en güzel örneklerinden sayılan eser, dünyada nefes alacak temiz hava bile kalmamışken hayatta kalan ve bir siloda gündelik hayatlarını sürdüren insanların hikâyesini konu alır. Silodan çıkmanın ölüm demek olduğu bu düzende, silo şerifi Holston’un eşinin ölümünün ardından geçen 3 yılla nasıl fikirlerinin değiştiğine ve dünyadaki bu yıpranmaya duyduğu merakı görüyoruz. Öyle ki, bu şerifin artık sorumluluklarından öte çürümüş bir dünyaya karşı bir ilgisi vardır.

Bir dünya düşünün ki, yerin altında sayısız can barındırsın. Bir dünya düşünün ki, insanlar çocuk sahibi olabilmek için bir piyangonun onlara çıkmasını beklesin ve o bebeğe kavuşabilmek için süreleri sadece 1 sene olsun. Sonra haklarını kaybetsin…

Ancak WOOL sadece bunlardan oluşuyor da değil. Onu böyle önemli yapan şeyi görmek için önce elimize almalı ve tamamını okumalıyız.

İşte biz de MonoKL’un kitabı basmasını beklerken sizler için bir ÖN OKUMA hazırladık.

Dileriz keyifle okursunuz.