Gece Nöbeti: Bu Nöbet Çok Üşütecek!

gece nobeti top

Fantastik edebiyatın karanlık ayağındaki en önemli temsilcilerinden biri olan “Gece Nöbeti” (Night Watch) sonunda Türkçede!

Rus yazar Sergei Lukyanenko başyapıtı olan Gece Nöbeti türünün hiçbir örneğine benzemiyor. Çünkü bu serideki iyiyle kötü ayrımı çok ince olduğu gibi, “nöbet” kavramı da fazlasıyla orijinal.

gece nobetiGeceleri iyilerin, gündüzleri kötülerin nöbetlerinin hüküm sürdüğü bir dünya düşünün. Ama bu dünyayı uzakta aramayın, çünkü bahsettiğimiz kendi dünyamızdan başkası değil. Düşünün ki geceleri özel güçlere sahip iyiler sokaklarda kötüleri gözetsin, fakat gün ışıdığında ise bu nöbet kötülere geçsin ve bu defa onlar iyilere polislik etsin.

Gece Nöbeti 5 kitaplık bir serinin ilk kitabı. Serinin son kitabı olacak olan “The New Watch”un 27 Mart 2014’te gelmesi bekleniyor ve hayranları bu kitap için fazlasıyla heyecanlı.

Aslında sinemaseverler “Gece Nöbeti” ismine hiç de yabancı değil. Bir romandan öte öykü kitabı olan eserde yer alan ilk öykü Destiny aslında 2004 yılında Night Watch (Gece Nöbeti) adıyla beyaz perdeye uyarlanmış ve tüm dikkatleri üzerine çekmişti. Sonrasında serinin ikinci kitabının adı olan “Day Watch” (Gündüz Nöbeti) ile bir devam filmi de çekilmişti. Ama şimdi nihayet Gece Nöbeti’nin dünyasına dalıp her bir öyküyü en ince ayrıntısına kadar özümseyebilecek, o gri dünyada iyiyle kötünün ince çizgisinde yürüyebileceğiz.

Moskova sokaklarında üşümeye hazır olun!

Pegasus Yayınları’ndan çıkacak olan kitap şu anda ön siparişte ve 2 Eylül’de raflardaki yerini alacak. Eserin çevirisini  Ferda Yaraş, editörlüğünü Dilek Yücel üstleniyor. Tanıtım ve künye bilgileri için buraya tıklayabilirsiniz.